20.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 32. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

22. april 2023, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Vse kaže, da bodo Radomljani vsaj še eno sezono preživeli med slovensko elito. Zasledovalca iz Gorice in Sežane zaostajata že za 9 točk in ni videti, da se bosta njuni krivulji kaj kmalu obrnili tako strmo navzgor, da bi lahko dohitela mlinarje. Ti na drugi strani spomladi še naprej nizajo dobre rezultate: prejšnji konec tedna so bili z remijem v Murski Soboti lahko celo nekoliko nezadovoljni, kar samo po sebi pove ogromno. Bili so boljši od povsem razglašenih domačinov, ki nikakor niso dajali vtisa, da se borijo za Evropo, in podaljšali niz pozitivnih rezultatov. Bodo v soboto, ko prihaja Koper, neporaženi ostali še na sedmi zaporedni tekmi?

Kdo je vroč?

Če lahko kdo potoži, da je reprezentančni premor prišel ob nepravem trenutku, potem je to zagotovo Ester Sokler. Brestaničan je pred marčevsko akcijo doživljal manjši preporod: na treh tekmah se je prav tolikokrat vpisal med strelce. Prvih 90 spomladanskih minut je minilo brez njega, Gorici ni zabil, nato pa se je na stara pota vrnil v Murski Soboti, kjer se je podpisal pod edini radomeljski zadetek na srečanju.

Ali ste vedeli?

Dvoboji Radomelj in Kopra so imeli v letošnji sezoni nekaj dodatnega naboja. Mlinarji so se kanarčkom namreč zamerili v predzadnjem krogu lanske izvedbe tekmovanja. Takrat so se Primorci z Mariborom vse do zadnjega bodli za končno slavje, nakar so jim kar nekoliko nepričakovano načrte prekrižali Radomljani, ki so bili tedaj še novinci med elito. Na Bonifiki so rumeno-črni slavili z 1:3 in vijoličastim pomagali do naslova.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Za razliko od Radomelj so Koprčani pravi ritem ujeli šele v zadnjih tednih. Uvod v pomlad je bil za četo Zorana Zeljkovića porazen, nakar se ji je marca naposled »odprlo«. Serijo treh zmag je na zelo grob način prekinil kidričevski drugoligaš, ki je bil za kanarčke usoden v pokalnem tekmovanju, nato pa so Primorce s precejšnjo lahkoto odpravili še Mariborčani. Spričo padca forme in zdesetkanosti so bile napovedi pred primorskim derbijem zato manj rožnate, a so rumeno-modri proti severnim sosedom na zelo pragmatičen način prišli do treh točk. Ta konec tedna jih čaka še ena ekipa iz spodnjega dela lestvice, ki pa bo predstavljala povsem drugačen izziv …

Kdo je vroč?

Koprčani na zadnjih štirih (če upoštevamo še pokalno srečanje z Aluminijem pa na zadnjih petih) tekmah niti enkrat niso dosegli več kot en zadetek. Primorski derbi v tem pogledu ni bil nobena izjema, na srečo varovancev Zorana Zeljkovića pa so nasprotnikovi topovi tokrat mirovali. Minimalno zmago je svoji zasedbi pristreljal Luka Kambić, ki je po dobri uri igre spretno zaključil z glavo. Kdo bo odgovornost prevzel v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Rekordni prestop Kaheema Parrisa v Ukrajino se je očitno bolj splačal Kopru kot Jamajčanu, ki pri kijevskem Dinamu nikakor ne najde forme. Odkar je poleti odšel z Obale, za novega delodajalca še ni zaigral na uradni tekmi, vsake toliko pa v igro vstopi s klopi. Njegovemu nekdanjemu partnerju v napadu Laminu Colleyu gre nekoliko bolje, v dresu madžarskega prvoligaša Puskas Akademia je dosegel tudi dva zadetka.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2023 | Prva liga Telemach
    Delitev točk ob Kamniški Bistrici
    Nogometaši Kalcer Radomelj in Kopra so se v 32. krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA