Pred tekmo: Mura - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

MURA - RUDAR

4. marec 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.925 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Triglav spada med nasprotnike, ki ga v taboru Mure nimajo prav preveč radi. Sobočani so doslej dobili zgolj en obračun z Gorenjci, v nedeljo so na poplavljeni kranjski zelenici iztržili točko, pa čeprav so večji del tekme napadali zmago. Cilje Prekmurcev je pokopal hiter zadetek Milana Milanovića, ki je bil najvišji po predložku z desne strani igrišča. Čeprav so črno-beli izenačili še pred odmorom, več od gola Luke Šušnjara niso zmogli. Igrišče ni dovoljevalo, da bi tehnično odlično podkovani posamezniki predstavljali resnejšo nevarnost za gol Jalna Arka. Po remiju na zahtevnem igrišču so v taboru Mure verjetno najbolj zadovoljni z dejstvom, da so se domov vrnili nepoškodovani, priložnost za novo zmago pa se ponuja že v sredo, ko bo v Fazaneriji gostoval Rudar.

Kdo je vroč?

Mura je v jesenskem delu prvenstva dobila oba spopada z Rudarjem. Sobočani so komplet točk obakrat potrdili v drugem polčasu, v Velenju so do zmage prišli po preobratu v zadnji četrtini srečanja. Za slavje Prekmurcev sta zadela Luka Šušnjara in Amadej Maroša, ki je zadel tudi na prvi tekmi. Ob domačem napadalcu je v Murski Soboti v polno meril še Luka Bobičanec. Prav Maroša je z desetimi goli prvi strelec črno-belih, trenutni izkupiček zadostuje za šesto mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža je med zimo izgubil tri igralce. Matko Obradović, Marin Karamarko in Renato Simić so se na seznamu poškodovanih nogometašev pridružili Fejsalu Muliću in kapetanu Alenu Kozarju. Mesto med vratnicama je na tekmah proti Domžalam in Mariboru zasedel Dean Šafarić, ki ga je v Kranju zamenjal Marko Zalokar. Krčan se je v Mursko Soboto preselil po poškodbi Obradovića, otrok krškega Gubca pa je v nedeljo prvič v svoji karieri branil mrežo nekega drugega kluba. Bivši vratar Krškega je v prvoligaški konkurenci zbral 130 nastopov, v Fazaneriji pa se je pridružil nekdanjima soigralcema Janu Gorencu in Klemnu Šturmu.

 

RUDAR

Prepoved nastopa: Robert Pušaver

Rudar je pomlad odprl z dvema porazoma, knapi pa tudi v tretjem poizkusu niso prišli do krstne zmage v letošnjem prvenstvu. Je pa točka iz dvoboja proti Olimpiji dvignila samozavest varovancev Andreja Panadića, ki kljub velikemu zaostanku za devetim Bravom še ni vrgel puške v koruzo. Velenjčani za “rešilnim čolnom” zaostajajo za velikih 13 točk, za nameček pa točke pridno nabirajo tako Ljubljančani kot Sežanci. Recept za to, da Velenjčani čimprej zmanjšajo razliko, je vsaj v teoriji povsem enostaven, a kaj, ko so knapi že pozabili okus zmagoslavja. Nastavki po remiju proti Olimpiji so obetavni, a je jasno, da se bo velenjska zasedba v soboški Fazaneriji spopadla z novim zahtevnim izzivom. Je lahko prav Murska Sobota srečno prizorišče za zadnjo ekipo prvenstva?

Kdo je vroč?

Ena od velenjskih težav je tudi prepustna obramba. Rudar ima s 54 prejetimi goli najbolj luknjasto zadnjo vrsto, kljub temu pa je spomladi v tem pogledu opazen vsaj manjši napredek. Tudi po zaslugi Mateja Radana, ki je bil najboljši knap na sobotni tekmi z Olimpijo. Mariborčan se je izkazal z nekaj posredovanji, klonil sicer po strelu Endrija Čekičija, a pred in po tem zaustavil nekaj nevarnih poskusov.

Ali ste vedeli?

Rudar je krog pred koncem druge tretjine prvenstva še vedno brez zmage, a so Velenjčani še daleč od neslavnega rekorda Dekančanov. Za nameček je obramba Rudarja edina, ki v 23 krogih še ni odigrala tekme, na kateri bi svojo mrežo ohranila nedotaknjeno. Mladi Tomaž Stopajnik je na 17 tekmah prejel 39 zadetkov, Panadić pa v zadnjem obdobju bolj zaupa izkušenejšemu Mateju Radanu. Že omenjeni vratar je v letošnjem prvenstvu odigral sedem srečanj, mesto v golu pa je dobil tudi na treh spomladanskih preizkušnjah.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura ni uspela premagati Rudarja
    Nogometaši Mure in velenjskega Rudarja so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA