Pred tekmo: Olimpija - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

27. november 2016, ob 16.55: OLIMPIJA - ALUMINIJ

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.858 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno
- paketi za tekmi z Aluminijem in Celjem
- polovica dobička prodanih paketov vstopnic Društvu uroloških bolnikov Slovenije

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Miha Zajc

Ljubljančani po dvotedenskem tekmovalnem premoru niso uspeli vknjižiti še tretje zaporedne zmage. Zmaji so se v Novo Gorico odpravilo s popotnico tesnih zmag nad Domžalčani in Koprčani, z golom Leona Benka povedli tudi na severu Primorske, a so se sinje-modri vrnili v igro in po golu Mirana Burgića, nekdanjega člana Olimpije, izničili prednost zeleno-belih. Zasedba trenerja Luke Elsnerja je tako vodstvo po dveh krogih znova prepustila Mariboru, ki bo svojo tekmo odigral že v sobotnem večeru. Aktualni državni prvak se bo v zadnji tekmi prve polovice letošnjega prvenstva udaril z Aluminijem, ki so ga Miha Zajc in soigralci v letošnji sezoni že dodobra spoznali, saj sta se tekmeca udarila že trikrat, vse tri dvoboje pa so dobili Ljubljančani.

Leon Benko, napadalec Olimpije: »Strelska forma je odvisna od številnih dejavnikov, med katerimi je zagotovo najpomembnejši uigranost celotnega moštva. Kolektivni pristop k tekmi in želja po zmagi celotne ekipe sta glavni vodili za končni uspeh. Na vsak način želim nadaljevati v podobnem slogu, obenem pa si bom prizadeval z novimi zadetki pomagati moštvu do izpolnitve začrtanih ciljev.«

Kdo je vroč?

Miha Zajc bo moral nedeljsko tekmo izpustiti zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov. Breme v fazi napada bodo tako morali prevzeti ostali posamezniki, napadalci pa se bodo lahko zanašali tudi na natančne predložke Denisa Klinarja. Bočni branilec je z enim od njih pred tednom našel tudi Leona Benka in tako vknjižil že šesto asistenco v sezoni, s katero je na ligaški lestvici podajalcev ujel Matica Vrbanca in Slobodana Vuka, ki zaostajata zgolj za Daretom Vršičem.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani so pohiteli s prvo zimsko okrepitvijo, saj se je vodstvo kluba za sodelovanje dogovorilo z Issahom Abbasom, ki je Olimpiji obljubil triinpolletno zvestobo. Krilni napadalec, ki je šele pred kratkim dopolnil 18 let, se bo prvič preizkusil na evropskih tleh, čeprav je bil pred časom že na preizkušnji pri nizozemskem AZ Alkmaarju.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Francesco Tahiraj

Tudi Kidričani po reprezentančnem odmoru niso uspeli podaljšati svoje serije. Varovanci trenerja Bojana Špehonje so se v dvoboj z Domžalčani podali s serijo štirih tekem brez poraza, a so učinkoviti gostje kaznovali napake v domači obrambi in Kidričevo zapustili s celotnim plenom. Že dvakrat so v letošnji sezoni v Kidričevem slavili tudi Ljubljančani, prvič so dobili ligaški obračun, pred tedni pa so se na Štajerskem veselili še napredovanja v polfinale Pokala Slovenije. Čeprav so Kidričani zadeli na obeh pokalnih tekmah, so se zmaji veselili zanesljivega napredovanja, s 3:0 pa je Aluminij izgubil ligaško srečanje. Prav težave z doseganjem zadetkov znova mučijo letošnjega povratnika v prvoligaško druščino, saj Žiga Škoflek in soigralci na zadnjih treh tekmah niso uspeli prebiti nasprotne obrambe.

Dejan Krljanović, vezist Aluminija: »Izziv morajo biti tekme s Krškim, Rudarjem, Koprom in seveda Radomljami. Te tekme štejejo dvojno, šest točk, na njih se moramo osredotočati, vendar tudi v Ljubljano ne bomo odšli sklonjenih glav, tako kot nismo šli niti v Maribor. Skušali bomo vknjižiti vsaj točko, morda tudi tri in klub predstaviti v dobri luči.«

Kdo je vroč?

Strelski post Aluminija traja 270 minut, pod zadnji zadetek pa se je v izdihljajih dvoboja s Krškim podpisal Josip Zeba. Branilec je s štirimi zadetki še vedno prvi strelec kluba, gol manj je v državnem prvenstvu dosegel Žiga Škoflek, ki se lahko pohvali, da je v letošnji sezoni že zatresel mreži vodilnih klubov. Mariborčanom je zabil v Prvi ligi Telekom Slovenije, medtem ko je bil v ljubljanskih Stožicah natančen v pokalnem tekmovanju, ko so Kidričani v prvi četrtfinalni tekmi tudi povedli.

Ali ste vedeli?

Članska ekipa Aluminija spada med najmlajše v 31 prvoligaških prvenstvih širom Evrope. Kidričani so se v raziskavi Mednarodnega centra za športne študije CIES s povprečno starostjo 23,04 let uvrstili na sedmo mesto lestvice, v vrhu razpredelnice pa najdemo še dva slovenska kluba, Krško je s povprečno starostjo 23,16 let na devetem mestu, Radomljani, ki so v povprečju stari 23,6 let, zasedajo 12. pozicijo.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA