Pred tekmo: Olimpija - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

OLIMPIJA - BRAVO

29. oktober 2020, ob 15.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Optimistična rezultatska serija zeleno-belih se je v Sežani končala. Dejstvo, da so Ljubljančani klonili na Stadionu Rajko Štolfa, niti ni presenetljivo. Prav kraški hram nogometa je bil dotlej namreč usoden že za Koper, Aluminij, Maribor in Bravo. Skratka za vse, ki so si drznili stopiti na sežansko zelenico, nič drugače pa, kot rečeno, ni bilo v nedeljo. Čeprav so Zmaji v drugem delu pokazali več od gostiteljev, je bila sreča na strani slednjih. Sredi drugega polčasa je ljubljanska obramba zatajila še drugič na tekmi, Kraševci pa so priložnost sprejeli z odprtimi rokami in se veselili skoka na vrh prvenstvene razpredelnice. Dina Skenderja in druščino sredi tedna čaka sosedski obračun z Bravom, ki jim z le točko manj že krepko diha za vrat. Kdo bo boljši?

Kdo je vroč?

Na Krasu je nase spet opozoril Timi Elšnik. Da ima ljubljanski vezist ognjeno levico, je znano že nekaj časa. Dva (sijajna) zadetka je, na primer, prispeval na zadnji tekmi prejšnje sezone, a v knežjem mestu tehtnice ni uspel prevesiti na ljubljansko stran. Nekaj podobnega smo videli tudi tokrat, 22-letnikova »bomba« za vodstvo v 11. minuti ni bila dovolj za točke. Bo v četrtek drugače?

Ali ste vedeli?

Dino Skender je imel ob sestavljanju kadra za nedeljsko tekmo precej težav. O tem priča že dejstvo, da je na klopi za rezervne igralce od dovoljenih devetih sedelo le sedem nogometašev. Hrvaški strateg ni mogel računati na Michaela Pavlovića, Angela Ljaskova, Nika Kapuna, Erica Boakyeja, Radivoja Bosića in Jucieja Lupeto. Do rošad je prišlo tudi v začetni enajsterici: Matic Fink se je iz položaja bočnega branilca preselil na desno krilo, vlogo vezista pa je prevzel »štoper« Marko Perković.

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Spodnja Šiška je bila pretekli konec tedna prizorišče ljubljansko-štajerskega obračuna. V prestolnici je gostoval Aluminij, ki je imel po devetdesetih minutah več razlogov za zadovoljstvo od domačinov. Ti namreč že nekaj časa ne nizajo najboljših rezultatov, remi proti rdeče-belim pa vtisa še zdaleč ni popravil. Kidričani so imeli med tednom (sicer v spremenjeni zasedbi) polne roke dela v pokalnem tekmovanju, za povrh pa so sobotno tekmo po nešportni potezi Mihaela Klepača končali z igralcem manj. Zdi se, da je šlo pred reprezentančnim premorom, ko je varovancem Dejana Grabića na kolena uspelo spraviti takrat še odlično Muro, zgolj za preblisk. Ga lahko rumeni podoživijo na četrtkovem mestnem derbiju?

Kdo je vroč?

V zadnji vrsti rumenih je zopet navdušil Žan Trontelj. Za gol soigralca je podal že tretjič v sezoni, kar ga uvršča na visoko drugo mesto lestvice asistentov. Mladenič je bil tokrat natančen iz indirektnega prostega strela, v 23. minuti je njegova podaja našla glavo Šega, ki je z neposredne bližine premagal gostujočega vratarja. Dvajsetletnik si je s svojo predstavo prislužil mesto med najboljšimi enajstimi prejšnjega kroga, bo razpoložen tudi v tem?

Ali ste vedeli?

Bravo in Olimpija bosta odigrala peti mestni derbi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Od dosedanjih štirih so se kar trije končali z zmago zeleno-belih, najbolj pa se je slovenski nogometni javnosti v spomin vtisnil tisti zadnji, ki je pripadel Šiškarjem. Sredi junija je četa Dejana Grabića Zmajem kar v Stožicah odčitala pravo nogometno lekcijo in slavila z neverjetnih 0:5. Bržkone neponovljiv dosežek – ali pač?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija dobila mestni derbi
    Nogometaši Olimpije so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah premagali Bravo z 2:0 (0:0).

DELI NA