Pred tekmo: Olimpija - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

OLIMPIJA - TRIGLAV

5. maj 2019, ob 17.55

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.133 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra


 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Olimpije niso izkoristili remija Maribora. Še več, zmaji so s porazom v Celju povečali zaostanek za vrhom lestvice in tako verjetno že zapravili možnosti za morebiten preobrat v bitki za prvo mesto. Čeprav Maribor v štajerskem spopadu z Aluminijem ni blestel, so vijolice izvlekli točko, ob pomoči Celjanov pa prednost pred velikim rivalom znaša 11 točk. Mariborčani lahko naslov potrdijo že prihodnjo soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala prav Olimpija, Ljubljančane pa še pred tem čaka dvoboj s Triglavom. Kranjčani bodo skušali v Stožicah izkoristiti prvi poraz zeleno-belih pod taktirko Safeta Hadžića, potem ko so aktualnega državnega in pokalnega prvaka presenetili že marca. Gorenjci so po preobratu slavili odmevno zmago, Ljubljančani pa so tudi po zaslugi tega poraza izgubili stik z vodilno ekipo prvenstva.

Kdo je vroč?

Safet Hadžić v Celju ni imel prav veliko razpoloženih adutov. Oster ritem preizkušenj – za Ljubljančani sta tudi pokalni tekmi z Aluminijem – je kljub rotacijam pustil nekaj posledic, kar se je v drugem polčasu poznalo tudi pri Roku Kronavetru. Mariborčan po nizu odigranih tekem ni bil več tako svež, kar je bilo vidno tudi v njegovi igri. Vezist ni imel veliko časa za počitek in osvežitev, zato bo zanimivo videti, če bo tudi v nedeljo dobil mesto v začetni enajsterici, ki pa brez njega nima pravega vodje.

Ali ste vedeli?

Ljubljančane skeli nov poraz, še bolj boleča pa je vest o novi poškodbi v ljubljanskih vrstah. Že pred časom sta sezono sklenila Nik Kapun in Matic Črnic, po tekmi v Celju se je seznam poškodovanih nogometašev povečal še za eno ime, zdravniška služba pa je nanj dodala Jucieja Lupeto. Nekdanji grof je tekmo s Celjem pričel na klopi, v drugem polčasu je zamenjal lažje poškodovanega Stefana Savića, po zgolj malce več kot desetih minutah pa je obležal na zelenici. Safet Hadžić je po tekmi pojasnil, da gre najverjetneje za poškodbo ahilove tetive, če se bo uresničil črn scenarij, pa Portugalca čaka nekajmesečno okrevanje.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Žan Kumer in Veron Šalja

Kranjčani so bili v nedeljo že na pragu izjemno pomembne zmage. Triglav je z golom Luke Majcna vodil vse do 94. minute, ko so napadi Goričanov obrodili sadove. Izkušeni Darjan Curanović, ki je med vratnicama zamenjal poškodovanega Jalena Arka, je bil po natančnem projektilu Jake Kolenca brez moči. Gorenjci so izgubili dve točki in lepo priložnost, da se oddaljijo od devetih Goričanov. Trojico med sedmim in devetim mestom tako še vedno ločita dve točki, v vojni za izognitev devetemu mestu in dodatnim kvalifikacijam za obstanek v prvoligaški konkurenci pa bomo videli še nekaj vročih bitk. Orli se bodo prav v zadnjem krogu v Velenju udarili z Rudarjem, še prej pa bodo točke lovili tudi v Ljubljani. Gorenjci so se v Stožicah veselili zgolj enkrat, pa še ta zmaga seže v maj 2011. Lahko Triglav po osmih letih spet osvoji prestolnico?

Kdo je vroč?

Luka Majcen je tudi v četrtek potrdil, da je na tekmah z nekdanjim delodajalcem še posebej nevaren za vrata nasprotnika. Hitri napadalec je goriško mrežo letos zatresel že trikrat, s 14. golom sezone pa je na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Roka Kronavetra in Rudija Požega Vancaša. Ljubljančan, sicer otrok ježiškega Factorja, ki ni nikoli igral v zeleno-belem, v aktualni sezoni še čaka na prvenec na tekmah z Olimpijo. Še več, ljubljansko mrežo je nazadnje tresel kot član Rudarja, v sezoni 2011/12 je zmajem zabil kar trikrat, omenjena sezona pa je bila pred letošnjo najučinkovitejša v njegovi karieri.

Ali ste vedeli?

Tako kot Saša Kolman, trener Gorice, je tudi Dejan Dončić pred četrtkovim spopadom premešal začetno enajsterico. Ne le poškodovani Jalen Arko, na tribuni sta se znašla tudi porumenela Aleš Mertelj in Žan Rogelj, kranjski strateg pa je praktično povsem na novo sestavil obrambno vrsto. V njej sta zaigrala tudi Veron Šalja, sicer nečak Agrona Šalje, dolgoletnega člana Triglava, in Žan Kumer, ki v nedeljo ne bosta imela pravice nastopa. Kumer tudi v primeru, če ne bi bil prejel rumenega kartona, ne bi zaigral, saj si je ob padcu v drugem polčasu izpahnil komolec in pristal v bolnišnici. Kmalu po tekmi ga je obiskal tudi kranjski športni direktor Siniša Brkić.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Zmaji ugnali Triglav
    Nogometaši Olimpije so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Triglav s 4:2 (2:1).

DELI NA