Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

OLIMPIJA - GORICA

30. september 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Pa je le prišla. Potem ko so zmaji v novi sezoni vpisali dva remija in poraz, so se v nedeljo naposled veselili tudi prve prvenstvene zmage. V Stožicah so bili boljši od domžalskih sosedov, kar je ob trenutni formi rumene družine dokaj zgovoren podatek. Za rumeni skalp so zeleno-beli sicer plačali z dobršno mero živcev (po drugem golu ravbarjev so v končnici obračuna opazno trpeli), a jih bo pod črto precej bolj zanimalo slavje ob izteku 90 minut, ki bi lahko pomenilo popoln preobrat v ljubljanski sezoni. Ekspresno hitro, že v sredo, jih čaka izpuščena tekma prvega kroga z Goričani. So dale nedeljske tri točke varovancem Dina Skenderja dovolj energije za sinje modri izziv ali bosta dva dneva počitka vendarle premalo?

Radivoj Bosić, napadalec NK Olimpija: "Osredotočiti se moramo na naslednjo tekmo, ki jo bomo odigrali v sredo proti Gorici. Upam, da bomo nadaljevali v trenutnem ritmu."

Kdo je vroč?

Golijada v Stožicah se je začela že v 4. minuti. V kazenskem prostoru gostov je padel Endri Cekici, odgovornost za izvajanje najstrožje kazni pa je tako prevzel Đorđe Ivanović. Ena izmed novejših pridobitev Olimpije se je med strelce najprej vpisala z bele pike, tretji zadetek v zeleno-belem dresu pa je Ivanović dosegel četrt ure zatem. Srb je izkoristil sijajen predložek Timija Elšnika in žogo s še sijajnejšim strelom z glavo poslal za hrbet Grege Sorčana.

Ali ste vedeli?

Mladen Rudonja, snovalec kadrovske politike zmajev, je na novinarski konferenci potrdil, da so željo po odhodu izrazili trije nosilci zeleno-bele igre. Prestolnico naj bi si želeli zapustiti Nejc Vidmar, Ante Vukušić in Endri Cekici. Na obračunu z Domžalami je sicer zaigral le slednji, prva dva pa sta zaradi poškodbe zmago (zaenkrat še) svoje ekipe pospremila s tribune. Rudonja je še dodal, da so se v Ljubljani na morebitne odhode že pripravili.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so pretekli konec tedna spisali podobno zgodbo kot njihov tokratni nasprotnik. Prvič po povratku med elito so se veselili zmage, hkrati pa prekinili niz sedmih porazov, ki se je vlekel že od začetka avgusta. Sprememba na goriški klopi je očitno dosegla želeni učinek na nogometaše, po odhodu Borivoja Lučića so se sinje modri že drugič pokazali v precej boljši luči. Podoba čete iz mesta vrtnic je bila namreč obetavna tudi na tekmi v Murski Soboti, kjer so na koncu sicer ostali praznih rok, a so nato v soboto dobro predstavo proti Kidričanom le uspeli nadgraditi z želenim rezultatom. Četo iz mesta vrtnic v sredo čaka obračun z motiviranimi zmaji, kdo bo nadaljeval zmagovalno serijo?

Tjaš Begić, vezist ND Gorica: "Tekme se vrstijo ena za drugo in tekma z Aluminijem je že preteklost. Zdaj smo popolnoma skoncentrirani na tekmi z Olimpijo in Domžalami. Mislim, da v ligi ni ekipe, ki ne bi bila sposobna premagati katerokoli drugo ekipo. Vem, da se bomo primerno pripravili na vsakega nasprotnika in v vsako tekmo šli z namenom, da jo dobimo, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti."

Kdo je vroč?

Za krstno slavje svoje ekipe sta v soboto zabila dva nogometaša. Prvi se je med strelce vpisal Luka Volarič, ki je gostujočega vratarja z močnim strelom pod prečko premagal po tem, ko ga je v ogenj z lepo podajo poslal Semir Smajlagić. Bosansko-hercegovski nogometaš se je ob koncu srečanja zadetka veselil tudi sam, v 91. minuti je malodane s sredine igrišča z lobom pretental osamljenega Janžekoviča.

Ali ste vedeli?

Otrok Gorice se vrača domov. Etien Velikonja bo po skoraj desetih letih znova oblekel sinje modri dres. Primorski napadalec se je po odhodu iz slovenskega Las Vegasa preizkusil pri malem morju klubov. Nogometna pot ga je med drugim odpeljala v Anglijo, na Portugalsko in v Belgijo, po epizodi v Turčiji je odšel še na Nizozemsko, vmes pa je dvakrat (v dresih Maribora in Olimpije) zaigral tudi na slovenskih zelenicah. »Eti« je v soboto že vpisal prvih dvajset minut za novi stari klub.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA