Pred tekmo: Olimpija - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - RUDAR VELENJE

19. oktober 2019, ob 16:45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.283 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Jucie Lupeta

Zmaji so po porazu na večnem derbiju v naslednjem krogu potrebovali zmago. V gorenjski prestolnici jim je uspelo slaviti, a končni rezultat še zdaleč ne pove vsega. Triglav je Ljubljančane dodobra namučil in nekaj časa vodil s kar dvema goloma razlike, zmaji pa so bili dobršen del tekme povsem nenavdahnjeni. Na koncu je Safetu Hadžiću in druščini kljub vsemu uspelo izpeljati preobrat in se s tremi točkami povzpeti nazaj na prvo mesto, ki so jim ga je teden poprej iz rok iztrgali vijoličasti. Takoj za prvimi zasledovalci iz Maribora Olimpiji grozi še Mura, ljubljanska četa pa se tako nikakor ne sme sprostiti. V soboto v prestolnico prihaja zadnjeuvrščeni Rudar, bodo zeleno-beli proti knapom bolj suvereni?

Ante Vukušić, napadalec Olimpije: "Dobro smo izkoristili premor, imeli smo prijateljsko tekmo v Italiji in proti Bologni odigrali odlično tekmo. Sedaj čakamo nadaljevanje prvenstva in tekmo z Rudarjem. Vsi igralci smo maksimalno pripravljeni na to tekmo, da zmagamo in ostanemo na vrhu lestvice."

Kdo je vroč?

Ob polčasu je Safet Hadžić v lov na izenačenje poslal Jucieja Lupeto. Menjava se je obrestovala najprej 67. minuti, nato pa še dve minuti kasneje. Portugalčeva zadetka sta bila malodane identična, obakrat se je kranjska mreža zatresla po podaji z leve strani. Šestindvajestletni napadalec je vtis pokvaril v 80. minuti, ko si je privoščil neposredno izključitev, tekmo z Velenjčani pa bo tako spremljal s tribune, ravno tako kot v Kranju izključeni trener Safet Hadžić.

Ali ste vedeli?

Olimpija je med reprezentančnim premorom z lepo gesto navdušila naše zahodne sosede. Pretekli konec tedna so v Italiji odigrali prijateljsko tekmo s tamkajšnjim prvoligašem Bologno, ki jo s klopi (vsaj na papirju) še vedno vodi Siniša Mihajlović. Petdesetletni Srb se te dni bori z levkemijo, zmaji pa so se na domačega stratega spomnili s posebnim dresom, ki ga je podpisala celotna ljubljanska zasedba.

 

RUDAR

Prepoved nastopa: /

Na pogled tesen poraz proti Aluminiju pred reprezentančnim premorom je bil vse prej kot to - Rudar je bil od pozitivnega rezultata oddaljen svetlobna leta in po 90 minutah še osmič v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije ostal praznih rok. Nikola Jaroš in druščina so po 13. krogih na dnu lestvice ostali povsem osamljeni. Skupini treh klubov, ki jo sestavljajo Bravo, Tabor in Domžale, se je z nekaj dobrimi predstavami nedavno pridružil še Triglav, med sebe in knape pa postavil celih pet točk razlike. V spodnji polovici prvenstvene razpredelnice tako spremljamo bitko za odrešilno osmo mesto, zadnjega (torej tistega, ki za razliko od devetega vodi neposredno v drugoligaško tekmovanje) pa so si vsaj za zdaj "zagotovili" Velenjčani.

Kdo je vroč?

Do edinega zadetka na tekmi z rdeče-belimi so knapom pomagali kar Kidričani sami. V 23. minuti je nevaren predložek v sredino poslal David Hrubik, Renato Pantalon je ob Damjanu Trifkoviću nerodno posredoval in žogo preusmeril v lastno mrežo. Mićo Kuzmanović, ki se je kot edini Velenjčan med strelce vpisal proti Triglavu, je priložnost dobil tudi tokrat, a mesto na igrišču v 72. minuti prepustil Demu Pljavi.

Ali ste vedeli?

Velenjčanom v letošnji sezoni v prvenstvu nikakor ne steče, v pokalnem tekmovanju pa smo do sedaj spremljali nekoliko drugačno zgodbo. Potem, ko so v prvem krogu izločili Bravo, so Velenjčani sredi Stožic šokirali še ljubljansko Olimpijo. Med tednom so v Lendavi odigrali prvo tekmo četrtfinala Pokala Slovenije in klonili proti tamkajšnjemu drugoligašu Nafti. Za domače sta zadela Alen Ploj in Stjepan Oštrek, edini gol za knape je zabil Elvedin Džinić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija se je znesla nad Rudarjem
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 6:0 (4:0).

DELI NA