Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

MURA - CB24 TABOR SEŽANA

11. februar 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V Murski Soboti bo odigrano zaključno dejanje 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Zdesetkana Mura gosti ranjene Sežance, ki se bodo v Fazaneriji pobirali po sobotnem porazu v Šiški. Želje Sobočanov so jasne, v nogometno pomlad želijo zakorakati z zmago in obdržati korak z vrhom lestvice. Vodilni Maribor je s petimi točkami prednosti v četrtek še nedosegljiv, že v sredo pa bo jasno, če lahko črno-beli v četrtek pogledujejo proti drugemu mestu. Olimpija, ki bo dan prej gostovala v Kopru, ima pred četo Anteja Šimundže dve točki zaloge. Mariborčan na soboški klopi utegne biti prisiljen v nekaj prilagoditev, saj se v taboru pokalnih prvakov niso uspeli izogniti množičnejšemu izbruhu okužb. Prav zaradi tega je odpadel spopad s Šahtarjem, so pa Prekmurci v Turčiji kar pet žog pospravili v mrežo Vojvodine in tesno izgubili z Rotorjem.

Ante Šimundža, trener Mure: "Pričakujem težko tekmo, saj imamo številčno zelo podhranjen kader. Mimo tega ne moremo, a bomo skušali iskati pozitivne stvari. Verjamem, da bodo fantje, ki so na voljo, dali svoj maksimum. Igrišče bo močno vplivalo na dogajanje, vendar sem prepričan, da se bomo znali prilagoditi in bomo izkoristili domače igrišče."

Matic Maruško, branilec Mure: "Težko je karkoli povedati, gre za prvo tekmo v nadaljevanju sezone. Gledamo nase, a vemo, da je Tabor zelo neugoden nasprotnik. Igramo na domačem igrišču in naredili bomo vse, da točke ostanejo tukaj."

Kdo je vroč?

Prekmurci so po vrnitvi iz Turčije odigrali še generalsko s Celjem in tudi v nekoliko zdesetkani zasedbi slavili z izidom 1:3. Mrežo grofov je zatresel hrvaški trio, ob Luki Bobičancu in Draganu Lovriću je v polno meril še Mihael Klepač. Krilni napadalec predstavlja dodatno rešitev za soboškega stratega, ki je imel jeseni pogosto težave z velikim številom poškodb. Konkurenco za mesta v začetni enajsterici sta ob Klepaču zaostrila še Samsindin Ouro in David Đurak. Gre za novinca na slovenski sceni, Klepač pa se je v Sloveniji že dokazal v dresu Aluminija in bil v minuli sezoni eden najvidnejših adutov rdečih.

Ali ste vedeli?

Marko Brkić in Luka Marič zaradi poškodbe nista odpotovala v Turčijo, je pa bivanje v Antalyji podaljšalo kar sedem nogometašev Mure. Ob koncu priprav je bila izolacija odrejena za Nina Koutra, Stanišo Mandića, Filipa Kosija, Klemna Šturma, Lana Erjavca ter Kaija in Tia Cipota. Tako je četrtkov spopad s Celjem pričel tudi mladi Aljaž Antolin, znova pa je mesto v začetni enajsterici dobil Amadej Maroša. Napadalec je v pripravah zatresel mrežo Kapfenberga, Vojvodine in Rotorja. Maroša, ki je konec minulega leta postal tudi oče, je s 23 zadetki najboljši prvoligaški strelec Mure, napadalcu iz Melinec s štirimi goli manj sledi Luka Bobičanec.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Aldair Djalo

Vstop v drugo polovico sezone se Sežancem ni posrečil. Kraševci so v prvem polčasu sobotnega spopada z Bravom dobro ovirali organizacijo domačih napadov, močno pa so popustili v nadaljevanju tekme, ko so si v zadnji vrsti privoščili preveč nezbranosti. To so Ljubljančani znali izkoristiti in kaznovati, Jan Koprivec pa je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže. Igor Božič rojstnega dne ni obogatil s točkami, sežanska zasedba pa se bo pobirala v dvoboju z nasprotnikom, ki ga doslej še ni premagala. Niti na domači zelenici ne, kjer sicer Tabor sila nerad oddaja točke. Se pa nadaljujejo sežanske težave z gostovanji, na katerih so v letošnji sezoni še brez zmage, domov pa so prineseli zgolj in samo točko. Mura je v Fazaneriji dobila vse tri ligaške spopade s tokratnimi gosti, avgusta s 3:0. Kakšen bo četrtkov razplet?

Kdo je vroč?

Christos Rovas je sobotni gostovanje v Ljubljani pričel na klopi, v igro pa je vstopil v nadaljevanju tekme. Grk se je kmalu zatem veselil šestega zadetka v letošnji sezoni. Večino dela je sicer opravil Erik Salkić, Rovas pa je imel po njegovem predložku glavo "zgolj" na pravem mestu. Ker bo gostovanje na prekmurski ravnici izpustil kaznovani Aldair Djalo, ne bi bilo presenetljivo, če bo Rovas tekmo pričel v začetni enajsterici, nenazadnje je jeseni pričel 14 od skupno 18 srečanj.  

Ali ste vedeli?

Čeprav so v prestolnici ostali brez točk, Kraševci ostajajo najuspešnejša ekipa drugega polčasa. Če bi štel zgolj izplen druge polovice dvobojev, bi Tabor osvojil kar 32 točk, dve več kot Mura, ki v tem pogledu zaseda drugo mesto. Še impresivnejši je podatek, da rdeče-črna zasedba v drugem "nabere" kar 12 točk več kot v prvem polčasu. Na lestvici, ki upošteva rezultate prvega polčasa, s 33 točkami vodi Olimpija, izkupiček Mure pa je identičen tako v prvem kot v drugem polčasu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Ničla Mure in Tabora
    Nogometaši Mure in CB24 Tabora Sežane so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA