24.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Radomlje

Prva liga Telemach, 11. krog

OLIMPIJA - KALCER RADOMLJE

25. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- pogoj PCT
- testiranje pred tekmo

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je z zmago nad Domžalami in ob pomoči Aluminija ujela vodilni Koper. Zmaji so se v sosedskem spopadu hitro znašli v zaostanku, ki pa so ga hitro izničili, v zaključni fazi dvoboja pa so zadeli še drugič in vknjižili nov komplet točk. Po desetem krogu Prve lige Telemach si z Bravom in Koprom, ki pa je odigral tekmo manj, delijo vrh ligaške razpredelnice, na prvo mesto pa se lahko vsaj za en dan povzpnejo že v soboto. Zeleno-beli se bodo znova pomerili s predstavnikom domžalske občine, tokrat bodo v prestolnici gostovale Radomlje. Povratnik med prvoligaše je sredi niza porazov, a je poleti že presenetil dvakratnega državnega prvaka.

Nejc Vidmar, vratar NK Olimpija: "Na začetku sezone, ko smo igrali proti Radomljam, so bile slednje v naletu. V nadaljevanju so sicer malo padli, ampak daleč od tega, da so 'outsiderji', saj so si na vsaki tekmi priigrali priložnosti in znajo biti še kako nevarni. Na nas je, da pokažemo, da si želimo treh točk in tako tudi odigrati. Pričakujem drugačen vstop v tekmo kot proti Domžalam. Vseh 90 minut moramo biti pravi in osvojiti tri točke."

Kdo je vroč?

Mustafa Nukić je bil v obračunu z Domžalami osrednji junak ljubljanskega preobrata. Letošnji prišlek v zmajevo gnezdo se je podpisal pod oba zadetka Olimpije, prava paša za oči je bil predvsem tisti za zmago, ko je podajo Aldairja s peto preusmeril za hrbet Ajdina Mulalića. Izkušeni napadalec je v letošnjem prvenstvu dosegel štiri gole, tri je pospravil v domžalsko mrežo.

Ali ste vedeli?

Savo Milošević tudi na račun poškodovanih ali kaznovanih nogometašev nadaljuje z vključevanjem mladih upov. Na tekmi z Domžalčani se je v zeleno-beli opravi prvič predstavil šele 17-letni Miha Kompan Breznik. Najstnik je na levi strani obrambne vrste zamenjal Michaela Pavlovića in se ob članskem debiju predstavil z dobro predstavo. Nogometaš generacije 2003 se je Olimpiji pridružil leta 2018, prej je branil barve Kopra. Bo priložnost dočakal tudi na prihodnjih tekmah?

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani tudi v dvoboju z Bravom niso uspeli prekiniti negativne serije. Ljubljančani so ob Kamniški Bistrici potrdili skalp Kopra in v prestolnico odnesli tri točke. Darko Marjanović je dvakrat klonil po udarcu Sandija Ogrinca, rumeno-črnim pa je precej težav povzročal tudi Amar Memić. "Mlinarji", ki so vmes sicer napredovali v četrtfinale Pokala Pivovarna Union, so v Prvi ligi Telemach izgubili sedem zaporednih preizkušenj. Za nameček je v četrtek pobegnil še Aluminij, ki po zmagi na Bonifiki beži za pet točk, toliko kot Celjani in Domžalčani. Radomlje tudi v 11. krogu prvenstva čaka zahtevna naloga, zdi pa se, da so zmaji trenutno v precej boljši podobi kot konec julija, ko so iz Domžal odnesli zgolj točko.

Kdo je vroč?

Po sedmih zaporednih porazih je težko govoriti o vročih imenih, se pa lahko ob tej priložnosti še enkrat spomnimo prvega spopada Radomelj in Olimpije. Ljubljančani so ob Kamniški Bistrici povedli z golom Save Petrova, a je sledil hiter odgovor gostiteljev. Po poskusu Andreja Pogačarja je lastno mrežo zatresel Uroš Korun. Prav mladi Pogačar je bil v uvodu sezone eno od "odkritij" Roka Hanžiča, z dobrimi predstavami pa si je priigral tudi vabilo v mlado izbrano vrsto. V zadnjih tednih je igral malce manj, lahko nase znova opozori v Stožicah?

Ali ste vedeli?

Rok Hanžič na zelenici še vedno pogreša Luko Cerarja, je pa v končnici srečanja z Bravom priložnost ponudil tudi mlademu Niko Fortuni. Nekdanji mladinec Radomelj je v letošnji sezoni vknjižil dva nastopa, gre pa za naslednjega predstavnika mladinske šole rumeno-črnih, ki v zadnjih letih beleži vse boljše rezultate. Mladinska selekcija je v minuli sezoni zasedla odlično četrto mesto, na lestvici pa je zaostala zgolj za Domžalami, Olimpijo in Mariborom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2021 | Prva liga Telemach
    Radomlje presenetile Olimpijo
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcer Radomljam z 2:3 (2:1).

DELI NA