Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

4. december 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.489 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- 2 evra - otroci do 14 let

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Olimpija bo nogometno pomlad zagotovo pričakala na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Od zadnjega jesenskega obračuna z Domžalami je odvisno, kakšna bo prednost pred najbližjim zasledovalcem. Ta vloga lahko po 20. krogu prvenstva pripada Mariboru ali Aluminiju, ki ju ločita dve točki, medtem ko imajo Ljubljančani po zmagi na mestnem derbiju pet točk naskoka pred rivalom iz Ljudskega vrta. Zmaji so tako najbolje izkoristili spodrsljaj Štajercev, ki so se na domači zelenici opekli s Triglavom. Varovanci Safeta Hadžića so v drugem polčasu strli odpor žilavih Šiškarjev, predvsem vratarja Igorja Vekića, ki je zaustavil tudi strel z bele točke. Se bodo Ljubljančani veselili tudi po spopadu z Domžalami?

Eric Boakye, branilec Olimpije: "Tekme z Domžalami so vedno derbiji, prisotne so velike emocije. Absolutno bo težka tekma, mi pa bomo naredili vse, da bodo igralci maksimalno osredotočeni na zadnjo tekmo jesenskega dela, da zmagamo in zadržimo pet točk prednosti."

Kdo je vroč?

Olimpija je v Šiški že v prvem polčasu ostala brez poškodovanega Endrija Çekiçija, ki bo izpustil tudi tekmo z Domžalami. Albanca je zamenjal Jucie Lupeta, prav on pa je bil eden od junakov zmage. Portugalec je po podaji Boakyeja potrdil zmago Olimpije, potem ko je mrežo gostiteljev malo pred tem načel Ante Vukušić. Dalmatinec se je tako odkupil za zapravljeno najstrožjo kazen in se veselil že 16. zadetka v letošnjem prvenstvu, s katerim si je praktično že zagotovil prezimitev na vrhu lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Ante Vukušić je s 16 goli že presegel najboljši dosežek v posamezni sezoni. Napadalec iz Sinja je za to potreboval manj kot pol sezone, v sredo pa bo napadel tudi rekord Andraža Šporarja. Nekdanji napadelc Olimpije je pred štirimi leti jesen sklenil s 17 goli in se nato pozimi preselil v švicarski Basel. Otrok Hajduka je domžalsko mrežo zatresel že na poletni tekmi, bo uspešen tudi v sredo?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani želijo uspešno jesen skleniti z zmago na stoženski zelenici, svoje načrte pa imajo tudi v taboru Domžal. Rumena jesen ni bila najbolj posrečena, veliko je bilo nihanj, ki so najbolj vidni pri številu nabranih točk in trenutni poziciji na ligaški razpredelnici. Dvakratni državni prvak se z 22 točkami nahaja na šestem mestu, za petim Celjem pa zaostaja devet točk. Domžalčane do mest, ki po koncu sezone peljejo v evropska tekmovanja loči debel zaostanek, a se "ravbarji" zagotovo ne bodo predali brez boja. Zadnji dve zmagi sta dali potrditev, da Andrej Razdrh potrpežljivo sestavlja mozaik, s katerim bo spomladi napadel zaostanek za zgornjim domom lestvice, pri tem pa bi mu zagotovo močno pomagal tudi uspeh v Stožicah.

Andrej Razdrh, trener Domžal: "Olimpija je z razlogom na prvem mestu. Za slovenske razmere ima zelo kvalitetno ekipo, ki premore tako raznovrstno igro, da se ji je težko zoperstaviti. To smo lahko videli že na zadnji medsebojni tekmi, kjer je do izraza prišla individualna kvaliteta Ljubljančanov. Tokrat pričakujemo novo zahtevno srečanje, toda vanj se podajamo z željo po osvojitvi novih točk. V jesenskem delu je za nami veliko število tekem, toda kljub utrujenosti, ki jo gre zaznati, se moramo na dvoboj pripraviti po najboljših močeh in v prestolnici poizkušati presenetiti."

Kdo je vroč?

Tudi Senijad Ibričić ima za sabo jesen, nad katero ne more biti pretirano navdušen. Bivši reprezentant Bosne in Hercegovine se je šestkrat vpisal med strelce, nekoliko pa šepa tudi njegov delež asistenc. Ljubljanec spliskega Poljuda ima na svojem računu tri podaje, v lanski sezoni jih je zbral kar 13. Se je pa v zadnjih tednih prebudil Slobodan Vuk, ki je na štirih tekmah dosegel tri zadetke, na tekmi z Rudarjem pa se je ob golu izkazal še v vlogi podajalca Tilnu Klemenčiču.

Ali ste vedeli?

Slobodan Vuk je z nedeljskim zadetkom povečal naskok pred zasledovalci na večni klubski lestvici strelcev. Tridesetletni napadalec se je v rumenem dresu veselil že 51 ligaških golov, s 35 zadetki pa mu je najbližje Zlatan Ljubijankić. Med sedanjimi člani Domžal vloga prvega zasledovalca pripada Senijad Ibričiću, ki pa ima za dobro polovico manjši strelski izkupiček. Vuk se sicer vzpenja tudi na večni lestvici nastopov, saj le še za dve tekmi zaostaja za petim Darkom Zecem, ki je za Domžale odigral 165 ligaških srečanj. Pred Vukom najdemo še Dobrovoljca, Vidmarja, Juninha in Elsnerja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani slavili pri Olimpiji
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

DELI NA