03.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Celje

Prva liga Telemach, 16. krog

KALCER RADOMLJE - CELJE

5. november 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji
- pogoj PCT

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so imeli v prejšnjem krogu precej razlogov za zadovoljstvo. Najprej so si v končnici dvoboja s Taborom zagotovili prvo zmago po tisti odmevni septembrski, ko je v Stožicah padla Olimpija. Še en mejnik so presegli dan zatem, ko se je ob Kamniški Bistrici zaslišal zadnji žvižg Nejca Kajtazovića. Domžale so z golom Jakupovića izničile zaostanek in proti Aluminiju izvlekle remi. Radomlje so se tako prvič po skoraj dveh mesecih dvignile z dna lestvice, zamenjali pa so jih prav Kidričani. Zmaga na Krasu je bila tretja v letošnji sezoni, hkrati pa tudi tretja gostujoča. Tokrat se bodo v znašli v vlogi gostitelja, kako se bodo odrezali pred domačimi gledalci?

Kdo je vroč?

Kazalo je že, da se bo srečanje v Sežani končalo z najbolj osovraženim nogometnim izidom, a je nevtralne ljubitelje nogometa (predvsem pa tiste, ki jim srce bije za rumeno-črne) v zadnjem trenutku razveselil Gedeon Guzina. Tekla je 90. minuta, ko je izkušeni napadalec najvišje skočil ob podaji iz kota. To je bil njegov drugi zadetek odkar je poleti okrepil radomeljske vrste. Bo razpoložen tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Zgodovina bo v petek odločno na strani Celjanov. Mlinarji grofov namreč niso ugnali še nikoli. Še več: na devetih medsebojnih obračunih so zabeležili kar osem porazov, do pozitivnega izida pa so se dokopali le enkrat, leta 2016 se je v Areni Petrol končalo brez zadetkov. Tudi prvi letošnji dvoboj se je končal s knežjim slavjem. Na Štajerskem sta končnih 2:0 postavila Ivan Božić in Tjaš Begić.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tako kot proti Radomljam je Mura tudi proti Celju odigrala dokaj turobnih prvih 45 minut. In tudi Celje je slabo podobo aktualnih prvakov znalo izkoristiti. Črno-bela mreža se je do odmora zatresla zgolj enkrat, Muraši pa so se po stari navadi prebudili v nadaljevanju. Vseeno so pokazali premalo, na drugi strani so se Celjani povlekli v obrambo in čakali na konec. Načrt se je uresničil: grofi so dobili še tretjo zaporedno tekmo, tudi tokrat z 1:0. Simon Sešlar od prihoda v knežje mesto sploh še ni okusil grenkobe poraza, pozitivni niz pa bo skušal podaljšati ob Kamniški Bistrici, kjer njegove varovance čaka repriza pokalnega četrtfinala.

Kdo je vroč?

Edini zadetek na tekmi je dosegel Tamar Svetlin. Mladenič, še do nedavnega član Domžal, se je v 25. minuti znašel na pravem mestu. Poskus Ivana Božića je bil preslab za Matka Obradovića, Žan Medved je nato nastreljal vratnico, žoga pa se je odbila do dvajsetletnega vezista. Ta se je brez večjih težav veselil drugič v sezoni. Že nekaj trenutkov zatem bi lahko dopolnil »hat-trick«, a je dvoboj pripadel vratarju Mure.

Ali ste vedeli?

Prav Tamar Svetlin pa se je znašel na seznamu mlade izbrane vrste. Na novembrski akciji mu bosta družbo delala klubska soigralca David Zec in Tjaš Begić. Selektor Ačimović je vabilo poslal tudi v radomeljski tabor, dres z državnim grbom bo znova oblekel Mark Zabukovnik. Slovenski upi se bodo 12. novembra v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Bonifiki udarili z Albanijo, štiri dni pozneje pa bodo na istem prizorišču pričakali še Češko.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2021 | Prva liga Telemach
    Radomljam pomembna zmaga
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v tekmi 16. kroga Prve lige Telemach premagali Celje s 3:2 (1:0).

DELI NA