Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

OLIMPIJA - KOPER

21. april 2021, ob 16.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Đorđe Ivanović

Olimpija poraza ne pozna že 14 tekem, s tesno zmago v Novi Gorici pa je znova pobegnila Mariboru. V slovenskem “Las Vegasu” je dolgo dišalo po remiju, zmaje pa sta 68. minuti odrešila rezervista. Radivoj Bosić je s pravočasno podajo zaposlil Andresa Vombergarja, ki je z desetim golom ujel soigralca Đorđa Ivanovića. Srb v Novi Gorici ni bil pri strelu, za nameček pa si je s protestom prislužil še četrti rumeni karton, zato bo izpustil srečanje 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Zeleno-bele po tekmi z Gorico čaka nov primorski spopad. V Stožice prihaja Koper, ki se je s sežanskim skalpom vrnil v zmagovalne tirnice, jeseni pa je slavil tudi v prestolnici. Ljubljančanom tako ne bi smelo primanjkovati motiva, a hkrati tudi previdnost ne bo odveč, saj Koprčani niso najljubši nasprotnik Olimpije.

Žiga Frelih, vratar Olimpije: "Naš cilj je osvojiti nove tri točke in tako bo vse do konca sezone." 

Nino Pungaršek, vezist Olimpije: "Pričakujemo trdo in težko tekmo, saj je Koper dobra ekipa s kvalitetnimi posamezniki, a naš cilj je zelo jasen in to je zmaga. Smo na vrhu lestvice in tam bi se radi še dodatno utrdili. Za nas to predstavlja še dodatno motivacijo. Kljub temu, da nas v prihodnjih tednih čaka naporen ritem dvobojev, smo trenutno osredotočeni le na tekmo s Koprom, na kateri bomo zagotovo dali vse od sebe, da osvojimo želene tri točke."

Kdo je vroč?

Ljubljanski strateg Goran Stanković je tekmo na severu Primorske vnovič pričel s tremi osrednjimi branilci, Gal Kurež pa je dobil prednost pred Andresem Vombergarjem. Zasavski napadalec je bil ob koncu prvega polčasa blizu zadetka, a je po natančnem udarcu stresel zgolj okvir domačega gola. Leta 2001 rojeni nogometaš je drugič dobil mesto v začetni enajsterici in znova opozoril nase. Letos je zbral 16 ligaških nastopov, strelskega prvenca pa se je razveselil na februarski tekmo z Muro. Lahko kmalu pričakujemo še drugi zadetek?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani nimajo najboljših izkušenj s Koprčani, ki so v preteklosti pridno odnašali točke. Olimpija je v Prvi ligi Telekom Slovenije dobila 16 od 35 tekem, kanarčki so nabrali štiri zmage manj, petkrat so se veselili tudi v Stožicah. Nazadnje jeseni, ko sta za koprsko slavje zadela Nikola Krajinović in Stefan Stevanović. To je bil tudi edini domači poraz Olimpije v letošnji sezoni. Zmaji so trdno na vrhu razpredelnice, ki kaže izkupiček na domačih tekmah, drugouvrščeni Maribor je zbral šest točk manj. Kako gre na gostovanjih Koprčanom? Primorci so domov prinesli 16 točk, kar je peti iztržek prvenstva.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Kopra so se po treh tekmah brez zmage - pred aprilskim premorom so izgubili z Domžalami in Mariborom ter remizirali s Celjem - razveselili novega kompleta točk. Enajsto zmago sezone je sredi drugega polčasa potrdil Nardin Mulahusejnović. Bosansko-hercegovski napadalec je v mrežo Tabora pospravil odbitek po udarcu Mateja Palčiča, ki je z glavo zadel okvir gola. Kanarčki so v zaključku srečanja odbili pritisk Sežancev, s tremi točkami pa so zmanjšali zaostanek za Sobočan in Domžalčani. Slednji zdaj bežijo za točko, Mura ima šest točk prednosti. Ob ugodnem razpletu pokalnega tekmovanja, v katerem so še vedno aktivni tudi kanarčki, lahko v evropska tekmovanja pelje tudi četrto mesto, zato bo za Koprčane v zaključku sezone štela vsaka točka. Lahko v Stožicah ponovijo jesenski dosežek?

Rodolfo Vanoli, trener Kopra: "Razmere v Ljubljani poznam, gre za velik klub z zelo dobro ekipo. Ko nekaj osvojiš, to ostane v lepem spominu, a je to za mano,  sedaj sem povsem predan delu v  Kopru. Spoštujemo nasprotnika, vendar se nikogar ne bojimo, zato bomo naredili vse, da ostanemo na začrtani poti. V Kopru imamo jasen cilj, ki ga želimo izpolniti z mojimi fanti."

Kdo je vroč?

Maks Barišić je bil z dolgim, a natančnim predložkom do Mateja Palčiča vpleten v edini zadetek na tekmi s Taborom. Koprčan se je tako oddolžil za zapravljeno priložnost iz prvega polčasa, ko sam pred sežanskim golom ni izkoristil podaje Palčiča. Poletni povratnik na domačo Bonifiko je doslej zbral 20 nastopov, pod oba zadetka pa se je ob koncu jesenskega dela sezone podpisal v Sežani. Nekdanji up Milana vsaj v strelskem smislu ostaja eden od dolžnikov Kopra, bodo njegovi udarci natančnejši v Ljubljani?

Ali ste vedeli?

Rodolfo Vanoli je Olimpijo ob koncu sezone 2015/16 popeljal do naslova državnih prvakov, v sredo pa se v Stožice prvič vrača kot trener enega od nasprotnikov. Oseminpetdesetletni Italijan je pred tedni pričel že tretjo epizodo na koprski klopi. Nekdanji nogometaš Lecceja, Udineseja, SPAL-a in drugih italijanskih klubov je dve lovoriki osvojil tudi s primorskim klubom. V sezoni 2014/15 je Koprčane popeljal do naslova pokalnih prvakov, kanarčki pa so zatem dobili še superpokalni obračun z Mariborom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šestica v mreži Kopra
    Nogometaši Olimpije so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Koper s 6:2 (3:1).

DELI NA