Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

OLIMPIJA - GORICA

19. december 2020, ob 18.10

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Ivan Močinić

Jasno je, da Ljubljančani ne bodo osvojili sicer simboličnega, a vseeno dovolj pomenljivega naslova jesenskega prvaka. Ta čast je po zadnjem krogu pripadla vijoličastim, v prestolnici pa se bodo morali zadovoljiti z nekoliko grenkim drugim mestom. Vsi ostali scenariji so v vodo (no, v blato) padli na mestnem derbiju. Spodrsljaj – to remi z osmouvrščeno ekipo prvenstva vsekakor je - v Spodnji Šiški morajo zeleno-beli karseda hitro pozabiti in se spustiti v lov za nove tri točke. Kaj manj kot to v soboto, ko v goste prihajajo zadnji Goričani, niti ne bo prišlo v poštev. Pa se bodo varovanci Dina Skenderja res tako zlahka prikopali do sinjemodrega skalpa?

Michael Pavlović, branilec NK Olimpija: "Nobene ekipe ne smemo podcenjevati. Gorica je pokazala, da zna biti nevarna in da ima kvaliteto. Moramo jih jemati zelo resno in dati vse od sebe, če želimo zmagati."

Kdo je vroč?

Žiga Frelih je v Spodnji Šiški svojo mrežo nedotaknjeno ohranil že devetič, največkrat od vseh prvoligaških vratarjev. Dvaindvajsetletnik je med zeleno-belima vratnicama stal na vseh tekmah v tej sezoni, uspešno pa je zaustavljal in zaustavil poskuse Mure, Gorice, Celja, Aluminija, Maribora in nazadnje Brava. Pot do njegovega gola so vselej torej našli le napadalci Kopra, Domžal in Tabora. Bo mladi čuvaj mreže v soboto prišel do okrogle desetke?

Ali ste vedeli?

Mestni derbi bo ne glede na vse v lepem spominu ohranil Adrian Zeljković. Sploh prvič je bil uvrščen v začetno enajsterico ljubljanskega kluba, zavidljiv podvig pa mu je uspel pri rosnih 18 letih. Zeljković je sicer produkt nogometne šole Celja, ki se najbolje znajde v vlogi obrambno naravnanega vezista. Sredi tedna je bil na igrišču vseh 90 minut, debija v zeleno-belem dresu pa se je razveselil že novembra v Novi Gorici.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Trenerska menjava, po kateri so v mestu vrtnic posegli po porazu s Celjem, še ni obrodila sadov. Na Krasu so sinjemodri nanizali deveto prvenstveno tekmo brez zmage in, še bolj zaskrbljujoče, šesti zaporedni poraz. Še enkrat več smo videli že znano zgodbo. Čeprav so si Primorci morda zaslužili več, so na koncu ostali pri desetih točkah, trdno ugnezdeni na zadnjem mestu. V bitki za obstanek jim "konkurira" le še Aluminij; Celje, Domžale in Bravo si počasi, a zagotovo utirajo pot na tisto lepšo stran lestvice. V soboto Goričani potujejo v prestolnico, bolj kot tekma z zmaji, pa jih bo zanimal bližajoči se premor in z njim čas za pripravo na pomladanski del, ki bo odločal o marsičem.

Chinwendu Johan Nkama, vezist ND Gorica: "Upamo, da bo šlo v tretje rado. Želimo si ustvariti neko podlago, na kateri bi na pripravah lahko gradili. V ekipi se zavedamo, da nas spomladi čaka težka naloga, saj se podajamo v boj za obstanek v ligi. Morebiten uspeh v Stožicah bi pomenil lepše izhodišče za dosego tega cilja v nadaljevanju prvenstva."

Kdo je vroč?

Mateo Itrak je na Krasu nabiral nove prvoligaške minute. Dvajsetletnik je prvo priložnost v sezoni dobil že pretekli konec tedna, ko je od prve minute zaigral v dvoboju s Celjem, tokrat pa je na igrišče pritekel v drugem polčasu namesto izkušenega Gorana Cvijanovića. Novopečena goriška stratega sta Hrvatu namenila četrt ure igre, premalo, da bi lahko spremenil potek srečanja. Bo v Stožicah drugače?

Ali ste vedeli?

Le en goriški nogometaš je odigral vseh 18 prvoligaških tekem. Celotno prvo polovico prvenstva je bil prav vsakič na igrišču Goran Cvijanović, vselej od prve minute. Da bo v sinjemodri zasedbi igral eno izmed ključnih vlog, je bilo jasno že ob njegovi vrnitvi v domače loge, pričakovanja pa je izkušeni vezist doslej upravičil z enim zadetkom: konec oktobra je zatresel mrežo Tabora.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zaključila jesen z zmago
    Nogometaši Olimpije so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (0:0).

DELI NA