09.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telemach, 8. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

11. september 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

MURA

Prepoved nastopa: /

Sobotni večer, verjetno pa tudi celoten konec tedna, bo zaznamoval prekmursko-ljubljanski spopad. Domačini se v derbi kroga podajajo z mešanimi občutki. Nezavidljiv uvod v prvenstvo je vrhunec dosegel pred reprezentančnim premorom v Domžalah (dvakratni prvaki so bili od aktualnih boljši s kar 4:1), a so varovanci Anteja Šimundže slab vtis popravili še pred nadaljevanjem tekmovanja. Zadnje pol ure obračuna z Radomljami, ki ga je pred tedni predčasno končalo vreme, je črno-belim prineslo drugo zmago v sezoni. Evropska vročica je, kot kaže, vendarle nekoliko pojenjala, Muraši pa se z nekoliko hladnejšimi glavami podajajo v domače izzive. Najprej proti Olimpiji ...

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Olimpija spada med največje klube v slovenskem prostoru. Gre za ekipo z določeno tradicijo. Z nekaj novimi igralci je prišla do tega, da ima zelo hiter prehod iz obrambe v napad. Na tem področju imajo največjo kakovost. Biti moramo na evropskem nivoju, razmišljati pa moramo tako, da je vsaka tekma poglavje zase. Vemo, kaj Olimpija pomeni v slovenskem prostoru, za zmago v derbiju je potrebno biti močan psihično in fizično."

Mitja Lotrič, napadalec NŠ Mura: "Olimpija vsako leto dodobra spremeni ekipo, a vselej sestavi konkurenčno zasedbo. Analiza nas še čaka, vendar med nami ni veliko skrivnosti. Vsako leto odigramo veliko tekem, če bomo pravi, pa se nikogar ne bojimo. Sobotna tekma bo odlična za gledalce, predvsem za našo navijaško skupino Black Gringos, ki praznuje 30 let. Želimo se jim oddolžiti na najboljši način, verjamem pa, da bodo gledalci tudi na tej tekmi naš dvanajsti igralec."

Kdo je vroč?

V zadnjih urah poletnega prestopnega roka so si Sobočani zagotovili veliko okrepitev. V lovu na evropske minute je rumeno-modri dres za črno-belega zamenjal Nardin Mulahujsenović. Napadalec iz Bosne in Hercegovine, lani najboljši strelec prvenstva, je zaupanje upravičil z zadetkom na debiju. Z desne strani ga je v 15. minuti nadaljevanja tekme z Radomljami našel Žiga Kous. Bo pri strelu tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Sobočane že takoj po spopadu z zmaji čaka prva preizkušnja evropske jeseni. V četrtek v Ljudski vrt prihaja nizozemski Vitesse. Zasedba iz Arnhema se je v UEFA Konferenčno ligo uvrstila prek irskega Dundalka (2:2 in 2:1) ter, na zadnji stopnički, belgijskega Anderlechta (3:3 in 2:1). V domačem prvenstvu ima po treh odigranih krogih na računu prav toliko točk (zmaga in dva poraza), zaseda pa 14. mesto na lestvici.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Toplo-hladno. Tako je v novo sezono stopila zeleno-bela zasedba. Majav remi proti Radomljam, suverena zmaga na večnem derbiju in nekoliko manj suverena v Sežani, poraza proti Kopru in Bravu, potem pa domžalski in kidriški skalp. Slednjega si je za pas pripela poletna, navdihnjena, povsem drugačna Olimpija in dokončno ujela priključek z vodilnimi. Izhodišče, ki so si ga varovanci Save Miloševića pripravili na zadnjih avgustovskih tekmah, ni od muh, a bodo morali uspeh še nadgraditi. Ni skrivnost, da Ljubljančane v prvi vrsti zanima le naslov najboljšega, ta pa je lani pripadel prav njihovemu tokratnemu tekmecu. Se bodo znali kosati s prvakom?

Antonio Delamea Mlinar, branilec NK Olimpija: "V soboto nas čaka dobra tekma pred lepo kuliso in komaj čakam, da se začne. Upam, da bodo gledalci uživali. Težko je reči, da je katera od ekip v boljšem položaju. Vemo, po kaj gremo v Mursko Soboto in nadejam se, da bomo naš cilj dosegli. Mura je z rezultati v zadnjih sezonah zagotovo dala večjo vrednost tem derbijem. Lahko rečemo, da je trenutno za Mariborom to najbolj vroče gostovanje."

Kdo je vroč?

Almedin Ziljkić se je izkazal za eno boljših poletnih pridobitev kluba iz prestolnice. Mulahusejnovićev sonarodnjak je prispeval tri od zadnjih štirih ljubljanskih zadetkov, nazadnje je pokopal Aluminij. Prvič je gostujočega vratarja ukanil v 21. minuti, vmes je svojo statistiko izboljšal tudi Mustafa Nukić, še drugič pa je Ziljkić nato udaril v 77. minuti in skočil na vrh ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

V četrtek je slovensko nogometno in širšo javnost pretresla žalostna novica. V 75. letu starosti je umrl Danilo Popivoda, legenda Olimpije in slovenskega nogometa. Odlični napadalec je zeleno-bele barve branil med letoma 1965 in 1975, se za šest sezon preselil v Nemčijo k Eintrachtu iz Braunschweiga, karierno pot pa je nato sklenil tam, kjer je nanjo stopil. Za jugoslovansko reprezentanco je Popivoda zbral 20 nastopov in 5 zadetkov.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2021 | Prva liga Telemach
    Gol Karničnika odločil derbi
    Nogometaši Mure so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA