29.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telemach, 3. krog

OLIMPIJA LJUBLJANA - BRAVO

31. julij 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci med 4 in 14 let: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- personalizacija

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Nogometaše Olimpije po bridkem slovesu od kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige čaka mestni dvoboj z Bravom. Šiškarji so po skalpu pokalnega prvaka lačni nove trofeje, zmaji pa se bodo skušali pobrati po evropskih obveznostih in nadaljevati niz v Prvi ligi Telemach. Zeleno-beli so po dveh krogih državnega prvenstva še edina zasedba s popolnim točkovnim izkupičkom, po Muri pa je pred Olimpijo pokleknil še Tabor. Srečanje v Sežani je odločil Almedin Ziljkić, četa Alberta Riere pa se je po zmagi na neugodnem gostovanju podala še po evropski preobrat. Čeprav sta Mario Kvesić in Aljaž Krefl zmaje vrnila v igro, so po 120 minutah boja o napredovanju odločali streli z bele točke, ki so razveselili ekipo Sepsija. Kdo se bo veselil po ljubljanskem spopadu?

Timi Max Elšnik, kapetan NK Olimpija: "Fantom nimam kaj očitati, vsak je dal svoj maksimum. Dvigniti moramo glave, dobro smo igrali, tega se moramo zavedati, to pa mora biti standard za naprej. V ligi ne smemo popustiti, verjamem pa, da bomo uspešni, če bomo ohranili isti pristop kot na četrtkovi tekmi."

Kdo je vroč?

Ljubljančani so bili v četrtkovem večeru v dvoboju z romunskim Sepsijem blizu popolnega preobrata, a so Olimpijo pokopale enajstmetrovke. Že pred tem je zeleno-bele v igro vrnil Mario Kvesić, ki je po dobri uri igre načel mrežo gostov in z golom potrdil, da dviga svojo formo. Bosansko-hercegovski nogometaš je v prvem krogu prvenstva podal že za zadetek Đorđa Crnomarkovića, bo razigran tudi v mestnem obračunu?

Ali ste vedeli?

Čeprav zadetek ni bil dovolj za napredovanje, se je Aljaž Krefl na četrtkovi tekmi s pokalnim prvakom Romunije veselil strelskega prvenca v dresu Olimpije. Izkušeni bočni branilec se je v Stožice vrnil v začetku letošnjega leta, potem ko so prvo zeleno-belo epizodo zaznamovale predvsem poškodbe. Kot je dejal po tekmi, je zadetek posvetil svoji prvorojenki.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so se po bolečem porazu v Novi Gorici pobrali na domačem igrišču, z golom Almina Kurtovića so dobili ponovitev majskega pokalnega finala. Koprčani so v prestolnici izgubili že v zadnjem krogu minulega prvenstva, Bravo pa je bil spretnejši tudi na prvi domači tekmi sezone 2022/23. Kako visoko lahko rumeni posežejo v četrti prvoligaški sezoni? Po dveh petih mestih si na severu Ljubljane želijo koraka naprej, mestni dvoboj z Olimpijo pa bo že podal prve odgovore, če so te želje tudi uresničljive. Na strani gostov iz Šiške bo svežina, saj četa Dejana Grabića med tednom ni imela tekmovalnih obveznosti, zmaji pa morajo za nameček zaceliti še rane po razpletu evropske epizode. Je to lahko voda na mlin Brava?

Kdo je vroč?

Na tekmi s Koprom se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal Matija Orbanić. Hrvaški vratar v golu Brava bo imel tudi v mestnem spopadu z Olimpijo dodaten razlog za motiv, saj gre za nekdanjega člana zeleno-bele zasedbe. Dvaindvajsetletni Istran je zrasel v Istri 1961, leta 2018 pa se je pridružil Olimpiji, v dresu katere je zaigral le enkrat. Pred dvema letoma se je pridružil Bravu, v minuli sezoni pa je dobil vidnejšo vlogo predvsem spomladi. Na 17 tekmah v golu Brava je petkrat ostal nepremagan, minulo nedeljo tudi proti Kopru.

Ali ste vedeli?

Ljubljansko-koprski obračun v Šiški je s prvoligaškim prvencem odločil Almir Kurtović. Dolgoletni član kluba je, potem ko ga je Dejan Grabić spomladi postavil na sredino igrišča, znova zaigral v drugačni vlogi, saj je bil precej bližje vratom tekmeca, kar se je očitno izplačalo. Kurtović je v 69. nastopu v Prvi ligi Telemach dosegel krstni prvoligaški zadetek, dodatno motivacijo pa je morda našel tudi v kapetanskem traku na svoji levici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.07.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija od koncu strla Bravo
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (0:0).

DELI NA