Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

MURA - TABOR

30. avgust 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MURA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Mure so v četrtek ostali brez prvega evropskega obračuna. Estonske oblasti domačemu klubu niso izdale dovoljenja za izvedbo srečanja, Prekmurci pa so se domov vrnili brez odigrane tekme. Sobočani so zdaj misli že preusmerili proti naslednji ligaški preizkušnji, po zmagi v knežjem mestu pa bodo pričakali Sežance. Črno-beli se v nedeljsko tekmo podajajo z dobro popotnico, saj so v prvem krogu z dobro igro premagali državnega prvaka. Mrežo grofov je že v četrti minuti načel Nino Kouter, po dobri uri igre pa je prednost podvojil Luka Bobičanec, ki nato z ekipo ni odpotoval v Estonijo. Nogometaši Mure so si ob tem pripravili še nekaj zrelih priložnosti, z dvema zadetkoma pa so vknjižili prvo zmago sezone. Bodo v nedeljo še drugo?

Kdo je vroč? 

Nino Kouter je eden od štirih Prekmurcev, ki bodo septembra del članske izbrane vrste. Nogometaš iz Tišine, ki pa že nekaj let s svojo izbranko živi na desnem bregu reke Mure, je po vabilu selektorja Matjaža Keka izjemno motivirano krenil tudi v dvoboj s Celjem. Matjaža Rozmana je premagal po zgolj nekaj več kot treh minutah igre. Vezist Mure se je veselil desetega prvoligaškega zadetka, s 104 nastopi v Prvi ligi Telekom Slovenije pa spada med najizkušenejše člane soboškega kluba.

Ali ste vedeli?  

Vodstvo kluba je pristaše Mure razveselilo s tremi kadrovskimi novicami. Kai Cipot, ki je nase opozoril v minuli sezoni, je s črno-belimi sklenil novo štiriletno pogodbo, v Mursko Soboto pa sta se vrnila stara znanca Fazanerije. Izkušeni Jure Travner se je pred tedni poslovil od Celja in se pridružil Dravogradu, a na Koroškem ni dočakal uradnega debija. Po uspešnem vstopu v sezono, ko je na treh tekmah 2. SNL dosegel tri gole, pa se je iz Beltincev v Muro vrnil tudi Luka Marić, ki je produkt soboške šole. V Celju se je v črno-beli opravi predstavil Filip Kosi, sicer še mladinec, ki koraka po stopinjah starejše sestre. Ana Kosi je bila v preteklosti članica Pomurja in mladinskih reprezentančnih selekcij.  

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežanci so za razliko od Prekmurcev sezono odprli že minuli konec tedna. Tabor je na domači zelenici dobil primorski dvoboj s Koprom, ki se je med prvoligaše vrnil s porazom. Primorski obračun je bil odločen po golu v prvem polčasu, ko je Žan Žužek po predložku Dominika Mihaljevića zatresel lastno mrežo. Jan Koprivec, ki je po povratku v domovino pri 32 letih debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije, na drugi strani ni imel pretirano veliko dela. Kraševci so srečanje z minimalno prednostjo uspešno pripeljali do konca. Bodo Sežanci v nedeljo podobno uspešni tudi v Murski Soboti? Mura je v minuli sezoni dobila tri od štirih obračunov, Tabor pa je edino točko iztržil po dolgem potovanju v Prekmurje.

Kdo je vroč?

Ob Koprivcu je tekmo prvega kroga v začetni enajterici pričel tudi Mihael Briški. V nadaljevanju tekme je v igro vstopil še grški napadalec Christos Rovas. Večino bremena so tokrat nosili staroselci, tudi Dominik Mihaljević, ki je bil med najbolj razpoloženimi aduti Maura Camoranesija. Hrvat je sredi prvega polčasa podal tudi za edini zadetek na srečanju, tudi sicer pa je v koprsko vrsto vnašal precej nemira. V zadnjem prvenstvu je na 33 tekmah zbral 2.088 minut, letos ga očitno čaka še vidnejša vloga.

Ali ste vedeli?

Kraševci so tretjo prvoligaško sezono v zgodovini kluba odprli z zmago. Lani so se v Sežani veselili Kidričani, leta 2000, ko je Tabor prvič nastopal med najmočnejšimi slovenskimi klubi, pa so Sežanci predstavili z remijem. Tudi tedaj so rdeče-črni odigrali primorski obračun, v Sežani pa je gostovala Gorica. Zasedba iz severa Primorske se bo s četo Maura Camoranesija prvič srečala šele v devetem krogu prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Mure so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB24 Tabor Sežano s 3:0 (1:0).

DELI NA