12.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telemach, 5. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - GORICA

15. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija je v velikem derbiju z Mariborom podaljšala serijo ligaških zmag, zmaji pa brez prejetega zadetka ostajajo na vrhu Prve lige Telemach. Dvoboj v Ljudskem vrtu sta odločila Svit Sešlar in Timi Max Elšnik, tako za prvi kot tudi drugi zadetek pa je podal Mario Kvesić. Nove zmage je bil vesel tudi trener Albert Riera, ki je tudi v štajerski prestolnici postregel z nekaj taktičnimi presenečenji. Bo z njimi nadaljeval tudi v ponedeljek, ko v Stožice prihaja Gorica? Ljubljančani bodo na domačem igrišču branili vlogo favorita, zeleno-beli pa bodo po goriškem povratku med najboljše klube v državi napadali že sedmo zaporedno zmago na medsebojnih tekmah. Primorci so v prestolnici nazadnje slavili marca 2017.

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Moramo biti pripravljeni in se zavedati, da so tekme po derbijih, po pomembni evropskih preizkušnjah in podobno, najtežje. Zdaj, ko smo prvi in še neporaženi, smo sploh tarča vseh. Vsi si najbolj želijo premagati tistega na vrhu. Na vse je potrebno biti pripravljen. Tudi na padce, saj bodo prišli. Skorajda nemogoče je biti 36 tekem nepremagan. Kot se spomnim, je to leta 2004 uspelo le Arsenalu."

Kdo je vroč?

Matevž Vidovšek tudi na četrti tekmi Prve lige Telemach ni klonil, nepremagan pa je že 450 minut, saj ne gre pozabiti, da je Korošec mrežo Olimpije branil tudi v zadnjem krogu minule sezone. Ob njem velja omeniti tudi vse boljšega Maria Kvesića, ki s tremi podajami kraljuje na lestvici asistentov Prve lige Telemach. Bosansko-hercegovski nogometaš je prvo asistenco vknjižil na uvodni tekmi z Muro, v Ljudskem vrtu pa je, kot že zapisano, podal za oba gola Olimpije.

Ali ste vedeli?

V zmajevem gnezdu se je v teh dneh zgodilo nekaj sprememb. Vodstvo kluba je potrdilo, da je novi športni direktor zeleno-belih Goran Boromisa, ki je v ljubljanskem prvoligašu deloval že doslej. Prve poteze po potrditvi njegovega mandata so se že zgodile. Vall Janković, vnuk ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je podpisal prvo profesionalno pogodbo, Ivan Prtajin pa je slekel dres Olimpije in bo v prihodnje igral za nemškega tretjeligaša Wehen iz Wiesbadena.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so sezono odprli s presenetljivo zmago nad Bravom, ki pa so ji sledili trije porazi. Vsi so bili tesni, z golom razlike, nazadnje tudi ponedeljkov na primorskem derbiju. Tradicionalni obračun s Koprom je v slovenski "Las Vegas" zvabil dobrih 1.100 gledalcev, ki so bili priča zanimivemu spopadu. Gostje niso imeli najboljšega dne, Goričanom pa ni veliko zmanjkalo, da bi pripravili še eno pozitivno presenečenje. Na koncu so lahko v domačem taboru objokovali neizkoriščene priložnosti, trener Miran Srebrnič pa je izpostavil, da je moštvo na pravi poti. Čeprav v zadnjih letih na tekmah z Olimpijo niso bili pretirano uspešni, pa so modro-beli v preteklosti že znali prekrižati ljubljanske načrte. Jih lahko tudi v ponedeljek?

Miran Srebrnič, trener ND Gorica: "Olimpija ima poln izkupiček in ni še dobila gola, kar za nas predstavlja težko delo. Moramo držati moštveni duh in pristop, ki smo ju imeli na zadnjih tekmah. Rezultatsko ni šlo skozi, ampak smo prikazali veliko dobrih stvari, zmanjkalo nam je tudi sreče. Moramo biti pozitivni, da krenemo v tekmo motivirano. Naš cilj so točke."

Kdo je vroč?

Zasedbi iz mesta vrtnic ni veliko zmanjkalo do nove točke, a je Goričane pokopala manjša nezbranost v 81. minuti tekme, ko je sijajno zadel Anis Jašaragić. Tako zadetek Nejca Mevlje ni prinesel novih točk, gostitelji pa so si ob tem pripravili še nekaj priložnosti. Med aktivnejšimi aduti Gorice je bil tudi Alen Krajnc, ki se je s podajo in golom uspešno uspešno vrnil v Prvo ligo Telemach. Nekdanji nogometaš Kopra, Zavrča, Drave in Aluminija ne skriva visoke motiviranosti.

Ali ste vedeli?

Goriška zasedba se počasi, a zanesljivo približuje 1500. golu na tekmah Prve lige Telemach. Primorce do tega mejnika loči še pet doseženih zadetkov, na štirih dosedanjih tekmah so jih varovanci Mirana Srebrniča zabili pet. Že v kratkem bi se lahko v napad Gorice vrnil Etien Velikonja, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnji dve preizkušnji, z golom v Ljudskem vrtu pa je na četrtem mestu večne prvoligaške lestvice kluba ujel Novico Nikčevića. Oba sta v goriškem dresu dosegla 44 golov. Na vrhu ostaja Milan Osterc, ki se je veselil kar 62-krat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej popolna
    Nogometaši Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:0 (0:0).

DELI NA