13.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Radomlje

Prva liga Telemach, 13. krog

MURA - RADOMLJE

16. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je uvodno tretjino prvenstva sklenila s pomembno zmago. Sobočani so s preobratom v domači Fazaneriji prekinili niz petih celjskih zmag, čeprav so grofi dobili prvi polčas. Kmalu po odmoru je izenačil Mirlind Daku, po zadetku Amarja Beganovića za prekmursko vodstvo pa je zmago potrdil Martin Šroler. Črno-beli bodo tudi v 13. krogu Prve lige Telemach igrali pred domačimi gledalci, na prekmursko ravnico pa prihajajo Radomljani. Mlinarji na zmago čakajo že vse od tretjega kroga, ko so se veselili v Novi Gorici, a velja dodati, da Nermin Bašić na treh tekmah z Muro, ko je le-to vodil Damir Čontala beleži dve zmagi in remi. Poletni dvoboj ob Kamniški Bistrici se je končal z izidom 1:1, gol Nedima Hadžića je izničil Mihael Klepač.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Po zadnji zmagi se je stanje v slačilnici še izboljšalo. Čeprav je bilo že prej dobro, smo z zmago nad Celjem dobili potrditev dobrega dela. Radomlje so organizirana in disciplinirana ekipa, ki veliko pozornosti posvečajo predvsem obrambi in ne vlagajo toliko tveganja v napadu, zato jih je težko prebiti. Verjamem pa, da se bo ta trend obrnil in nam bo uspelo, da bodo tri točke ostale doma."

Kdo je vroč?

Sobočani so se v obračunu s Celjem predstavili z dobro igro, nase pa je opozorilo nekaj adutov. Mihael Klepač je imel že pred celjskim vodstvom dve izredni priložnosti, z dobro igro se je izkazal tudi Martin Šroler, ki je v končnici tekme dočakal prvi zadetek po selitvi v Fazanerijo. Preobrat gostiteljev je pričel Mirlind Daku, ki je z osmimi ligaškimi goli zdaj sam na vrhu lestvice strelcev. Posojeni napadalec Osijeka je ljubljenec soboškega občinstva, ki ga je Daku prepričal že v drugi polovici pretekle sezone.

Ali ste vedeli?

Mirlind Daku lahko že v nedeljo izenači dosežek Tomija Horvata, ki je bil v minuli sezoni z devetimi zadetki najboljši strelec prekmurskega prvoligaša. Pri črno-belih so med tednom pokukali v zgodovino in dosežek Dakuja primerjali s preteklimi številkami strelcev, ki so navduševali gledalce v Fazaneriji. V dresu Mure 05 je pred dobrim desetletjem blestel Nusmir Fajić, ki je dosegel 20 zadetkov, ki je bil glede na posamezno sezono najučinkovitejši mož v črno-belem. O dosežku Dakuja veliko pove podatek, da zadetek doseže vsakih 118 minut, s čimer prekaša Primoža Gliho, ki je v sezoni 1993/94 v povpečju zabijal vsakih 136 minut. Nusmir Fajić je v že omenjeni sezoni za gol potreboval 146 minut.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Cilj Sobočanov je jasen, v nedeljo želijo z novimi točkami potrditi zmago v obračunu s Celjem, svojo računico pa bodo imeli tudi gostje iz Radomelj. Kot že zapisano, Mura v tem koledarskem letu še ni premagala rumeno-črne zasedbe, ki je spomladi dobila obe preizkušnji, poletni obračun ob Kamniški Bistrici pa ni dal zmagovalca. In kdaj so bili Radomljani nazadnje v vlogi zmagovalca? Spomin je že malce zbledel, saj so mlinarji zadnjo zmago vknjižili v tretjem krogu prvenstva, 29. julija, torej pred skoraj dvema mesecema in pol. Tekmo z Gorico je odločil Nedim Hadžić, ki je dober teden zatem načel tudi mrežo Mure, ravno v obračunu s Sobočani pa se je težje poškodoval Ivan Ćalušić. Nermin Bašić ne skriva, da je bil Dalmatinec izredno pomemben adut Radomelj.

Kdo je vroč?

Radomljani so s ponedeljkovo tekmo proti Gorici sklenili uvodno tretjino Prve lige Telemach, obračun osme in devete ekipe lige pa se je končal z delitvijo točk. Rumeno-črni so do točke prišli po izenačujočem zadetku Madžida Šošića, ki je osem minut pred polčasom izničil vodstvo Leona Mariniča. Posojeni up Hajduka je v 11. nastopu dosegel prvi zadetek na slovenskih zelenicah in se tako uspešno vrnil na zelenice po tem, ko je bil izključen na tekmi z Mariborom.

Ali ste vedeli?

Luka Cerar v ponedeljek ni pričel tekme z Gorico, je pa pred uvodnim sodniškim žvižgom iz rok klubskega predsednika prejel spominski dres za stoti prvoligaški nastop v dresu Radomelj. Kapetan mlinarjev je Radomljam z izjemo kratkega obdobja v Novem mestu zvest že celotno člansko kariero, klubski dres pa je nosil tudi v sezoni 2014/15, ko so rumeno-črni prvič zaigrali med prvoligaši. Z 72 nastopi mu na lestvici sledi Rok Jazbec, Sandi Nuhanović je s 46 nastopi četrti na večni lestvici.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2022 | Prva liga Telemach
    Mura zanesljiva proti Radomljam
    Nogometaši Mure so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti premagali Kalcer Radomlje s 3:0 (2:0).

DELI NA