Pred tekmo: Olimpija - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

17. april 2017, ob 20.15: OLIMPIJA - KALCER RADOMLJE

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.469 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so se med tednom prebili v finale Pokala Slovenije, a časa za slavje ni bilo veliko, saj četo trenerja Safeta Hadžića na praznični ponedeljek čaka nova ligaška preizkušnja. Zmaji bodo v osmem poizkusu napadli prvo pomladansko zmago, po tem ko so brez nje ostali tudi v knežjem mestu. Na zelenici Arene Petrol je že dišalo po porazu, ki pa ga je v izdihljajih srečanja preprečil Blessing Eleke. Slednji je s soigralci s sredinim remijem v Ljudskem vrtu zadržal prednost s prve polfinalne preizkušnje in tako preko Maribora prišel do finalne vstopnice. Do majskega finala na Bonifiki čaka Olimpijo še osem ligaških preizkušenj, prvi nasprotnik zeleno-belih pa bodo zadnjeuvrščeni Radomljani, ki v sedmih dvobojih Ljubljančanom še niso odščipnili točke.

Safet Hadžić, trener Olimpije: »Dobro formo in rezultate moramo prenesti v prvenstvo, kjer zaenkrat nismo pokazali še nič. Verjamem, da bomo že v ponedeljek razveselili naše navijače, predvsem zato, ker je garderoba pozitivna in diha skupaj. Nekateri so utrujeni, še vedno pa imamo precej težav s poškodbami. Razmišljam o nekaterih spremembah, ampak se še nisem odločil. Prepričan sem, da bo enajst fantov na igrišču pokazalo, da si zasluži igrati za Olimpijo.«

Kdo je vroč?

Kot je namignil že ljubljanski strateg Safet Hadžić, bi lahko Ljubljančani v dvoboj z Radomljani krenili v nekoliko spremenjeni enajsterici, saj je oster ritem preizkušenj pri zdesetkani zasedbi Olimpije pustil nekaj posledic v utrujenosti. Med tistimi, ki so se izkazali v obeh pokalnih tekmah z Mariborom, je tudi Aris Zarifović, saj je Primorec s pomočjo soigralcev zaustavil letos prvega strelca vijoličastih, Luko Zahovića. 28-letni Primorec je letos zaigral na šestih tekmah Prve lige Telekom Slovenije, luknje pa je krpal že v lanski sezoni, ko je ob težavah s poškodovanimi napadalci igral tudi v konici napada.

Ali ste vedeli?

Ljubljanski nogometaši so v zadnji tekmi s Celjem presegli nekaj jubilejev. Nik Kapun, ki se je po dolgi odsotnosti vrnil na nogometne zelenice, je v dvoboju z grofi presegel mejo 6.000 minut v Prvi ligi Telekom Slovenije, še 3.000 minut več pa je v najmočnejšem slovenskem prvenstvu zbral Nemanja Mitrović. Andraž Kirm, ki se je pred začetkom sezone vrnil v domovino, pa je na zelenici Arene Petrol odigral 150. prvoligaško srečanje.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Leo Ejup

Medtem ko Ljubljančani še vedno lovijo prvo spomladansko zmago, so se v sedmi tekmi nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije prve točke po zimskem tekmovalnem premoru razveselili Radomljani. Tako kot jeseni, ko so se prav v občinskem derbiju veselili prve in za zdaj tudi edine zmage v sezoni, so varovanci zdajšnjega stratega Adnana Zildžovića znova ponagajali Domžalčanom in jim tako preprečili, da bi se na drugem mestu ligaške razpredelnice oddaljili od Olimpije. Mlinarji so po sedmem remiju prišli še do desete točke v sezoni, za devetim Aluminijem pa osem krogov pred koncem sezone zaostajajo 18 točk, kar sicer teoretično še ni odločila boja za zadnje mesto lestvice, ki vodi med drugoligaše. Za podaljšanje upov bi Radomljani tudi v ponedeljek potrebovali novo presenečenje, ki pa ga v sedmih tekmah z Olimpijo še niso dočakali.

Kdo je vroč?

Morda bo na roko Radomljanov šla tudi utrujenost zmajev, ki imajo za sabo nekaj zahtevnih obračunov v zgoščenem ritmu. Kot dodaten motiv pa lahko nekaterim posameznikom v moštvu trenerja Adnana Zildžovića služi tudi dejstvo, da so nekdanji člani Olimpije. Med tistimi, ki se bodo zoperstavili Olimpiji, zagotovo ne bo v tekmi z Domžalami pordečelega Lea Ejupa, med nekdanje zmaje pa med drugimi sodita tudi Luka Gajić in Aljaž Ivačič. Prvi se je ob remiju v občinskem derbiju izkazal z lepim prodorom in zadetkom, Ivačič pa je v obup spremljal nasprotne napadalce.

Ali ste vedeli?

V Stožicah se bosta v ponedeljkovem večeru udarili ekipi, ki sta spomladi osvojili najmanj točk. Radomljani so, kot že zapisano, v tekmi z Domžalami prišli do sploh prve točke v nadaljevanju sezone, Ljubljančani so na svoj račun dodali dve. Z najuspešnejšo bero se lahko pohvalijo Goričani, saj je mlada ekipa Mirana Srebrniča v sedmih tekmah vknjižila že 16 točk, z eno manj pa je na drugem mestu Maribor.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija in Radomlje še naprej brez zmage
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Kalcerja iz Radomelj so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA