18.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telemach, 28. krog

MURA - OLIMPIJA

19. marec 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji

 

MURA

Prepoved nastopa: Amar Beganović

Mura med tednom ni izkoristila priložnosti, da bi se približala Domžalam in Celju. Črno-beli niso znali zadržati rezultatske prednosti po golu Mirlinda Dakuja, po preobratu v razmaku dveh minut pa so se prve zmage v nadaljevanju prvenstva veselili nogometaši Kopra, ki so iz Murske Sobote odnesli pomembne točke v lovu za mesti, ki prinašajo evropske vozovnice. Sobočani niso imeli veliko časa za objokovanje izgubljenega, saj jih že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja v domači Fazaneriji. V Prekmurje prihaja vodilna Olimpija, ki je Mura to sezono še ni premagala. Prvi tekmi sta se končali v korist vodilnih zmajev, v končnici jesenskega dela sezone pa so črno-beli kot drugi to sezono Stožice zapuščali neporaženi. Kdo bo uspešnejši v nedeljskem popoldnevu?

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Olimpija ima fantastično sezono, igralci so samozavestni in imajo kakovost. To vse drži, imajo pa tudi slabosti. To je s pravim načrtom za tekmo pokazalo že nekaj ekip. Pri nas bo verjetno podobno, vprašanje je le, koliko časa lahko to zdržimo. To bo eden ključnih trenutkov tekme. Izpolniti moramo načrt v prvem polčasu in videti, kaj se bo zgodilo naprej."

Ivan Šarić, napadalec NŠ Mura: "Na tekmi s Koprom smo imeli v svojih rokah, nato pa se nam je zgodilo nekaj črnih minut. Enostavno, takšnih napak si ne bi smeli dovoliti. Mislim, da to ni krivda posameznikov, ampak smo za to krivi kot ekipa. Gremo se izkopati iz tega, to smo storili sami, iz tega se bomo sami tudi izkopali. Verjamem, da bomo na koncu prišli do našega cilja. Imamo kakovost, s pravim pristopom in dobro taktiko je vse mogoče tudi proti Olimpiji."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je očitno uspel prebuditi Mirlinda Dakuja, saj je kosovski napadalec zadel še na drugi domači tekmi pod vodstvom novega trenerja. Posojeni napadalec Osijeka je s 14. golom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Žana Vipotnika, ki je zaradi lažje poškodbe izpustil še drugo tekmo Maribora. Petindvajsetletnik bo tudi v obračunu z Olimpijo pomembno orožje Mure, Grabić pa si želi, da bi njegova ekipa še bolje izkoriščala kakovost v napadu. V dvoboju s Koprom je predvsem v prvem polčasu nekajkrat zmanjkala ključna zadnja podaja.

Ali ste vedeli?

Sobočani bodo v lovu na Celjani, Domžalčani in Koprčani potrebovali tudi razigranega Dakuja, ki z Vipotnikom devet krogov pred koncem Prve lige Telemach boj za strelsko krono spet pričenja z "ničle". Bolje zapisano, z enakega izhodišča, saj imata vodilna strelce lige na svojem računu 14 golov. Daku se je s to številko že močno približal dosežku iz sezone 2017/18, ko je bil s 17 zadetki prvič najboljši strelec kosovske lige, v sezoni 2020/21 pa je številke še nadgradil in bil najboljši strelec lige z 31 goli. Koliko jih bo dosegel letos?

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: Justas Lasickas

Ljubljančani so se polnega plena veselili tudi na zahtevnem gostovanju v Celju. Zmaji so bili po Gorici, ki je pred dnevi slavila tesno zmago, šele drugi, ki so knežje mesto zapuščali s tremi točkami. Zeleno-beli so večji del drugega polčasa živeli na robu prepada, saj je predvsem Charles Ikwuemesi povzročal precej preglavic, Olimpijo pa je reševal Matevž Vidovšek. Korošec med vratnicama vodilne ekipe Prve lige Telemach je, kot že nekajkrat v tej sezoni, uspešno reševal zagate pred ljubljanskim golom. Olimpija z novo zago ostaja daleč pred zasledovalci, saj ima drugi Maribor 16 točk naskoka. Kakšna bo točkovna razlika po koncu spopada v Fazaneriji?

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Nogomet je vsak dan znova, ni v preteklosti. Ni to, kaj smo že naredili, ampak kaj bomo naredili zdaj. Imaš vzpone in padce, treba je slediti toku. Mura ima novega trenerja, v zimskem prestopnem roku so zamenjali nekaj igralcev. Tekma bo težka, upam, da bo tako kot v Celju. Dobra igra, dober nasprotnik, dve ekipi, ki si želita zmagati."

Timi Max Elšnik, kapetan in vezist NK Olimpija: "Z vsemi smo že trikrat igrali, tako da vemo, kaj pričakovati. Začenja se finalni del prvenstva, zadnja tekma pred premorom. Psihološko pomembno je, da gremo v premor z zmago in veseli. Mi gremo v Mursko Soboto samozavestni, po tri točke. V Celju je del bremena padel z ramen. Potek srečanja je bil zanimiv, bili smo na vrhu, nato smo malo razpadli in na koncu zadeli. Želel sem si, da vsako ekipo premagamo vsaj enkrat. To nam je uspelo. V težkih trenutkih smo pokazali srce in karakter. To je pomembno. Gremo naprej, novim trem točkam naproti."

Kdo je vroč?

Matevž Vidovšek je v letošnji sezoni odigral 21 ligaških tekem, na kar 16 pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Ni potrebno ugibati, če je v tem pogledu najboljši med vratarji v Prvi ligi Telemach, z desetimi tekmami brez prejetega gola mu je najbližje domžalski vratar Ajdin Mulalić. Kolikokrat bo 22-letnik v zaključku letošnje sezone še zaklenil svoja vrata.

Ali ste vedeli?

Sobočani bodo zaradi prepovedi igranja pogrešali Amarja Beganović, pri Olimpiji pa zaradi podobnegih razlogov ne bo Justasa Lasickasa. Tako Dejan Grabić kot Albert Riera verjamte, da bosta našla pravo rešitev, ob tem pa na vrata ljubljanske enajsterice vse glasneje trka tudi Admir Bristrić. Zimski novinec v napadu je z golom izdihljajih tekme poskrbel za zmago Olimpije, pred dnevi pa je z dvema goloma potrdil še slavje v obračunu z Goričani.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2023 | Prva liga Telemach
    Mura dobila derbi proti Olimpiji
    Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach premagala Olimpijo z 2:1 (2:1).

DELI NA