Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

OLIMPIJA - KOPER

7. november 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Podobno kot njihov tokratni tekmec so Ljubljančani v prejšnjem krogu slavili s pomočjo boginje Fortune. V srečanje z Goričani so sicer nedvomno krenili odločneje od gostiteljev, dosegli zadetek, nato pa je bilo vroče tudi pred zeleno-belimi vrati. Zmaga čete Dina Skenderja je v zraku visela zelo dolgo, vse dokler ni tehtnice na ljubljansko stran dokončno prevesil kdo drug kot Đorđe Ivanović. Zmaji bodo morali biti suverenejši v soboto, ko v goste prihaja Koper. Kanarčki v zadnjem času nizajo zavidljive rezultate, od Olimpije pa jih ločita le dve točki. Bo Ljubljančanom uspelo odbiti primorski naskok in obdržati evropsko drugo mesto ali bo v prestolnici vendarle slavil novinec med elito?

Đorđe Ivanović, napadalec NK Olimpija: “Za nas je to zelo pomembna tekma. Koper je odlična ekipa, so v dobri formi. Po nekoliko slabšem uvodu zdaj redno zmagujejo. Upam, da bomo tudi na Obali osvojili vse tri točke.“

Kdo je vroč?

Prvo ime zeleno-belih ostaja Đorđe Ivanović. Nekdanji nogometaš Partizana je zablestel tudi v prejšnjem krogu, svojo statistiko je izboljšal za gol in podajo. V 16. minuti je z visoko žogo našel Andresa Vombergarja, ki takšne priložnosti zapravlja le redko. Srb se je veselil tudi sam, v 78. minuti je s petim prvenstvenim zadetkom odločil tekmo v Novi Gorici ter se na vrhu lestvice strelcev pridružil Roku Kronavetru in Nardinu Mulahusejnoviću.

Ali ste vedeli?

Jucie Lupeta se poslavlja od prestolnice. Napadalec se je Ljubljančanom pridružil avgusta 2018 po dobri sezoni v celjskem dresu, v dveh letih v zeleno-belem dresu je zbral 39 nastopov, 9 zadetkov in 1 podajo, zdaj pa se je z Olimpijo dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe (ta bi sicer veljavna ostala vsaj do konca aktualne sezone). Novi klub hitronogega Portugalca je izraelski Maccabi iz Petah Tikve.

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so z zmago proti Taboru poskrbeli za podaljšanje dveh nizov. Na eni strani je Tabor na petem prvenstvenem gostovanju utrpel peti poraz, na drugi pa so kanarčki še šestič po 27. septembru ostali nepremagani. Do treh točk so varovanci Mirana Srebrniča prišli kar nekoliko na silo, uspehu so med drugim botrovale zapravljene priložnosti Kraševcev. Pravijo, da najboljši točke osvajajo tudi takrat ko igra ne steče - in res, Primorci v zadnjem času upravičeno pogledujejo proti mestom, ki vodijo v Evropo. Neposredni konkurent za le-ta je ljubljanska Olimpija, ki bo najboljšega drugoligaša pretekle sezone ta konec tedna pričakala v svojih Stožicah. Bo našla odgovor na rumeno vprašanje?

Kdo je vroč?

Dare Vršič je kljub zrelim letom eden pomembnejših členov koprske zasedbe. S šestimi asistencami je Segovčan daleč najboljši podajalec lige, zadnjo pa je na račun dodal prav proti Taboru. V 7. minuti je sicer zapravil priložnost za vodstvo, a se je takoj zatem oddolžil z natančno podajo iz kota, ki je našla glavo Jelića Balte. Bo izkušeni vezist preglavice povzročal tudi svojemu nekdanjemu klubu?

Ali ste vedeli?

Primorci odgovora na zeleno-belo vprašanje ne najdejo že dobra štiri leta. Od 27. avgusta 2016, ko so kanarčki v prestolnici slavili z 0:2, so se medsebojni obračuni koprske in ljubljanske ekipe dvakrat razpletli v prid slednje, štirikrat pa so se končali z remijem, vsakič z 1:1. Nič drugače ni bilo na začetku aktualne sezone, ko sta se na Bonifiki med strelce vpisala Žan Žužek in Endri Čekiči. Kaj se nam obeta tokrat?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper ugnal Olimpijo in jo ujel na vrhu
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 1:2 (0:0).

DELI NA