Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

27. september 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Miral Samardžić

Zeleno-beli nadaljujejo s serijo neprepričljivih predstav in skromnih rezultatov. Po evropski zaušnici Zrinjskega je zmajem nogometno zaušnico zadal še kidriški Aluminij, ki pred tem pravtako ni navduševal. Četa Dina Skenderja tako ostaja pri dveh točkah in osmem mestu na lestvici, kar za ambiciozne Ljubljančane vsekakor ni dovolj. Upravičevanje skromnejše podobe na domači fronti z evropskimi tekmami ne pride več v poštev, priložnost za izboljšanje vtisa pa Olimpijo čaka v nedeljo. V Stožice prihajajo Domžalčani, ki v tem trenutku niso najugodnejši tekmec za negotove domačine, bi pa zato rumeni skalp poslal toliko glasnejše sporočilo ostalim prvoligašem. Še posebej Muri in Mariboru, ki zmajem počasi uhajata. Kakšna bo razlika po petem krogu prvenstva?

Andres Vombergar, napadalec Olimpije: "Prejšnji teden je bil za nas zelo težek, saj smo utrpeli dva poraza. Izgovorov nimamo. Sedaj se fizično in psihološko pripravljamo na tekmo z Domžalami. Upam, da se nam čim prej odpre in da pridemo do zmage. Zagotovo nas čaka zelo težka tekma. Domžale so kvalitetna ekipa, ki ima zelo dobre in izkušene igralce. Dati moramo vse od sebe."

Kdo je vroč?

Proti Zrinjskemu sta do krstnih zadetkov v zeleno-belem prišla povratnik Andres Vombergar in Đorđe Ivanović. Napadalni dvojec je odigral tudi večji del srečanja v Kidričevem (Ivanovića je v končnici srečanja na zelenici zamenjal Jakov Blagaić), a ni ponovil uspeha s tekme proti Hercegovcem. Zmaji so bili na Štajerskem najbližje zadetku v 83. minuti, ko je po strelu Timija Elšnika žogo z golove črte izbil Emir Azemović.

Ali ste vedeli?

Haris Kadrić, 20-letni napadalec, ki je zeleno-beli dres oblekel leta 2018, bo odslej kot posojen igralec branil barve Triglava. Mladenič je za Olimpijo v dveh letih odigral 24 tekem in zbral tri zadetke, v pretekli sezoni pa je kot posojen igralec sedemkrat zaigral tudi za velenjski Rudar. Zmajevo gnezdo je zapustil tudi Svit Sešlar, ki sicer še ni dočakal debija v članski ekipi Olimpije, zeleno-beli pa so ga posodili Krki.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Po jutru se dan pozna, a ne ob Kamniški Bistrici. Domžalčani so sezono otvorili s porazom proti Bravu, nato pa krivuljo bliskovito zasukali navzgor. Najprej so jo zagodli Mariborčanom, ki so jim na svojem igrišču pustili le do točke, remiju z najtrofejnejšim slovenskim klubom je sledil skalp aktualnega prvaka, piko na i pa so varovanci Dejana Djuranovića postavili pretekli konec tedna, ko je v Domžalah padel Tabor. Če naštetemu dodamo še suvereno pokalno slavje - rumena družina je v prvem krogu Pokala Pivovarna Union Ilirijo odpravila s 6:0 -, je jasno, da se "ravbarji nahajajo" v nizu, kakršnega v Domžalah niso videli že nekaj časa. Se bo serija zmag nadaljevala tudi v Stožicah?

Dejan Djuranović, trener Domžal: "Pričakujemo zanimivo tekmo, saj Olimpija vselej predstavlja velik izziv. To, kar smo uspeli prikazali proti Celju, Iliriji in Taboru, hočemo znova izvesti v najboljši možni luči in tako ponovno osvojiti vse tri točke, ki predstavljajo edini cilj. Prepričan sem, da si bomo v Stožicah ustvarili veliko število priložnosti, ki pa jih bo potrebno tudi uspešno zaključiti. Fantje so pokazali, da zmorejo, zato glede tega ni bojazni. Olimpija je brez zmage, hitro je izpadla iz evropskih tekmovanj, vendar moštvo premore izvrstno kakovost. Lahko jih označimo za ranjenega leva, ki se bo poizkušal pobrati, zato pričakujemo zelo motiviranega nasprotnika. Na njihovo kakovost se bo potrebno ustrezno odzvati, sam pa v svoje fante več kot verjamem."

Kdo je vroč?

Mrežo Tabora je pretekli konec tedna načel Senijad Ibričić, izkušeni vezist je v 29. minuti izkoristil predložek Gregorja Sikoška. Drugi in tretji zadetek je v 58. in 72. minuti dosegel Tamar Svetlin. Devetnajstletnik se je pred tem v članski konkurenci Domžal med strelce vpisal le enkrat, pred enim letom je bil uspešen prav proti Olimpiji. Bo mladenič znova nevaren za vrata zmajev?

Ali ste vedeli?

V četrtek sta bila na delu dva nekdanja člana rumene družine. Adam Gnezda Čerin je s svojo Rijeko preskočil Kolos iz Kovalivke. Varovanci Simona Rožmana so si zmago uspeli zagotoviti šele v podaljšku, ko so dvakrat prebili obrambo ukrajinskega prvoligaša. Gnezdo Čerina je v 99. minuti zamenjal Ivan Lepinjica. Moštvo s Kvarnerja se bo za uvrstitev v UEFA Evropsko ligo prihodnji teden spopadlo z danskim Kobenhavnom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi Olimpija do prve zmage
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:2 (3:1).

DELI NA