17.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Maribor

Prva liga Telemach, 28. krog

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

18. marec 2023, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Nekaj sto gledalcev, ki je v sredo popoldne našlo čas za nogomet in zasedlo tribune domžalskega parka, je videlo atraktiven občinski derbi. Obe ekipi sta si želeli (in glede na spomladansko formo tudi pričakovali) zmage: tri točke bi prve približale Evropi, druge pa oddaljile od cone izpada. S tega vidika so bili z razpletom tekme med Bravom in Mariborom, ki se je končala le nekaj minut pred prvim žvižgom ob Kamniški Bistrici, bolj zadovoljni Radomljani. Še bolj se je Oliverju Bogatinovu in druščini smejalo po devetdesetih minutah, ko so na svoj račun zasluženo dodali tri točke. V zadnjo četrtino sezone mlinarji vstopajo s sedmega mesta, kje bodo na koncu?

Kdo je vroč?

Ester Sokler je očitno ujel pravo strelsko formo. Brestaničan je prispeval polovico od osmih spomladanskih zadetkov Radomelj. Zadnjega je dosegel na občinskem derbiju: v 13. minuti je napadalca z odlično podajo v ogenj poslal Čuić, Sokler pa je rutinirano zaključil. Zmago je mlinarjem nato prinesel vse boljši Darly N'Landu, ki je po slabi uri igre na preigral polovico domžalske obrambe in vpisal prvenec med elito.

Ali ste vedeli?

Po 27. odigranih krogih je med prvoligaši kar sedem nogometašev, ki so zaigrali na prav vsaki tekmi. V elitni druščini je kot edini mlinar tudi Sandi Nuhanović, ki je v uvodnem dejanju letošnje sezone zablestel ravno proti Mariboru. Vezist je k tisti nepozabni zmagi, ko so Radomlje v štajerskem hramu nogometa slavile s kar 0:3, prispeval zadetek in asistenco. Bo 24-letnik razpoložen tudi na domači zelenici?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Luka Uskoković, Andraž Žinič

Kot zapisano, Maribor je z zmago proti Bravu sočasno naredil uslugo tokratnemu tekmecu. Damir Krznar je pred tekmo v Spodnji Šiški dobro vedel, kaj čaka njegovo ekipo: Ljubljančani, ki se bodo fanatično borili za obstanek in ki se bodo Štajercem po robu postavili na podoben način kot pred tem Tabor – s trdnim obrambnim zidom. Mariborski strateg je bil najbrž prijetno presenečen, ko so domačini zaigrali napadalno in njegovim varovancem pustili dovolj prostora, da so ti že do odmora trikrat zabili. Nato pa so v drugem delu drastično padli, kar je Bravo kaznoval z dvema zadetkoma, tudi remi pa ne bi bil nezaslužen. Bodo vijoličasti v soboto bolj suvereni?

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Čaka nas zelo zahtevna naslednja tekma, iz več razlogov. Najprej zaradi utrujenosti, saj zaradi rezultatskega zapleta nismo uspeli prej zamenjati nekaterih najbolj obremenjenih posameznikov. Gre za zadnjo tekmo pred prekinitvijo prvenstva, ko misli že začenjajo uhajati h krajšemu premoru. Je pa dobrodošlo spoznanje, da se vračajo Iličić, Milec in Vipotnik. Alibijev ni. Prav zato, ker gre za zadnjo tekmo pred premorom, je treba porabiti zadnje atome moči. Samo v takšni podobi smo lahko uspešni. Ko se zanašaš le na znanje, izkušnje in grb, se ne konča dobro. Moramo imeti visoko vnemo in zmagati."

Kdo je vroč?

Maribor je srečanje v prestolnici odločil že v prvem polčasu, ko ni bilo videti, da vijoličasti pogrešajo poškodovanega Žana Vipotnika. Njegovo mesto v konici napada je tokrat zasedel Arnel Jakupović, ki sicer ni tipična »devetka«. Nekdanji član Domžal je kljub temu opravil svojo nalogo: v 21. minuti se je znašel pred domačim vratarjem in ga rutinirano premagal. Bo prvemu zadetku v vijoličastem dodal še kakšnega?

Ali ste vedeli?

Potem ko se je Denis Alijagić na pokalnem srečanju z velenjskim Rudarjem prvič znašel v vijoličastem kadru, je prejšnji konec tedna dobil tudi prvo priložnost za dokazovanje. Damir Krznar ga je v ogenj poslal slabe pol ure pred koncem, a Čeh ni pustil vidnejšega vtisa. V Šiški je ostal na klopi, kjer mu je družbo delal Ishaq Rafiu, še ena investicija Štajercev, ki zaenkrat ni prišla do izraza. Bo tokrat v Krznarjevih načrtih?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje v obračunu z Mariborom do nove točke
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v Domžalah v 28. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA