Pred tekmo: Olimpija - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

OLIMPIJA - MURA

13. september 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Zmaji v sezono niso krenili tako suvereno, kot bi si želeli. Začetek Prve lige Telekom Slovenije so v Ljubljani pospremili prek televizijskih ekranov, prvi uradni obračun sezone pa je tako prišel v obliki evropskega spopada z Vikingurjem. Pot do pričakovane zmage nad Islandci je bila trnova, predvsem pa (pre)dolga. Za napredovanje v drugi krog kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo so varovanci Dina Skenderja potrebovali celih 120 minut, kmalu bi prišlo tudi do streljanja enajstmetrovk. Posledično je Olimpiji zmanjkalo sape za domače prizorišče in ekipa iz prestolnice je na Bonifiki pustila dve točki. Tokrat bodo imeli Ljubjančani prednost domačega igrišča. Sobočani se v Stožicah po preboju med prvoligaše še niso veselili zmage. Kakšno vlogo bo v nedeljo odigrala ljubljanska zelenica?

Uroš Korun, branilec Olimpije: "Reprezentančni premor nam je prišel zelo prav, da smo se po vseh problemih, ki smo jih imeli na začetku sezone, zbrali in res kvalitetno trenirali. Mislim, da smo odlično izkoristili čas, ki je bil na razpolago. Naš fokus je na Muri, ki je kvalitetna ekipa, a igramo na domačem igrišču in kot vedno ciljamo na zmago."

Kdo je vroč?

Poškodovanega Anteja Vukušića je v Kopru v konici napada zamenjal Dražen Bagarić, ki pa ni znal zapolniti rojakovih čevljev. V Avstriji rojeni Hrvat je sicer dokaj bledo predstavo začinil v 25. minuti, ko je svoji ekipi priboril enajstmetrovko. Najstrožjo kazen je nato realiziral sveži Endri Çekiçi, ki je nekaj dni poprej obračun s severnjaki zaradi rdečega kartona pospremil s tribune. Kdo bo najmočnejši adut Olimpije v dvoboju s Prekmurci?

Ali ste vedeli?

Znani so nasprotniki slovenskih klubov v kvalifikacijah za UEFA Evropsko ligo. Olimpija se bo po Skandinavcih pomerila z Zrinjskim iz Mostarja, Hercegovci so v prvem krogu izločili luksemburški Differdange. Muri bo v drugem krogu nasproti stal danski Aarhus, ki je pred dvema tednoma preskočil finsko Honko. Celjani so po zmagi nad Dundalkom vendarle klonili proti Moldeju in v tretjem krogu pričakujejo zmagovalca dvoboja Ararat – Fola.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Muraši si ne bi mogli želeti boljšega uvoda v sezono. Zametki črno-bele evforije so se pojavili že po prvem krogu, ko so v knežjem mestu padli aktualni prvaki, zmaga proti Taboru pa je prilila olja na prekmurski ogenj. S šestimi točkami so varovanci Anteja Šimundže ugnezdeni na vrhu prvoligaške razpredelnice, za povrh so svojo mrežo v 180 minutah igre ohranili povsem nedotaknjeno. Kljub navdušujoči statistiki morajo soboške glave ostati hladne, ta konec tedna jih namreč čaka gostovanje v Stožicah, takoj zatem pa še kvalifikacijska tekma z danskim Aarhusom. V (novem) ljubljanskem hramu nogometa Prekmurci sploh še niso slavili, iz prestolnice so se s tremi točkami nazadnje domov vrnili daljnega leta 2004, ko pa sta se za Bežigradom merila prejšnja kluba z "enakim" imenom. Kako se bo Mura odrezala v nedeljo?

Ante Šimundža, trener Mure: "Treba je začeti razmišljati o Olimpiji. Verjamem, da bomo vsi na visokem nivoju."

Kevin Žižek, napadalec Mure: "Tekme si sledijo v hudem ritmu, posvetiti se moramo vsaki posebej in dati vse od sebe."

Kdo je vroč?

Pred reprezentančnim premorom je nogometno javnost z dvema evrogoloma navdušil Andrija Filipović. Vratar Tabora je bil prvič nemočen v 29. minuti, ko je hrvaški napadalec močno sprožil s kakšnih 20 metrov. Še drugič je 26-letnik udaril v 69. minuti, "šolsko" akcijo svoje ekipe je kronal z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Vmes se je med strelce vpisal tudi Nino Kouter, ki je med reprezentančnim premorom debitiral v dresu z državnim grbom in navdušil tudi selektorja Matjaža Keka.

Ali ste vedeli?

Mura je v četrtek vendarle odigrala prvo evropsko preizkušnjo. Z Estonci se je srečala na nevtralnem prizorišču - srečanje je gostil stadion Szusza Ferenc, ki se nahaja na severu Budimpešte - in brez večjih težav vzela mero dodobra oslabljenim tekmecem. Talinski Kalju je padel z 0:4, za zmago so zadeli povratnik po poškodbi kolena Alen Kozar, Žiga Kous in Kevin Žižek, ki se je veselil dvakrat.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov na derbiju kroga
    Nogometaši Olimpije in Mure so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA