19.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Domžale

Prva liga Telemach, 36. krog

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

3. maj 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Darly Nlandu

Zadnji občinski derbi Radomelj in Domžal v letošnji sezoni bo dal odgovor o tem, kdo bo slovenski nogomet zastopal v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige. Bodo to Domžalčani ali Koprčani? Radomljani obljubljajo, da bodo tudi v sobotnem večeru dali vse od sebe, čeprav so že pred časom izpolnili svoj osnovni cilj in si zagotovili novo sezono v Prvi ligi Telemach. Da rumeno-črni tudi v zadnjih tednih ne popuščajo, potrjujejo rezultati. Spomladi prerojeno moštvo trenerja Oliverja Bogatinova je dobilo zadnje tri preizkušnje, pred dnevi so se Radomljani veselili tudi v obračunu z Bravom. To pomlad so že prekrižali načrte Domžalčanov, saj so zadnji občinski derbi dobili z 1:2.

Oliver Bogatinov, trener NK Kalcer Radomlje: "Osnovni cilj je bil obstanek v ligi, ki smo si ga zagotovili že nekaj krogov pred koncem sezone. Proti Bravu smo si priigrali še sedmo mesto, kar med deseterico prvoligaških ekip vseeno nekaj pomeni. V zadnjem krogu nas čaka mestni rival, upam, da se bomo predstavili v dobri luči. Igrali bomo na polno, saj gre za regularnost in tekmovalnost lige."

Kdo je vroč?

Ester Sokler, ki je zadel na štirih zaporednih tekmah, v Šiški ni podaljšal strelskega niza, kljub temu pa so se Radomljani razveselili zmage in z novimi tremi točkami potrdili sedmo mesto. Zmagovalca je v 86. minuti odločil Filip Čuić, ki je krog pred tem zatresel že mrežo Olimpije. Mlajši od bratov Čuić se je v letošnji sezoni razveselil štirih zadetkov, bo kot posojeni član Hajduka tudi v prihodnji sezoni nosil dres Radomelj?

Ali ste vedeli?

Za Radomljami je izjemno uspešna pomlad, za preporod mlinarjev pa je v veliki meri zaslužen Oliver Bogatinov, ki lahko v soboto pomaga tudi bivšemu delodajalcu. Koprčani bi se do evropske vozovnice dokopali zgolj v primeru, če ob lastni zmagi slavijo tudi Radomelj. Rumeno-črni so napovedali, da bodo ob Kamniški Bistrici igrali v spomin na bivšega člana kluba Marka Zalaznika, ki se je za vedno poslovil v začetku tedna. Nekdanji napadalec je za Radomlje v 2. SNL odigral 43 tekem in se 15-krat vpisal med strelce.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Simon Rožman je pred tedni nekajkrat zatrdil, da se Domžalčani v končnici prvenstva ne ozirajo na bitko za mesta in Evropo. Rumeni so se krog pred koncem tudi po zaslugi spodrsljajev Kopra in Mure nekoliko nenadejano znašli v najboljšem položaju za četrto mesto in zadnjo evropsko vozovnico. Dvakratni državni prvaki imajo pred zadnjimi 90 minutami dve točki prednosti pred Koprom, v soboto pa jim za potrditev četrtega mesta zadostuje že točka. Koprčani imajo namreč slabši izkupiček na medsebojnih tekmah, Domžalam pa se po sezoni premora nasmiha novo evropsko poletje. To bi bila zagotovo lepa popotnica za mlado ekipo, ki domuje ob Kamniški Bistrici.

Žiga Repas, vezist NK Domžale: "Čaka nas posebna tekma, sploh zaradi tega, ker bomo gostje na domačem igrišču. Pričakujemo zanimivo srečanje. Radomlje so v drugem delu sezone v zelo dobri formi. Mislim, da so ena boljših ekip pomladi, zato pričakujem odprt dvoboj. Kot ekipa smo stopnjevali formo v zadnjem delu sezone. Razumemo se odlično, med nami so dobri odnosi. Na našo žalost smo že v zadnjem tednu tega tekmovalnega leta, a uživati moramo vsakodnevno in srčno upam, da nam bo uspelo v soboto."

Kdo je vroč?

Domžalčani so možnosti v igri za Evropo močno izboljšali z zmago na Bonifiki, krog zatem pa so na domačem igrišču sklatili še državne prvake. Mrežo Olimpije sta zatresla junaka zmage v Kopru, najprej je sredi prvega polčasa zadel Bartol Barišić, v uvodu nadaljevanja srečanja pa še Franko Kovačević. Strelec 12 zadetkov je ob tem prispeval še podajo, z novo dobro predstavo pa je zgolj še enkrat potrdil, da je v končnici prvenstva v odlični formi. Ga bodo Domžalčani po zimski prodaji Ivana Durdova zadržali ob Kamniški Bistrici?

Ali ste vedeli?

Kovačević je gol za vodstvo z 2:0 dosegel po podaji Luke Topalovića, ki je med tednom nase opozoril tudi v dresu kadetske reprezentance. Mladi Korošec je blestel predvsem v prvem polčasu tekme s Srbijo, na kateri so mladi izbranci selektorja Miša Brečko prišli do zgodovinske prve zmage na evropskem prvenstvu. Topalović je najprej pričel akcijo za prvi zadetek, nato po samostojni akciji zadel še sam, z asistenco pa je bil vpleten tudi v gol za 3:0.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani boljši še od Domžalčanov, ki pa slavijo evropsko vozovnico
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v zadnjem, 36. krogu premagali Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA