Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

26. november 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Timi Max Elšnik

Stožice bodo gostile zaključno dejanje 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Olimpija po tesni zmagi v Murski Soboti pričakuje Aluminij, ki je s točko v dvoboju s Taborom prekinil serijo treh porazov. Zmaji so v zgoščen spored preizkušenj krenili s spodbudnim rezultatom, na vselej zahtevnem gostovanju v Fazaneriji so prišli do treh točk in ostali za petami vodilnega Maribora. Rival iz štajerske prestolnice ima zgolj točko prednosti, Ljubljančani pa bi se lahko ob pomoči Celjanov v četrtek prvič to sezono zavihteli na vrh lestvice. Tokratna ovira zeleno-bele posadke bo Aluminij, ki je Ljubljančane septembra že presenetil na domačem igrišču. Bodo varovanci Dina Skenderja maščevali poraz iz Kidričevega?

Kdo je vroč?

Đorđe Ivanović je po udarnem začetku epizode v dresu Olimpije nekoliko popustil pri zbiranju zadetkov, ga je pa pred golom nasprotnikov uspešno zamenjal Andres Vombergar. Argentinski Slovenec je na zadnjih štirih preizkušnjah dosegel tri zadetke, še pred reprezentančnim premorom je bil natančen v spopadu z Bravom in Gorico. Z golom ob koncu prvega polčasa je bil v soboto osrednji junak ljubljanskega slavja v Fazaneriji.

Ali ste vedeli?

V Murski Soboti sta se v ljubljanskem dresu predstavila Goran Milović in Mario Kvesić, Olimpija pa je v tekmo z Muro krenila brez treh stebrov zadnje vrste. Gostovanje na prekmurski ravnici sta ob Maticu Finku izpustila tudi osrednja branilca Miral Samardžić in Uroš Korun. Kapetanski trak si je nadel Timi Max Elšnik, ki pa bo v četrtek izpustil tekmo z matičnim Aluminijem. Mladi reprezentant Slovenije je Kidričevo zapustil v začetku leta 2015, ko se je odpravil v angleški Derby County. Na Otoku pa je kot posojeni član "ovnov" igral še za Swindon, Mansfield in Northampton.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so uvodno tretjino letošnjega prvenstva sklenili na zadnjem mestu. Štajerci, ki so nabrali deset točk, so doslej slavili zgolj dvakrat, eno od zmag pa so vknjižili tudi v spopadu z Olimpijo. Po lepi akciji sredi drugega polčasa je srečanje odločil Jure Matjašič, Aluminij pa je z odmevnim skalpom še enkrat dokazal, da ima Olimpija z gostovanji v Kidričevem precejšnje težave. Ljubljančani so v Kidričevem izgubili sedem od 11 ligaških obračunov, povsem drugačna pa je podoba dvobojev v Stožicah. Olimpija in Aluminij sta se v prestolnici srečala desetkrat, Štajerci pa so se domov devetkrat vračali praznih rok. Za zdaj edino zmago so vknjižili v 33. krogu lanske sezone, ko so z uspehom v Ljubljani pomembno vplivali na razplet bitke za vrh lestvice.

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor po poletnem slovesu Anteja Živkovića in poškodbi Nikola Leke še ni našel nogometaša, ki bi predstavljal stalno nevarnost za gol tekmeca. Kidričani so v uvodni tretjini sezone dosegli osem zadetkov, najmanj med deseterico prvoligašev, z več kot golom pa se lahko pohvali zgolj Jure Matjašič. Krilni nogometaš je ob že omenjenem zadetku na tekmi z Olimpijo v polno meril tudi na tekmi s Koprom, ki ni postregla z zmagovalcem. Bo Štajerec uspešen tudi v Ljubljani?

Ali ste vedeli?

Aluminij je poleti zakorakal v šesto prvoligaško sezono, peto zaporedno. Na 192 prvoligaških tekmah je v rdečem dresu zaigralo 109 igralcev, ob Maticu Vrbancu in Dejanu Petroviču, ki nista več člana Aluminija, pa se lahko s trimestno številko nastopov pohvalita še Luka Janžekovič in Nemanja Jakšič. Dvojec je Kidričanom zvest vse od ponovnega preboja med najboljše klube v državi. Janžeković je za rdeče odigral 116 prvoligaških tekem, še tri nastope več je v statistiko vknjižil Jakšić. Srbski branilec bo v Ljubljani napadal še en mejnik, doslej je za Aluminij odigral 9.939 minut in je pred magično mejo, ki jo je v letošnji sezoni že presegel Janžekovič. Vratar Kidričanov z 10.393 minutami vodi na večni klubski lestvici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Zanesljiva zmaga Olimpije
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (2:0).

DELI NA