Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

OLIMPIJA - GORICA

27. september 2018, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.488 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra


 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Dino Štiglec

Deseti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo s tekmo v Stožicah sklenili nogometaši Olimpije in Gorice. Zmaji in vrtnice se bodo v Ljubljani udarili za drugo mesto, ki ga s točko prednosti zasedajo Ljubljančani. Zeleno-beli so se z nedeljsko zmago v obračunu z Aluminijem približali vodilnemu Mariboru, ki ima zdaj še štiri točke prednosti. Olimpija je po začetnih krčih nanizala že štiri zaporedne zmage in očitno ujela ritem, pa čeprav so se Kidričani v prvem polčasu dobro upirali favoriziranemu tekmecu. Rdeči so bili po Domžalah, Rudarju in Muri naslednji tekmec, ki je pokleknil pred državnim in pokalnim prvakom. V četrtek zasedbo avstrijsko-hrvaškega trenerja Zorana Barišića čaka morda najzahtevnejša preizkušnja zadnjih tednov, saj so poleti pomlajeni Goričani najlepše presenečenje uvodne četrtine prvenstva.

Andres Vombergar, napadalec Olimpije: »Čakata nas še dve domači tekmi in upam, da bom nadaljeval v dobrem slogu. So pa zmage in dobra igra Olimpije bolj pomembne.«

Kdo je vroč?

Andres Vombergar je osrednja figura zmagovalnega niza Olimpije. Argentinski Slovenec je bil poleti odpisan tudi s strani predsednika Milana Mandarića, v ogenj pa ga je poslal šele začasni strateg Safet Hadžić. Robustni napadalec je že v Domžalah nakazal, da se mu je v začetku sezone morda godila tudi krivica, saj v zadnjih tednih niza odlične predstave. Olimpija je, kot že zapisano, dobila zadnje štiri ligaške obračune, Vombergar pa je v tem obdobju dosegel štiri zadetke, dobro formo pa podkrepil še z dvema asistencama.

Ali ste vedeli?

Nedeljsko zmago Olimpije so spremljali tudi posebni gostje. Tekmo si je ogledala skupina palestinskih otrok iz Gaze, ki so bili poškodovani v vojni, v Sloveniji pa v sklopu humanitarnega projekta »Rehabilitacija otrok, žrtev vojne v Gazi« opravljajo rehabilitacijski program, ki poteka na inštitutu URI Soča, kjer bodo otroci dobili primerne proteze. Zmaji so bili v minulih dneh dejavni tudi z obiski mlajših navijačev. Aljaž Ivačič se je odpravil Ribnico, medtem ko sta bila Asmir Suljić in Rok Kronaveter gosta osnovnošolcev iz Griča pri Litiji.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Uspešno serijo Olimpije bodo skušali prekiniti Goričani, ki se lahko prav tako pohvalijo z dobro formo. Primorci so nazadnje klonili v četrtem krogu, ko so v Ljudskem vrtu doživeli prvi in za zdaj tudi edini poraz v letošnji sezoni. Varovanci Mirana Srebrniča so zatem ugnali Domžale in Rudar, po remiju z Muro in Aluminijem pa so se v spopadu s Krškim razveselili še četrte ligaške zmage. Obračun s Posavci sta v korist gostiteljev odločila rezervista, deset minut pred koncem tekme je po podaji Janija Curka zadel Mark Gulić. Nekdanji up Kopra je pravi »joker« Mirana Srebrniča, saj ga goriški strateg pogosto uporablja kot aduta s klopi. Novogoriški kader bo v primerjavi s sobotno tekmo nekoliko razširjen, saj se po prestani kazni v moštvo vračata Rok Grudina in Andrija Filipović, medtem ko sta Alen Jogan in Leon Marinič še vedno na seznamu poškodovanih nogometašev.

Grega Sorčan, vratar Gorice: »Načrt in cilj tekme sta ista kot vselej, kljub temu da ne igramo pred svojimi navijači. Olimpija zagotovo velja za favorita, saj premorejo kar precej kvalitetnih nogometašev, ampak v Ljubljano gremo tudi tokrat po zmago. V letošnji sezoni smo jih že premagali in zakaj jih ne bi še drugič.«

Kdo je vroč?

Grega Sorčan v letošnji sezoni spet kaže odlične predstave. Gorenjec v golu edinega primorskega prvoligaša je bil s svojimi obrambami osrednji junak julijske zmage nad Olimpijo, mrežo katere sta sicer zatresla Žiga Lipušček in Andrija Filipović. Sorčan je v devetih krogih petkrat zaklenil svoja vrata, nazadnje pa je bil premagan v spopadu z Muro, pred 205 minutami ga je kot poslednji premagal Žan Karničnik. Bo vratar mlade reprezentance svojo mrežo ohranil nedotaknjeno tudi v Ljubljani?

Ali ste vedeli?

Goriška obramba je v letošnji sezoni dovolila deset zadetkov, polovico na tekmi v štajerski prestolnici. Manj zadetkov so doslej prejeli Krčani, Ljubljančani in Mariborčani, prav vijolice pa so ob sinje-modrih ekipa, ki to poletje največkrat ni prejela gola. Štirikrat je svoja vrata zaklenil Jasmin Handanović, še enkrat pa Kenan Pirić, Sorčanu pa je ta dosežek uspel že petkrat. Aljaž Ivačič, ki bo tudi v četrtek branil mrežo Olimpije, je nepremagan na štirih tekmah. Zanimivo, obramba Olimpije je precej trdnejša na gostovanjih, ravno obratno pa je z Goričani, ki so sicer najboljše domače moštvo lige.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpije do točke v zaključku
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Gorice so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

DELI NA