Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

5. marec 2017, ob 16.55: OLIMPIJA - RUDAR VELENJE

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.370 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Olimpija v prvi pomladanski preizkušnji ni uspela podaljšati uspešnega niza gostovanj v Ljudskem vrtu. Ljubljančani so, po tem ko so štajersko prestolnico trikrat zapuščali neporaženi, izgubili še drugi veliki derbi letošnje sezone in Mariboru dovolili, da si je na vrhu ligaške razpredelnice priigral tri točke prednosti. Zmaji bodo na drugem mestu verjetno ostali tudi po tekmi 23. kroga, saj imajo Štajerci ob treh točkah zaloge tudi precej boljšo razliko v doseženih in prejetih zadetkih. Elsnerjevo četo po dvoboju z Mariborom čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bo v Stožicah gostoval neugodni Rudar, s katerim so imeli Ljubljančani v jesenskem delu prvenstva precej težav. Za nedeljski nastop je sicer vprašljiv Danijel Miškić, saj nekdanji kapetan Celja zaradi lažje poškodbe v tem tednu ni treniral, zato bo Elsner morda prisiljen v iskanje nove rešitve na sredini igrišča. Miškić je ob Cretuju in Alvesu v zvezni vrsti pričel sobotni derbi v Mariboru.

Luka Elsner, trener Olimpije: »Vse poteka po načrtih. Vzdušje v ekipi je dobro, igralci že komaj čakajo tekmo z Rudarjem. Upamo, da se bomo našim navijačem, ki nam nudijo neverjetno podporo, predstavili v dobri luči. Z napadalno, kombinatorno in učinkovito igro, ki bo prinesla veliko energije ekipi in navijačem.«

Kingsley Boateng, krilni napadalec Olimpije: »Čas je za zmago, čas je, da začnemo dosegati gole. Na prvi tekmi smo igrali dobro, a nismo zadeli, zato dobra igra ne pomeni veliko. V nedeljo moramo nadaljevati pozitivno. Pričakujem, da se nam bo odprlo v napadu.«

Kdo je vroč?

Dvoboj s štajerskim rivalom je v začetni enajsterici Olimpije pričela tudi peterica zimskih novincev, Kingsley Boateng, Nathan Oduwa, Dino Štiglec, Branko Ilić in Alexandru Cretu. Prav romunski vezist je s svojo predstavo že prepričal tudi številne spremljevalce slovenskega prvenstva. Visokorasli nogometaš je imel ob koncu prvega polčasa najlepšo priložnost za ljubljansko vodstvo, a mu je veselje ob debiju v zeleno-belem dresu preprečil Jasmin Handanović, ki je okroglo usnje s konicami prstov preusmeril čez svoja vrata. Bo imel 24-letnik več razlogov za veselje že po zadnji tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije?

Ali ste vedeli?

Olimpija z uvodno pomladansko tekmo uvaja elektronsko kontrolo vstopa na tribune stoženskega stadiona. Kot so zapisali pri ljubljanskem prvoligašu, je nov sistem osnova za boljšo dvosmerno komunikacijo z navijači, boljši uvid v navade in želje obiskovalcev in s tem naš odzivnejši in kvalitetnejši servis. Vstop na tekmo bo odslej mogoč le z veljavno vstopnico s primerno kategorijo in za pravi sektor, v taboru zeleno-belih pa vse tiste, ki posedujejo še »vaučerje«, naprošajo, da jih pravočasno zamenjajo z vstopnicami.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: David Kašnik

Velenjčani so v uvodni tekmi nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije dokazali, da zmagovalec do zadnjega sodniškega žvižga ni odločen. Domžalska zasedba si je v Šaleški dolini pripravila lepo število priložnosti, a je Rudar ohranil stik z nasprotnikom, nato pa kot škorpijon pičil v izdihljajih dvoboja. Vloga osrednjega junaka gostiteljev je vnovič pripadla Dominiku Glavini, ki se je z 11. golom sezone vsaj za nekaj ur otresel Luke Zahovića, a se je slednji napadalcu Rudarja znova pridružil z golom v mreži Olimpije. Po Domžalah čaka četo trenerja Vanje Radinovića še en dvoboj s tekmecem pod vrhom lestvice, saj knapi odhajajo v Stožice. Velenjčani v prestolnici radi gostujejo, saj so Ljubljano v preteklosti pogosto zapuščali s polnim plenom, tako je bilo tudi jeseni, ko so gostitelji klonili po zadetkih Anžeta Piška in Jeana Clauda Billonga. Obramba Rudarja je napade Ljubljančanov zaustavila tudi pred svojimi gledalci, a se mreži v Velenju nista zatresli.

Kdo je vroč?

Velenjčani bodo v Ljubljani zaigrali brez kapetana Davida Kašnika, posledično pa bo imel Matej Radan pred seboj novega branilca. Tudi zadnje vrste in celotnega moštva Rudarja bo odvisno, koliko dela bo imel Mariborčan med velenjskima vratnicama v Stožicah. Nekdanji vratar Maribora je svoje delo dobro opravil že v uvodni preizkušnji nadaljevanja sezone, ko je z nekaj posredovanji preprečil povečanje domžalskega vodstva in svojim soigralcem omogočil, da so se po golu Dominika Glavina razveselili še 26. točke v letošnji sezoni. Velenjska obramba se je jeseni v obračunih z Olimpija že izkazala kot trdna, saj zmaji še niso našli poti do gola Rudarja, kako bo v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Olimpija in Rudar sta doslej odigrala 30 medsebojnih prvoligaških srečanj, z 18 zmagami pa imajo Ljubljančani precej boljše razmerje. A zanimivo je, da zeleno-beli točke precej lažje nabirajo v Velenju, kjer so slavili devetkrat, medtem ko so na domači zelenici vknjižili sedem zmag. Pogled na minule dvoboje razkriva, da so se knapi pred domačimi gledalci skalpa Olimpije razveselili zgolj dvakrat, že šestkrat pa so se z zmago vrnili z Ljubljane.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar znova osvojil Ljubljano
    Nogometaši Rudar Velenja so v tekmi 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Olimpijo s 4:2 (1:0).

DELI NA