Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

OLIMPIJA - ALUMINIJ

12. julij 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 1.700 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: 

Olimpija je po učinkoviti predstavi v Kranju napolnila tudi mrežo Rudarja. Zadnjeuvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije v Stožicah ni imela možnosti za presenečenje, knapi pa so si položaj otežili že v uvodni minuti srečanja. Ante Vukušić je Radana matiral že 37 sekund po uvodnem sodniškem žvižgu, v nadaljevanju dvoboja pa so bili možje v zeleno-belem natančni še štirikrat. Štiri kroge pred koncem prvenstva se zdi, da so se ob pomoči Tabora že otresli Maribora, ki pa lahko v nedeljskem derbiju s Celjem pomaga tudi Olimpiji. Zmaji bodo po dveh visokih zmagah pričakali ekipo Aluminija, ki v nadaljevanju prvenstva ne kaže iste podobe. Ekipa Dina Skenderja bo tudi v nedeljo v vlogi izrazitega favorita, z novim uspehom pa bi storili nov korak do končnega cilja.

Dino Skender, trener Olimpije: "Zelo hitro se moramo vrniti v realnost in se osredotočiti na tekmo, ki nas čaka v nedeljo. Malo je dni za odmor, tako da smo že včeraj začeli s pripravo na Aluminij. Vemo, da so organizirana ekipa, ki ima tudi nekaj odličnih posameznikov. Kot sem sam že večkrat omenil, ne bo nam lahko in pri tem je pomembno, da razmišljamo samo o sebi. Poskusili se bomo čim bolje odpočiti od tekme z Rudarjem in pripravljeni pričakati Aluminij."

Kdo je vroč?

Ante Vukušić je na zadnjih treh tekmah dosegel osem od 13 zadetkov Olimpije. Dalmatinec po menjavi trenerja igra kot prerojen in ponavlja učinkovite predstave, ki so ga krasile že v prvem delu sezone. Dalmatinec je velenjsko mrežo zatresel kar štirikrat in tako pobegnil Dariu Vizingerju. Mlajši rojak zaostaja že za pet golov in zdi se, da je boj za strelsko krono odločen. Vprašanje je le še, kakšen bo končni izplen nekdanjega upa Hajduka.

Ali ste vedeli?

Že pred tekmo z Rudarjem smo pisali, da Vukušić lovi rekord slovenskega prvenstva, pod katerega se je v krstni sezoni podpisal Zoran Ubavić. Napadalec Olimpije je v 40 krogih dosegel 29 zadetkov, Vukušića pa do rekorda ločijo še natančni udarci. Že zdaj pa je jasno, da ima Vukušić tudi, če v zadnjih štirih krogih ne bo vsaj izenačil dosežka Ubavića, v lasti vsaj drugi najboljši izkupiček. Dalmatinec je sicer po petih letih prvi igralec s štirimi doseženimi goli na eni tekmi, leta 2015 je Andraž Šporar štirikrat zadel v Celju.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani niso uspeli prekiniti niza porazov na domači zelenici. Čeprav so z golom Anteja Živkovića dobili prvi polčas, so v nadaljevanju tekme nogometašem Brava dovolili do preobrata in zmage. Rdeči so domačo zelenico še petič zapored zapuščali sklonjenih glav, že pred Bravom so se v Kidričevem veselili nogometaši Celja, Tabora, Mure in Olimpije. Ekipa Slobodana Gruborja je z nizom porazov pokvarila sliko domačih preizkušenj, saj so Kidričani pred negativno serijo v “šumi” izgubili zgolj dvakrat. Gre pa Štajercem v zadnjem obdobju bolje na gostovanjih. Aluminij je dobil tri od zadnjih štirih gostujočih tekem, v nedeljo pa bodo v Stožicah izzvali vodilno Olimpijo. Zmaji so se z Aluminijem že opekli v Kidričevem, lahko rdeči presenetijo tudi v prestolnici?

Mario Lucas Horvat, vezist Aluminija: "Popraviti moramo napake, ki smo jih naredili in se osredotočiti na prihajajoče tekme. Vemo, da je Olimpija prva, da ima odlično ekipo, vendar je vsaka tekma drugačna. Mislim, da obstaja možnost, da naredimo dober rezultat. V Stožice gremo odigrati dobro tekmo, da naredimo nekaj dobrega za sebe in za klub."

Kdo je vroč?

Ante Živković je v zadnjem obdobju gonilna sila kidričevskega napada. Dalmatinec je nase opozoril že jeseni, na zadnjih štirih tekmah pa se je povsem prebudil in nasprotnikom zabil že šest golov. Trinajst zadetkov je trenutno dovolj za četrto mesto ligaške lestvice strelcev, od Živkovića so uspešnejši zgolj medijsko bolj izpostavljeni Ante Vukušić, Dario Vizinger in Mitja Lotrič. Grubor lahko obžaluje zgolj to, da prvi strelec ekipe boljše forme ni našel prej, saj so se Kidričani z novim porazom močno oddaljili od mest, ki peljejo v evropska tekmovanja.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so v sezoni 2019/20 dobili dve tekmi, s poletnega gostovanja v Kidričevem pa so se vračali s praznimi žepi. Gostovanja v “šumi” so sicer pravi trn v peti zmajev, saj je Aluminij s šestimi domačimi zmagami uspešnejši od Ljubljančanov, ki so se na Štajerskem veselili štirikrat. Povsem drugačen pa je pogled na tekme v Stožicah. Aluminij je v okviru Prve lige Telekom Slovenije na največjem slovenskem stadionu gostoval devetkrat in tolikokrat tudi izgubil. Dodajmo še to, da se nedeljska nasprotnika na 19 ligaških tekmah še nista razšla z delitvijo točk.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA