Pred tekmo: Olimpija - Ankaran Hrvatini

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

OLIMPIJA - ANKARAN HRVATINI

13. maj 2018, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.525 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Kdo bo pred zadnjim velikim derbijem sezone zasedal vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije? Po 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ko je Maribor remiziral v Domžalah, Olimpija pa v Velenju, je razlika nespremenjena, s točko prednosti pa vodijo Ljubljančani. Sredini tekmi vodilne dvojice sta kljub remiju ponudila različna razpleta. Maribor je z golom Tavaresa izenačil v izdihljajih tekme, zeleno-beli pa so prednost po golu Danijela Miškića držali vse do 89. minute. Tedaj je po kotu najvišje skočil domači branilec Ivan Vasiljević in izničil vodstvo Olimpije. Zmaje po točki v Šaleški dolini čaka nova preizkušnja v domačih Stožicah. Že več kot leto dni neosvojeno trdnjavo pa bodo kot naslednji napadli Ankarančani, ki so prvič po nekaj tednih zdrsnili na dno ligaške razpredelnice. Galebi po treh spopadih z ljubljansko zasedbo še čakajo na prvo točko, najtesnejši pa je bil prav razplet v prestolnico. Zmagovalca je z natančnim udarcem odločil Nik Kapun, ki je v polno meril že v peti minuti tekme.

Danijel Miškić, vezist Olimpije: »Vse imamo v svojih rokah in dokler bo tako, bomo zadovoljni. Že res, da bi nekatere tekme morali dobiti, pa jih nismo, a takšen je pač nogomet. V Velenju res nismo imeli sreče, bili smo precej boljši in tekmo bi morali že prej odločiti. Vedeli smo, da si bodo domači priigrali vsaj eno priložnost, žal v tistem trenutku nismo bili dovolj osredotočeni in smo prejeli gol. Nič zato, gremo naprej, skupaj po naslov.«

Kdo je vroč?

Igor Bišćan pred nedeljskim obračunom nima preglavic s kaznovanimi nogometaši, v Velenju pa je lahko po tekmi premora računal tudi na Danijela Miškića, ki je zaradi manjših težav izpustil tekmo s Triglavom. Na Dolenjskem rojeni Hrvat se je ob pomoči zdravniške službe hitro vrnil na igrišče in znova dobil mesto v začetni enajsterici. Nekdanji član Celja po jesenskem delu prvenstva, ko niti ene ligaške tekme ni pričel od uvodne minute, spomladi doživlja povsem drugačno usodo. Bišćan ga je devetkrat postavil v začetno enajsterico, Zagrebčan pa je po zimskem tekmovalnem premoru dosegel tri gole.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Olimpije bodo v nedeljsko tekmo krenili ob 16.50, kateri od zmajev pa bo morda že v soboto obiskal bežigrajsko Jamo. V dvorani ŠRC Triglav bo namreč potekal 24-urni dobrodelni turnir v spomin na Zorana Ubavića, ki je po težki bolezni preminul pred tremi leti. Zaigrali bodo nogometaši vseh generacij, osrednji del dvodnevnega druženja, ki bo trajal nepretrgoma od osmih zjutraj pa bo veteranski turnir za igralce starejše od 35 let, ki bo namenjen prav v spomin Zoranu Ubaviću. Napadalec je v prvi sezoni slovenskega prvenstva dosegel 29 zadetkov, njegovega dosežka pa izboljšal še nihče. Na 149 prvoligaških tekmah je dosegel 82 golov, pred leti pa je Olimpiji pomagal do preboja v Prvo ligo Telekom Slovenije.

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Ankarančani so naslednji v vrsti napadalcev, ki bodo skušali osvojiti ljubljanske Stožice. Zmajevo trdnjavo, ki se lahko v letošnji sezoni pohvali z najbogatejšim obiskom – v povprečju si domače tekme Olimpije ogleda 3.640 gledalcev –, so v 23. krogu lanske sezone osvojili Velenjčani. Zadnje slavje gostov v Stožicah je staro že več kot 14 mesecev, pred velikim izzivom pa so zdaj Ankarančani. Galebom v želji po vrnitvi na deveto mesto ne bo manjkalo motiva, nenazadnje so varovanci Vlada Badžima v preteklosti namučili že nekaj favoritov. Tudi Ljubljančani so se morali poleti pošteno spotiti za zmago. Prvi polčas tekme v Dravogradu ni ponudil zadetkov, Ankarančani pa so po golu Dina Štigleca izenačili 57. minuti, ko je v polno meril Bradley Meledje. Gol Francoza vseeno ni bil dovolj za presenečenje, saj je Issah Abass v 77. in 89. minuti tehtnico nagnil v korist zeleno-belih. Olimpija je dobila tudi naslednja dva dvoboja, ankaranska mreža se je spomladi v Novi Gorici zatresla trikrat.

Kdo je vroč?

Čeprav Ljubljančani v zadnjih krogih niso tako učinkoviti kot poleti in v uvodu nadaljevanja sezone, bo obramba Ankarana Hrvatinov v nedeljo pred novo zahtevno preizkušnjo. Lahko Primož Bužan še drugič zapored zaklene svoja vrata? Ankarančani so se v Novi Gorici brez zadetkov razšli s Krškim, srečanje pa ni postreglo z veliko priložnosti. Jasno je, da je primorska obramba s 77 prejetimi zadetki najbolj luknjasta, ankaranska mreža pa je v 32 preizkušnjah zgolj trikrat ostala nedotaknjena. Lahko oranžni v Ljubljani odbijejo vse napade gostiteljev?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so se prvič po nekaj tednih znova znašli na dnu ligaške razpredelnice. Triglav je s skalpom Celja ujel točkovni izkupiček Primorcev ter na podlagi boljše razlike v doseženih in prejetih zadetkih skočil na deveto mesto. Če bodo imeli Primorci in Gorenjci enako število točk tudi po zadnji tekmi sezone, bodo na dnu lestvice pristali Kranjčani, saj imajo Ankarančani boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Galebi so spomladi pridobili nekaj mest tudi na večni lestvici slovenskega prvenstva. Moštvo Vlada Badžima je z 22 točkami splezalo pred Kočevje, Livar, Pohorje, Vevče in mariborski Železničar, s točko zaostanka pa zdaj lovi Medvode.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija ni uspela premagati Ankarana
    Olimpija ni uspela premagati Ankarana

DELI NA