Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

OLIMPIJA - RUDAR VELENJE

14. marec 2018, ob 16.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.055 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Dario Čanađija

Ljubljančani nadaljujejo spomladansko serijo, v kateri so sestavili že štiri zaporedne zmage. Po Celju, Gorici in Aluminiju je kot zadnji klonil še Triglav, ki se je sicer dobro upiral vodilni ekipi prvenstva. Odločilni zadetek je tik pred odmorom dosegel Issah Abass, zmaji pa so tako še tretjič to pomlad slavili minimalno zmago. Z novim kompletom točk so varovanci trenerja Igorja Bišćana ohranili štiri točke naskoka pred Mariborom, ki je odigral tekmo manj. V sredo čaka zeleno-bele doslej morda najzahtevnejša preizkušnja v nadaljevanju sezone. V Stožicah gostuje Rudar, ki pod vodstvom Marijana Pušnika ravno tako niza dobre rezultate. Velenjčani so v bližnji preteklosti nekajkrat prekrižali načrte Olimpije, ki je v lanski sezoni izgubila kar tri medsebojna srečanja. Ljubljančani so se odkupili v uvodu letošnje sezone, ko so slavili s 4:0, dvoboj v Šaleški dolini pa ni ponudil zadetkov.

Daniel Miškić, vezist Olimpije: »Pomembno je bilo dobro začeti drugi del sezone. Vzdušje v garderobi v tem trenutku ne bi moglo biti boljše, želimo pa nadaljevati ta zmagoviti niz. Potem nas bo zelo težko ustaviti.«

Kdo je vroč?

Issah Abass se je po tekmi premora, ko je moral zaradi prepovedi igranja izpustiti spopad z Aluminijem, vrnil v začetno enajsterico Olimpije. Hitronogi Ganec je v gorenjski prestolnici še enkrat potrdil svoj talent, ki ga s kančkom predrznosti pridno izkorišča v dvobojih s fizično močnejšimi nasprotniki. Ob hitrosti je eden od adutov sedemkratnega strelca tudi nepredvidljivost, ki jo je pokazal tudi ob zadetku v mreži Triglava, ko se v zahtevnem položaju ni odločil za klasičen udarec.

Ali ste vedeli?

Igor Bišćan, ki je v začetku tedna po enomesečnem čakanju pozdravil še zadnjega zimskega novinca Chineduja Udechukwuja, bo imel tokrat nekaj več težav s sestavo enajsterice. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo soigralce na tribuni spodbujal Dario Čanađija, tam pa se mu bo pridružil tudi Nathan Oduwa. Londončan, ki je pred dnevi odločil obračun z Gorico, si je, podobno kot lansko pomlad, vnovič poškodoval koleno in v tej sezoni verjetno ne bo več igral, saj ga čaka najmanj deset tednov počitka. Zmaji bodo niz brez domačega poraza skušali nadaljevati brez hitrega Angleža, bodo Ljubljančani še dvanajstič to sezono v Stožicah ostali neporaženi?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Kašnik

Tudi Velenjčani v prestolnici ne bodo zaigrali z vsemi najmočnejšimi aduti. Gostovanje pri bivšem delodajalcu bo moral izpustiti David Kašnik, sicer nekdanji kapetan Olimpije. Zdaj že dolgoletni član Rudarja je v soboto vknjižil četrti rumeni karton sezone, skupno pa 50. v Prvi ligi Telekom Slovenije. Knapi so tudi s pomočjo koroškega branilca prišli do nove zmage, v šesti medsebojni tekmi pa so se na domači zelenici prvič razveselili skalpa Posavcev. Krški urok je bil prekinjen v drugem polčasu, ko so Marka Zalokarja ugnali Damjan Trifković, Josip Tomašević in Leon Črnčič. Knapi so si že v prvem delu tekme pripravili nekaj nevarnih udarcev, izstopala sta predvsem Milan Tučić in Milan Radić, ki sta pred dnevi zadela v Ljudskem vrtu. Velenjčani so s prepričljivo zmago dokazali, da so med zimo dobro delali, kako se bodo v Stožicah znašli brez svojega kapetana?

Marijan Pušnik, trener Rudarja: »Z optimizmom pričakujemo naslednjo tekmo z Olimpijo. Vodilna ekipa bo v Stožicah velik izziv za vse nas. Upam, da bodo fantje odigrali dobro tekmo.«

Kdo je vroč?

V fazi obrambe bo tudi v sredo pomembno vlogo odigral Robert Pušaver. Poletni novinec v zasedbi knapov je najbolj standardni nogometaš v četi Marijana Pušnika, saj v letošnji sezoni ni izpustil še niti minute. Nekdanji up Maribora dokazuje, da je Pušnikovo zaupanje več kot upravičeno, saj je v pomlad zakorakal v dobri formi. Fant iz Slivniškega Pohorja je v dveh tekmah zbral že tri asistence. V Ljudskem vrtu je s predložkom našel tako Tučića kot Radića, z natančno podajo pa je v soboto zaposlil tudi Damjana Trifkovića.

Ali ste vedeli?

Knapom motiva na zelenici največjega stadiona države zagotovo ne bo manjkalo. Za to bo poskrbelo tudi dejstvo, da se lahko v Ljubljani veselijo stoto gostujoče zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije. Rudar je na prvoligaških igriščih odigral že 785 tekem, 17-krat pa je gostoval tudi pri Olimpiji in domov odnesel sedem zmag. V velenjski slačilnici sicer najdemo manjšo četico nekdanjih zmajev. Jakob Novak, ki je izpustil oba jesenska obračuna z matičnim klubom, je posojen s strani Olimpije, barve zeleno-belih pa so v preteklosti branili tudi Damjan Trifković, Sandi Ćoralić in že omenjeni David Kašnik.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija suverena proti Rudarju
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 4:0 (1:0).

DELI NA