Pred tekmo: Olimpija - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

OLIMPIJA - TRIGLAV

25. februar 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.410 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Macky Bagnack

Prvi polčas tretjega večnega derbija sezone 2019/20 je brez dvoma pripadel zmajem. Olimpija je ob zaspanih Mariborčanih imela kanček več od igre, prevlado pa unovčila po eni od napak v vijoličasti zadnji vrsti. V drugem delu so na zelenico Ljudskega vrta pritekli precej boljši domačini in poravnali izid, nekajkrat so bili blizu tudi vodstvu. Na koncu je kljub vsemu ostalo pri delitvi točk, ki se po videnem zdi še najpravičnejša. Z njo bodo za odtenek bolj zadovoljni v prestolnici, že jutri pa bodo morali zeleni znova dati vse od sebe. V goste po suvereni zmagi nad Rudarjem prihajajo samozavestni nogometaši Triglava. Je imela četa Safeta Hadžića dovolj časa za polnjenje baterij?

Safet Hadžić, trener Olimpije: ''Razen tega, da ni bilo veliko časa za počitek, nimamo večjih težav s poškodbami in manjkajočimi igralci. Ta tekma je za nas zelo pomembna, Triglav je kakovostna ekipa. Nikogar ne podcenjujemo. Prvi smo na lestvici, a do konca je še kar nekaj težkih in pomembnih tekem, zato od igralcev pričakujem resen pristop in zmago.''

Kdo je vroč?

Za zmaje je bil v soboto še enkrat več (natančneje sedemnajstič) na mestu Ante Vukušić. Hrvat je v 33. minuti izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru ob predložku Endrija Čekičija in okroglo usnje s polvolejem poslal za hrbet Kenanu Piriću. V nadaljevanju so Mariborčani izenačili, kmalu bi tudi povedli, a jim je načrte prekrižal Nejc Vidmar. Ljubljanski kapetan je v 67. minuti z odličnim posredovanjem preprečil veselje Rudiju Požegu Vancašu.

Ali ste vedeli?

Pred nadaljevanjem prvenstva je iz zmajevega gnezda prišla dobra novica. Nik Kapun in Matic Črnic zopet trenirata s soigralci: ''Vesel sem, da sta z nami. Seveda še ne trenirata s polno obremenitvijo in ne moremo še določiti roka, kdaj se bo to zgodilo, upam pa, da bosta čimprej pripravljena. Veselim se njunega povratka,'' je o povratnikih na zelenico povedal Safet Hadžić

TRIGLAV

Prepoved nastopa: Luka Majcen

Kranjčani se v Ljubljano odpravljajo s povečano mero samozavesti. Pretekli konec tedna so suvereno osvojili "šest točk" - tekma z Rudarjem je namreč štela dvojno. Neposrednega tekmeca v boju za obstanek so odpravili s kar tremi zadetki, svojo mrežo pa ohranili nedotaknjeno. Čeprav so orli v prvem polčasu ob bojevitih knapih delovali nenavdahnjeno, je gol Kumra tik pred odhodom na odmor poskrbel za manj živčnosti v nadaljevanju. Z zmago so se močno približali šestouvrščenim Domžalčanom, hkrati pa si priborili štiri točke varnostne razdalje do cone izpada. Za skalp zmajev bo kljub vsemu potrebno pokazati nekaj več kot le samozavest. Lahko Kranjčani presenetijo vodilno Olimpijo?

Berat Bečiri, vezist Triglava: "Dokazali smo, da znamo igrati zelo dobro in smo odlično pripravljeni. Zato gremo v torkovo tekmo polni samozavesti."

Kdo je vroč?

Nogometaši Triglava so pretekli konec tedna velenjsko mrežo zatresli trikrat. V izdihljajih prvega polčasa se je zadetka veselil Žan Kumer. Po uri igre se mu je na seznamu strelcev pridružil Berat Bečiri, češnjo na vrhu torte pa je v 83. minuti postavil Gaber Petric. V obrambi je odlično odigral Milan Milanović in se uvrstil v enajsterico tedna, podobno velja za glavnega režiserja tokratnega uspeha Aleša Mertlja.

Ali ste vedeli?

Triglav in Olimpija se še nikoli nista pomerila v torek, se je pa zato do zdaj že kar šest medsebojnih tekem začelo točno ob 16. uri. Zanimivo je tudi dejstvo, da so Kranjčani Stožice s točko nazadnje zapustili leta 2014, z vsemi tremi pa leta 2011. Zadnjih šest tekem v ljubljanskem hramu nogometa se je namreč razpletlo v prid domačinov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA