26.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Radomlje

Prva liga Telemach, 7. krog

OLIMPIJA - KALCER RADOMLJE

26. avgust 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je niz zmag podaljšala tudi v Kopru, dvoboj vrha lestvice je pred polno osrednjo tribuno Bonifike odločil Svit Sešlar. Zeleno-beli so z novim slavjem prednost na prvem mestu povečali na šes točk, a so za novo zmago plačali visok davek. Matevž Vidovšek, ki na sedmih tekmah v Prvi ligi Telemach še ni prejel zadetka, se je poškodoval že v uvodu srečanja, vendar je stisnil zobe in tekmo odigral do zadnjega sodniškega žvižga. V začetku tedna so iz tabora Olimpije sporočili slabe novice, saj bo Korošec v golu zeleno-belih zaradi zloma dlančnice počival vsaj dva meseca. Obramba Olimpije bo tako na preizkušnji že v soboto, ko se bodo Ljubljančani od od avgusta poslovili z domačo tekmo proti Radomljam. Bo zasedba Alberta Riere podaljšala uspešno serijo?

Kdo je vroč?

Svit Sešlar v uvodu letošnje sezone potrjuje, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Sin Simona Sešlarja, svojčas tudi športnega direktorja Olimpije, je bil z dvema goloma osrednji junak zmage na Bonifiki. Mladi Celjan je v končnici prvega polčasa načel domačo mrežo, v izdihljajih tekme pa je z drugim golom potrdil, da bodo točke šle v prestolnico. Dvajsetletnika je po tekmi pohvalil tudi Albert Riera, mladenič pa navdušuje tudi z zrelostjo, zato ne čudi, da je to poletje zadel že na derbiju v Ljudskem vrtu.

Ali ste vedeli?

Kdo bo v soboto zamenjal odličnega Matevža Vidovška? Niz brez prejetega zadetka bo skušal podaljšati Denis Pintol, kar je na novinarski konferenci pred tekmo z Radomljami potrdil Albert Riera. Letošnji novinec v zmajevem gnezdu še nima prvoligaških izkušenj, Olimpiji pa se je pridružil po uspešni sezoni v ajdovskem Primorju. Dvaindvajsetletnik, ki pravtako prihaja iz nogometne družine - oče Ismir je enkrat zaigral za izbrano vrsto BiH -, je v minuli sezoni 2. SNL devetkrat zaklenil svoja vrata in tako ponovil dosežek, ko je bil leto poprej vratar Krke. Kako uspešen bo prvoligaški debi?

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so se po visokem porazu v Kopru pobrali z remijem na domžalski zelenici. Rumeno-črni so ob Kamniški Bistrici remizirali s Taborom, pa čeprav so ob stranski črti pogrešali trenerja Nermina Bašića. Energični strateg se v soboto vrača na klop svojega moštva, v Stožicah pa bo skušal ponoviti dosežek, ki mu je to poletje že uspel v Ljudskem vrtu. Mlinarji so štajersko prestolnico zapuščali s tremi točkami, v minuli sezoni pa so, tedaj še pod taktirko Roka Hanžiča, presenetili tudi v Stožicah. Avtorjev zadetkov - Oliverja Kregarja, Gedeona Guzine in Ivana Šarića - danes ni več v Radomljah, kljub temu pa so se Bašić in sodelavci dobro odzvali na poletne kadrovske spremembe. To potrjuje tudi devet osvojenih točk in zgolj en poraz, ob tem pa velja dodati, da so Radomljani  obe zmagi vknjižili na gostovanjih.

Kdo je vroč?

Ni skrivnost, da so Radomlje s hudo poškodbo Ivana Ćalušića izgubile osrednjo figuro svoje ekipe. Tudi dvoboj s Sežanci je nakazal, da mlinarji v svojem kadru še niso našli pravega nadomestila za dalmatinskega nogometaša. Rumeno-črni veliko pričakujejo še od enega posojenega vezista Hajduka, Maria Čuića. Hrvaški vezist je na uvodni tekmi prvenstva načel mrežo Maribora, pred dnevi pa je v obračunu z Muro podal za zadetek Nedima Hadžića.

Ali ste vedeli?

Vrste Radomljanov je že pred gostovanjem v Kopru zdesetkala tudi bolezen, ki pa je zdaj že preteklost. Med svoje varovance se je po izpuščeni tekmi s Taborom vrnil tudi Nermin Bašić, ki je moštvo sredi tedna znova odpeljal v slovensko Istro. Ne na novo nogometno preizkušnjo, temveč na palubo ene od ladij. Radomljani so sredo preživeli na morju, z izletom pa so poskrbeli za dodatno izboljšanje ekipnega duha.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2022 | Prva liga Telemach
    Prvi prejeti gol Olimpije, a nova zmaga
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (1:0).

DELI NA