Pred tekmo: Olimpija - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

OLIMPIJA - GORICA

29. april 2018, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.686 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Prednost Olimpije se je po dveh zaporednih remijih močno stopila. Mariborčani in Domžalčani dihajo za ovratnik čete Igorja Bišćana, ki bo v nedeljo gostila Gorico. Od sobotnih spopadov v Celju in Mariboru bo odvisno, s kakšno točkovno zalogo bodo zmaji krenili v obračun z Goričani, ki v slovenski prestolnici nimajo ničesar za izgubiti. Morebiten spodrsljaj gostiteljev bi lahko ob sobotnem uspehu vijoličastih in rumenih še povečal pritisk na pleča zmajev, ki so po Domžalah remizirali še s Celjem ter tako v zadnjih štirih krogih še tretjič osvojili točko. Po šestih točkah v štirih preizkušnjah se je prednost pred Mariborom stopila na tri točke, še dve več pa znaša zaostanek Domžal. Slednje se bodo že v soboto merile s Celjem, ki je tudi zmajem povzročilo precej preglavic, poraz pa je s prvencem v Prvi ligi Telekom Slovenije preprečil Filip Uremović. Se bodo zmaji vrnili v zmagovalne tirnice?

Branko Ilić, kapetan in branilec Olimpije: »Naša dolžnost je, da na zelenici pustimo srce, dušo in energijo. Tega se zavedamo in verjemite mi, da je tako že od prvega dne letošnje sezone. Od 10. junija, ko smo se zbrali na prvem treningu, in od 15. januarja, ko smo začeli s pripravami na drugi del. Igramo za Olimpijo, za največji klub v državi. Stremimo k napredku na vseh področjih, predvsem pa moramo osvajati lovorike in skrbeti za to, da ste naši navijači ponosni. Razumem, da pričakujete veliko od nas, vi pa morate vedeti, da tudi mi pričakujemo veliko od vas. Igralci začutimo vašo podporo. Čutimo, ko ste pripravljeni biti z nami v dobrih in v slabih trenutkih. Samo na takšen način nam lahko uspe.«

Kdo je vroč?

Za ljubljansko točko na Stadionu Z'dežele je z golom v drugem polčasu poskrbel Filip Uremović. Hrvaški branilec se je razveselil prvega zadetka po zimski selitvi v Slovenijo, potem ko se je hitro uveljavil v začetni enajsterici zmajev. Enaindvajsetletnik si tu in tam še privošči kakšno napako, a se ob izkušenima Iliću in Zarifoviću pridno uči ter dokazuje, da bi lahko že v kratkem postal dostojna zamenjava za jeseni odličnega Kenana Bajrića. Olimpija ima s 13 prejetimi zadetki še vedno najtrdnejšo obrambo lige, zeleno-beli so v Stožicah klonili vsega šestkrat.

Ali ste vedeli?

Člansko ekipo Olimpije je v teh dneh na enem od treningov obiskal tudi Milan Mandarić. Predsednik ljubljanskega kluba se je z varovanci Igorja Bišćana pogovarjal o ključnih tekmah letošnje sezone, ki so še pred zmaji. Mandarić je poudaril, da Olimpijo čaka še devet pomembnih tekem, ki bodo prinesle dve lovoriki, če bo moštvo srečanja odigralo po najboljših močeh in s pravo energijo. Predsednik Olimpije je ob tem izpostavil, da so ob nogometaših tudi športna javnost v Ljubljani, zaposleni v klubu in vsi navijači zeleno-belih. Bodo besede Milana Mandarića zmaje že v nedeljo popeljale do nove zmage?

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Matija Škarabot in Rok Grudina

Za Gorico sta kar dva zaporedna obračuna s Krškim. Gostovanje v posavski prestolnici ni prineslo novih točk, so se pa Primorci Krčanom maščevali na domačih tleh. Za hrbtom krškega vratarja Marka Zalokarja sta končali dve žogi. V prvem polčasu, po udarcu debitanta Semirja Smajlagića, je žogo v svoj gol pospravil nesrečni Gorenc, dve minuti pred koncem dvoboja pa je deseto zmago potrdil Mark Gulić. Sinje-modri so se z novim kompletom točk vnovič nekoliko oddaljili od sedmih Krčanov, ki imajo po sredinem remiju v Kidričevem na svojem računu štiri točke manj. Čeprav prednost pred najbližjim zasledovalcem ni najbogatejša, lahko Goričani v Stožicah zaigrajo povsem sproščeno, saj se bodo z devetimi točkami zaostanka težko prebili do četrtega mesta. Da je Gorica za Olimpijo predvsem v Stožicah izjemno neugoden nasprotnik, dokazujejo tudi minuli rezultati. Olimpija je pred svojimi gledalci vknjižila sedem zmag, petkrat pa so se v Ljubljani veselili Primorci.

Miran Srebrnič, trener Gorice: »Po vseh negativnih trenutkih smo krvavo potrebovali to zmago. Po dolgem času imamo končno cel teden dni za pripravo na naslednji dvoboj. Čaka nas Olimpija in naredili bomo vse, da se vrnemo s pozitivnim izidom.«

Kdo je vroč?

Ljubljanska zasedba je v domačih Stožicah precej bolj prepričljiva kot na gostovanjih. Zeleno-beli so zadnji poraz na domačem igrišču doživeli v 26. krogu minulega prvenstva, konec lanskega marca pa so se v prestolnici veselili prav Goričani. Domačo mrežo je načel Rifet Kapić, po izenačenju Elekeja pa je za veselje gostov poskrbel Dejan Žigon. Otrok novogoriškega prvoligaša letos ne kaže tako dobrih predstav kot lani, saj je doslej dosegel zgolj en zadetek. Žigon sicer lovi 32. prvoligaški zadetek v dresu Gorice, s katerim bi se prebil med deseterico najboljših strelcev v prvoligaški zgodovini kluba.  

Ali ste vedeli?

Goričani so imeli v prvih tednih nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije nemalo težav s poškodbami in odsotnostjo nogometašev. Iz ZDA prihajajo dobre novice o Kyrianu Nwabuezeju, v teh dneh pa se je treningom pridružil tudi Žiga Lipušček. Član mlade izbrane vrste je v postelji končal med zadnjo reprezentančno akcijo izbrane vrste do 21 let, iz goriškega tabora pa so kmalu zatem sporočili, da ga zaradi mononukleoze čaka daljša odsotnost. Visokorasli branilec je preležal dober mesec, zato njegova fizična pripravljenost ni na vrhuncu, zanimivo pa bo videti, kdaj ga bo Srebrnič znova poslal v boj.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija ni uspela zadeti proti Gorici
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Gorice so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA