20.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 14. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

24. oktober 2022, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomlje bodo, tako kot pred dvema tednoma, v ponedeljkovem popoldnevu vnovič gostile zaključno dejanje kroga, po Gorici pa ob Kamniški Bistrici gostoval še Koper, drugi od skupno treh primorskih prvoligašev. Radomljani se bodo s Taborom udarili v 15. krogu Prve lige Telemach, dvoboj z aktualnimi pokalnimi prvaki pa bo zadnja priložnost, da si četa Nermina Bašića povrne nekaj samozavesti. Rumeno-črni na ligaško zmago čakajo že deset tekem, minuli konec tedna pa jih je v Murski Soboti pokopal slabši vstop v tekmo, saj so Prekmurci hitro povedli z dvema goloma prednosti. V sredo je bil za mlinarje v edinem prvoligaškem obračunu drugega kroga Pokala Pivovarna Union usoden še Bravo. Se lahko Radomljani poberejo na tekmi s Koprčani?

Kdo je vroč?

Kot "pokvarjena plošča" se ponavljamo, da je šla rezultatska krivulja Radomljanov navzdol po tekmi z Muro, na kateri se je težje poškodoval Ivan Ćalušić. Vodstvo kluba je zamenjavo zanj našlo v Samsindinu Ouru, ki pa je kot posojeni član Mure izpustil tekmo v Fazaneriji. Reprezentant Toga je pred dnevi zadel za vodstvo na srečanju s Celjani, v enajsterico mlinarjev pa se je vrnil med tednom, ko so se Radomljani v pokalnem tekmovanju neuspešno zoperstavili Bravu.

Ali ste vedeli?

Članski ekipi Radomelj v zadnjem obdobju ne steče, so pa lahko v klubu zadovoljni s predstavami mladinske selekcije. Ekipa, ki jo vodi Erik Merdanović, si vrh lestvice deli z Ilirijo in Celjem, v Radomljah pa se lahko pohvalijo s prvim strelcem tekmovanja. Rok Štorman je z desetimi goli najboljši strelec prvenstva, pred dnevi pa je zatresel tudi mrežo Celjanov, ki pa so domov odšli s tremi točkami. Njegove predstave v mladinski zasedbi niso ostale spregledane, saj ga je Nermin Bašić uvrstil v enajsterico za pokalno tekmo z Bravom, leta 2004 rojeni mladenič pa je odigral drugi polčas dvoboja.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Za Koprčani sta kar dva primorska derbija, v taboru kanarčkov pa so lahko bolj zadovoljni z izplenom sosedskega spopada z Izolo. Aktualni pokalni prvaki so v sosednjem mestu z zmago pričeli branjenje lovorike, ki so jo maja osvojili v Celju. Koprska zasedba je bila manj uspešna v obračunu z Gorico, saj so rumeno-modri z remijem povečali zaostanek za vodilno Olimpijo, ki je dobila derbi z Mariborom. Goričani so poskrbeli za sploh prvi neodločeni rezultat Kopra v letošnjem prvenstvu, zasedba z Bonifike pa je zdaj s 25 točkami poravnana s Celjani. Grofje bodo aktivni že v soboto, ko bodo gostovali v Šiški, kdo pa bo drugo mesto zasedal po koncu kroga?

Kdo je vroč?

Bright Edomwonyi se je v primorskem derbiju z Gorico veselil prvenca v koprskem dresu, na pokalni tekmi z Izolo pa je nase opozoril Cristojaye Daley. Dvajsetletni Jamajčan se je podpisal pod oba koprska zadetka in tako spomnil, da imajo Koprčani kljub poletni selitvi Kaheema Parrisa v kijevski Dinamo v svoji zasedbi še enega predstavnika te otoške države. Ofenzivni vezist je v letošnji sezoni zaigral na dveh ligaških tekmah, občutnejšo minutažo pa je v drugem krogu dobil v Šiški.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je Koper v prejšnjem krogu državnega prvenstva prvič tudi remiziral. Če so Primorci za zdaj pri enem remiju, so Domžalčani s šestimi neodločenimi izidi na nasprotnem koncu. Lani so največ remijev, kar 12, nabrali nogometaši Mure, Domžal in Aluminij, le šestkrat pa so se morali s točko zadovoljiti Celjani. Bravo je v sezoni 2020/21 zabeležil kar 15 delitev točk, medtem ko je Triglav leto poprej izplen delil zgolj petkrat. Le štirikrat so v sezoni 2014/15 remizirali Radomljani in Koprčani, ki pa se na 13 prvoligaških tekmah še nikoli niso razšli brez zmagovalca. Deset tekem je pripadlo Primorcem, so se pa Radomljani prav proti Koprčanom veselili krstne prvoligaške zmage.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2022 | Prva liga Telemach
    Koper le s točko pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Kopra so se v Domžalah v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA