Pred tekmo: Olimpija - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

OLIMPIJA - CELJE

2. marec 2019, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.517 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Macky Bagnack

V sobotnem večeru bodo prvič v letošnjem letu zaživele tudi Stožice. V Ljubljani se bosta udarili ekipi, ki sta v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije vstopili z zmago. Celjani so po preobratu v prvem polčasu ugnali Gorico, Olimpija je v drugem polčasu strla odpor Krčanov. Ljubljančani so izkoristili pomoč soboške Mure, ki je Ljudski vrt zapuščala z remijem, ter zaostanek za vodilnim Mariborom znižali na sedem točk. V 21. krogu prvenstva bodo v vlogi izzivalca zeleno-beli, saj vijolice gostovanje v Kidričevem čaka v nedeljo, zmaji pa imajo priložnost, da s sobotno zmago povečajo pritisk na vodilno ekipo. Razlika med rivaloma bi se lahko vsaj za en dan stopila na vsega štiri točke, a so Celjani v tej sezoni že dokazali, da niso enostaven zalogaj. Poleti obračun v prestolnici ni postregel z zmagovalcem, lahko grofje presenetijo tudi v soboto?

Robert Pevnik, trener Olimpije: »Statistično gledano imamo boljši izkupiček, a dvoboji v Stožicah proti Celju so bili vedno težki. Priprave na dvoboj so temu primerne, posvečamo se temu, da še dodatno dvignemo kakovost, dinamiko, agresivnost in koncentracijo tako v zaključku napada kot v odločilnih trenutkih v obrambi. Celjani so močni nasprotniki, a mi moramo prevzeti vlogo favorita. Moramo biti pravi, agresivni, napadalni, iti v tekmo maksimalni, čim prej doseči gol in narediti čim manj napak v izgradnji igre.«

Goran Brkić, vezist Olimpije: »Imamo svoj cilj, na vsakem treningu moramo dati od sebe maksimum, iti moramo tekmo po tekmo in na vsaki igrati na zmago.«

Kdo je vroč?

Olimpija je na krškem Gubcu pričela novo obdobje. Zeleno-beli so se med zimskim premorom razšli z nekaj nosilci igre, med katerimi so najgloblji pečat pustili Branko Ilić, Aljaž Ivačič, Andres Vombergar in Aris Zarifović. Robert Pevnik, ki bo v soboto pogrešal posojenega člana Celja Jana Andrejašiča, ima kljub temu na razpolago spoštovanja vredno zasedbo, ki predvsem v fazi napada premore še dovolj kakovosti. Novi strateg veliko upov polaga tudi na Gorana Brkića, ki se je v Posavju izkazal z dvema zadetkoma. Srbski vezist jeseni ni veliko igral, saj ga je z igrišč oddaljila poškodba kolena, v drugem delu sezone pa bo očitno pomembno orožje Olimpije.

Ali ste vedeli?

Pevnik v Krškem ni računal na vse adute, tako so v Ljubljani ostali Kronaveter, Kapun, Štiglec in Bagnack. Povprečni ljubitelj slovenskega nogometa je ob pogledu na rezervno klop verjetno večkrat prebral imena nekaterih mladcev, ki so se prvič znašli v kadru članske ekipe. Medtem ko Matija Orbanić, Oliver Kregar in Matija Burin niso dočakali priložnosti za članski debi, je krstne minute v Prvi ligi Telekom Slovenije dočakal Adam Jakupovič, ki ga je Pevnik dodobra spoznal že v mladinski selekciji Olimpije. Otrok Olimpije je jeseni v mladinskem prvenstvu odigral 15 srečanj, dosegel pa štiri zadetke.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Lovro Cvek

Celjani so skupaj z Goričani odprli pomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, že uvodna preizkušnja v letu 2019 pa je dala slutiti, da nas čaka zanimivo nadaljevanje prvenstva. Na prvi gol pomladi je bilo potrebno čakati zgolj dobro minuto, gledalci so v sedmih minutah igre videli kar štiri zadetke. Grofje so v tekmo krenili zaspano, a je moštvo Dušana Kosiča dokončno prebudil drugi zadetek Goričanov v četrti minuti, Primorci pa so doživeli bliskovit odgovor rumeno-modrih. Rudi Požeg Vancaš in Dario Vizinger sta v razmaku manj kot minute izničila gostujočo prednost, a to še ni bilo vse. Gostitelji so na odmor odšli z varno zalogo dveh golov, zasedba iz Savinjske pa vodstva nato ni več izpustila iz rok. Kosič je po sladki, a pomembni zmagi pohvalil svoje varovance in dodal, da je zmaga v uvodni preizkušnji pomembna popotnica za naslednje dvoboje. Kako se bodo grofje odrezali v Stožicah?

Dušan Kosič, trener Celja: »Vemo, kakšen je naš razpored. Na vsaki tekmi želimo dati svoj maksimum, tako smo dogovorjeni tudi v slačilnici. Ne želimo biti pod pritiskom, nekaj napovedovati in si domišljati, da smo več, kot smo. Vselej želimo dati maksimum in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo.«

Kdo je vroč?

Rudi Požeg Vancaš je z dvema zadetkoma v mreži Gorice dokazal, da se med dolgim tekmovalnim premorom ni ohladil. Krilni nogometaš je bil osrednji junak domačega preobrata, grofje pa so na krilih Belokranjca še pred odmorom vodili s 4:2. Nekdanji član Domžal je poskrbel tudi za osebni dosežek, saj se je z 11. golom sezone zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev, saj je prehitel Andresa Vombergarja, Roka Kronavetra in Roka Sirka. Lahko v Ljubljani še poveča naskok pred tekmeci za strelsko krono?

Ali ste vedeli?

Tudi Celjani so se v pomlad podali z izjemno mlado zasedbo, ki spada med najmlajše v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dušan Kosič razpolaga z nekaj mladimi aduti, med katere spada tudi Juš Štusej. Povratnik na celjski Stadion Z'dežele bo v lepem spominu ohranil prav prvo pomladansko srečanje, potem ko je v končnici srečanja prvič zaigral v najmočnejšem državnem prvenstvu. Dvoboj z Gorico si bo zapomnil tudi Janez Pišek, še en iz čete otrok celjskega kluba, saj je robustni vezist prvič zaigral v vlogi kapetana.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z zmago tudi proti Celju
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:0 (1:0).

DELI NA