Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

MURA - CB24 TABOR SEŽANA

13. junij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.807 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Pristaši Mure bi si težko zamislili lepše vrnitve svojih ljubljencev. Črno-beli so bili v štirih dneh dvakrat boljši od Aluminija, ki so mu v 180 minutah zabili kar sedem zadetkov. Prekmurci so s petkovo zmago ujeli priključek s tekmeci pod vrhom lestvice, še pomembnejše pa je bila torkovo slavje na Brdu pri Kranju. Anteja Šimundžo lahko veselil tudi dejstvo, da so tekmeca nadigrali v drugem polčasu, kar zgolj potrujejo to, da so ekipe mariborskega stratega fizično odlično pripravljene. To bo izrednega pomena tudi v zgoščenem junijskem in julijskem ritmu tekem. Sobočani bodo čez dva tedna lovili pokalno lovoriko, še prej pa jih čakajo ligaške obveznosti. Mura bo v soboto lovila novo zmago, v Fazanerijo pa prihaja Mauro Camoranesi, ki se bo skušal s Taborom pobrati po porazu z Olimpijo.

Kdo je vroč?

Kidričani so si na torkovi pokalni tekmi privoščili preveč napak v fazi obrambe. Matko Obradović je na drugi strani ostal nepremagan, zasluge za to pa gredo tudi obema osrednjima branilcema. Jon Gorenc je že v Kidričevem pokazal nekaj odličnih potez, z golom in podajo pa se je izkazal tudi Matic Maruško. Branilec iz Črncev pri Apačah je s svojimi izkušnjami pomemben člen zadnje vrste črno-belih, pa čeprav smo ga bili v preteklosti bolj vajeni gledati na sredini igrišča.

Ali ste vedeli?

Da so Prekmurci lačni nogometa, ni potrebno ponavljati. To potrjuje tudi zadnja poteza soboškega kluba. Navijači črno-belih so kljub dejstvu, da se prvenstvo nadaljuje pred praznimi tribunami, razgrabili virtualne vstopnice, ki jih je Mura natisnila prav za tekmo s Taborom. Fazanerija je bila “razprodana” že v prejšnjem tednu, število prodanih vstopnic pa se je močno približano petmestni številki. Klub je s tem pomagal tako sebi kot okoliškim gostincem, ki jih epidemija koronavirusa pošteno prizadela. V akciji je namreč sodelovalo več kot 50 gostinskih lokalov, pristaši črno-belih pa so že tako v petek kot torek napolnili njihove terase ter Muro družno in glasno popeljali do dveh zmag.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Rodrigue Bongongui, Marko Ristić in Erik Salkić

Trimesečni premor je poskrbel za prekinitev pozitivne serije Tabora. Kraševci so pred prekinitvijo prvenstva dobili tri od štirih tekem, v tem času pa so na svoj račun dodali deset točk. Olimpija je bila prevelik zalogaj, Ljubljančani so bili še tretjič to sezono pretrd oreh za sežansko zasedbo. Bi pa lahko bil scenarij tudi drugačen, saj je Stefan Stevanović s sebično potezo v prvem polčasu in začetnem izidu zapravil izredno priložnost gostiteljev. Tabor tudi ob koncu tretje četrtine čaka zahtevna preizkušnja, saj je Mura v domači Fazaneriji izgubila zgolj dvakrat. V Murski Soboti so septembra klonili tudi Kraševci, ki bodo v soboto v prekmurski prestolnici zaigrali brez treh vidnih členov ekipe. Mauro Camoranesi bo moral enajsterico sestaviti brez Bongonguija, Ristića in Salkića.

Kdo je vroč?

Jesenski tekmi Sobočanov in Sežancev sta postregli s tesnim razpletom. Prvo srečanje v Murski Soboti je odločil Luka Bobičane, ki je v torek dvakrat zadel tudi v pokalnem polfinalu. Srečanje na Stadionu Rajko Štolfa se je končalo z delitvijo točk, zanimivo pa bo videti, če bosta ekipi v soboto bolj razigrani. Pomembno vlogo pri nevtralizaciji soboških napadov bo odigral tudi sežanski kapetan Antonio Azinović. Hrvat je v letošnji sezoni izpustil zgolj tri srečanja Tabora, branilec, ki se je v Sloveniji prvič predstavil v dresu Brežic, pa sežanske barve brani že tretje leto.

Ali ste vedeli?

Sežanci so po nedeljski zmagi Brava izgubili šesto mesto in vodilno pozicijo v četveroboju ekip, ki se borijo za izognitev devetemu mestu. Kraševce čaka še zahteven boj, kljub temu pa je vodstvo kluba že pričelo pogledovati v prihodnost. Mario Babić in Marko Ristić, ki sta v letošnji sezoni pomembna aduta Tabora, sta sodelovanje s klubom podaljšala še za eno leto. Babić je trem podajam dodal še tri zadetke, Ristić je z golom v mreži Rudarja tik pred prekinitvijo sezone zadel za krstno gostujočo zmago Tabora.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura nadaljuje serijo zmag
    Nogometaši Mure so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano s 3:2 (2:0).

DELI NA