Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

OLIMPIJA - CELJE

7. marec 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Michael Pavlović

Veliki derbiji v Ljudskem vrtu že nekaj časa kot po pravilu minevajo v znamenju zeleno-bele barve. Tudi tokrat so bili Ljubljančani vsaj za odtenek boljši tekmec od gostiteljev, a jih je zmage stala nezbranost v zaključkih napadalnih akcij. Tudi sicer je bil to obračun mnogih napak: obema zadetkoma so, na primer, botrovale slabe obrambne poteze. Končni remi nikakor ni nepravičen, so pa bili z delitvijo točk manj zadovoljni zmaji, ki zaradi razlike v zadetkih ostajajo na drugem mestu. Na vrh se bodo skušali prebiti ta konec tedna, ko v prestolnico prihajajo Celjani. Bo četa Gorana Stankovića znala izkoristiti težave aktualnih prvakov?

Mihailo Perović, napadalec NK Olimpija: "Nobena tekma ni lahka in tudi ta ne bo. Pred nami je zahteven preizkus, ampak kot vedno se vanj podajamo z optimizmom. Pričakujemo zmago in vse tri točke."

Kdo je vroč?

Antonio Delamea Mlinar je pred kratkim vpisal svoj stoti nastop za zmaje, pod Pohorjem pa se je prvič po vrnitvi iz Združenih držav Amerike vpisal tudi med strelce. Osrednji branilec je Ljubljančane v vodstvo popeljal po le 11 minutah igre, ko je ob predložku Čorića neoviran prišel do strela z glavo. Na drugi strani sta bila njegova soigralca v napadu precej manj razpoložena. Se bosta Ivanović in Vombergar navijačem oddolžila ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Potem ko je pozimi z Ljubljančani sklenil nov dogovor, je Eric Boakye na Štajerskem podrl nov mejnik v zeleno-belem dresu. Na zelenico je v njem namreč pritekel že petdesetič. Ganec je v prestolnico iz domovine sicer pripotoval januarja 2018, spomladi nastopal kot posojeni nogometaš, pred sezono 2018/19 pa je z zmaji podpisal tudi prvo pravo pogodbo. Doslej se je med elito veselil enega zadetka.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Jakob Novak

Težko je verjeti, da je moštvo, ki je v nedeljo z 0:3 premoč priznalo v gosteh dotlej neučinkovitemu Taboru, lanskega julija slavilo naslov državnih prvakov. Celjani so bili povsem raztreseni, nerazpoloženi in neprepoznavni. Vse našteto so s pridom izkoristili gostje, ki jim, roko na srce, za tri točke niti ni bilo treba blesteti. Jasno je, da je bila predstava za zmago na štajerskem derbiju le bežen preblisk, ob tem pa se poraja vprašanje, ali bo Jiriju Jarošiku sploh uspelo zapolniti velike čevlje Dušana Kosiča. Položaj, v katerem se je Čeh znašel takoj na začetku svoje trenerske poti, resda ni lahek, tudi v nedeljo pa ne bo nič lažji, saj grofe čaka gostovanje v Stožicah.

Kdo je vroč?

Pod taktirko Jirija Jarošika vse več priložnosti dobiva Bradley Martis. Gre za 22-letnega nogometaša s Curacaa, ki se najbolje znajde na položaju bočnega branilca. V Celje je iz rotterdamske Sparte prišel že septembra, a se jeseni ni naigral. Milo rečeno, do debija v rumeno-modrem dresu je namreč prišel šele v spomladanskem delu sezone. Na obračunu s Sežančani je v igro vstopil po dobri uri igre, kakšna bo njegova vloga v prestolnici?

Ali ste vedeli?

V četrtek so osebni praznik praznovali kar trije grofi. Petindvajseti rojstni dan je dočakal Anel Harjić, 23 jih po 4. marcu šteje Jakob Novak, še dve leti manj ima Lan Štravs. Slednji se trenutno sicer ne mudi v knežjem mestu, saj bo do konca sezone kot posojen nogometaš pomagal Fužinarju. Korošcem se je vezist pridružil pred nekaj tedni, na prvo tekmo pa bo moral počakati do 20. marca, ko je na sporedu nadaljevanje drugoligaškega tekmovanja.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z zmago sama na vrhu
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0).

DELI NA