Pred tekmo: Olimpija - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

OLIMPIJA-TRIGLAV

4.8.2019, ob 20:15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:

- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci: 2 evra

 

OLIMPIJA

Zeleni s sedmimi točkami zasedajo prvo mesto na lestvici, dodatno samozavest pa jim vliva dober rezultat proti Domžalam v drugem krogu in remi proti Mariboru. Vijolice na derbiju tudi z igralcem več niso znale prebiti ljubljanske obrambe. Zmaji so svojo mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno, a so porabili preveč moči. Sledil je izpad proti Malatyi, po še eni slabi evropski izkušnji pa bo Olimpija morala pozabiti na Turke in nadaljevati dobro prvenstveno serijo. V nedeljo četa Safeta Hadžića obrača nov list.

Safet Hadžić, trener Olimpije: "Moramo dvigniti glave, držati ritem, prikazati dobre igre, kot smo jih doslej, in zadržati pozitivno energijo iz slačilnice. Težko se bo osredotočiti na prvenstvo, a takšen je nogomet."

Kdo je vroč?

Proti Mariboru sta dobro igro pokazala oba osrednja branilca. Bagnack in Samardžić sta zdržala pritisk vijoličastih in uspela ohraniti začetni izid, v obrambi pa je odlično odigral tudi Mario Jurčević, ki je "vskočil" namesto izločenega Maksimenka. Proti Triglavu bodo zeleni potrebovali predvsem dobro igro v napadu, proti Malatyi je borbenost pokazal Vukušić.

Ali ste vedeli?

Na zadnjih desetih medsebojnih obračunih je bil ljubljanski klub zmagovit kar osemkrat, Triglavani pa so Olimpijo po petih letih prvič premagali v drugem delu pretekle sezone. Kluba sta se v tem obdobju brez zmagovalca razšla le enkrat, pred dvema letoma je bilo 0 proti 0.

 

TRIGLAV

Kranjčani bodo v Ljubljano prileteli na krilih zmage proti Rudarju. Zdesetkani Velenjčani so točko v rokah držali vse do 78. minute, ko je končni rezultat postavil Tijanić. Triglavani so prišli še do druge zmage v sezoni, podobno sladka pa je bila prva, ko so v Ljudskem vrtu zmagali z 2 proti 1. Kranjčani so z dvema zmagama trenutno na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, za vodilno Olimpijo zaostajajo le za točko. V nedeljo bomo v Stožicah spremljali boj za vrh.

Dejan Dončić, trener Triglava: "Pričakujem težko in zahtevno tekmo, v kateri bomo sprejeli vse, kar nam bo ponujeno. Zavedamo se naših dobrih stvari, a tudi pomanjkljivosti, na katerih bomo na treningih še naprej ogromno delali."

Kdo je vroč?

Prejšnji teden je mrežo Rudarja dvakrat zatresel Luka Majcen. Kranjski kapetan bi lahko na svoj račun dodal še kakšnega, a je veteranu zmanjkalo natančnosti. Zimzeleni golgeter bo nevaren tudi proti Olimpiji, zeleni pa bodo morali poleg Majcna tesno pokrivati še Davida Tijanića. Mladenič je nase s čudovitim zadetkom opozoril že v prejšnjem krogu.

Ali ste vedeli?

Navijaška skupina Triglava Small Faces so po tekmi z Rudarjem svojim ljubljencem podelili nagrade za dosežke v pretekli sezoni. Kot najboljši strelec je bil nagrajen Luka Majcen, David Tijanić je dobil nagrado za najboljšega igralca, plaketi pa sta prejela tudi trener Dejan Dončić in športni direktor Siniša Brkić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija nadaljuje zmagovito
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:2 (3:1).

DELI NA