Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

10. november 2019, ob 19:00

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.811 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 12 evrov (10 evrov v predprodaji)
- ostale tribune: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci starejši od 6 let: 5 evrov (4 evre v predprodaji)

MURA

Prepoved nastopa: /

Pretekli konec tedna je Sobočane v Velenju rešil neprimerno boljši drugi del srečanja, a Ante Šimundža z videnim kljub temu ni mogel biti popolnoma zadovoljen. Med tednom so se črno-beli veselili še uvrstitve v pokalni polfinale, za katero pa so plačali visoko ceno. Dvoboj z Domžalami je trajal dolgih in – najpomembneje, sploh v luči bližajočega se spopada z Olimpijo – utrujajočih 120 minut. Po ravbarjih bo Fazanerija v nedeljo gostila zmaje, ki se trenutno nahajajo v zavidljivem rezultatskem nizu. Bo dvanajsti igralec na tribunah soboškega stadiona dovolj za zmago ali bo do izraza vendarle prišla utrujenost?

Kdo je vroč?

Preobrat v Velenju se je začel v 70. minuti, ko je v domačem kazenskem prostoru padel Fejsal Mulić. Z enajstih metrov je bil dovolj natančen Luka Šušnjara in vpisal svoj četrti prvenstveni zadetek. Končni izid je četrt ure zatem postavil Amadej Maroša. Petindvajsetletni napadalec je po podaji Žana Karničnika pretental Aljaža Krefla, pridobil nekaj prostora in z natančnim strelom premagal domačega vratarja.

Ali ste vedeli?

V sredo se je v Murski Soboti odvil pravi nogometni triler. Prvi so zadeli Muraši in v žepu že imeli vozovnico za polfinale, nato pa so Domžalčani zrežirali preobrat. Milo za drago jim je v izdihljajih tekme vrnila domača ekipa in jasno je bilo, da bomo v Fazaneriji gledali podaljške. Izid je tudi po dodatnih 30 minutah ostal nespremenjen, da v naslednji krog potujejo črno-beli pa so po dveh urah igre odločile enajstmetrovke.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Z zmago nad Kidričani so zeleno-beli slovenski nogometni javnosti poslali glasno sporočilo. Ko brez večjih težav premagaš že pregovorno neugodni Aluminij, si zaslužiš biti na vrhu. Poraz na večnem derbiju, za katerega se je zdelo, da bo vse prej kot pozitivno vplival na nadaljevanje ljubljanske sezone, je zanesljivo pozabljen. Olimpija je po nekoliko manj suvereni zmagi v Kranju povozila velenjski Rudar, v zadnjem krogu pa je preskočila še neposredne tekmece iz Kidričevega. Med četo Safeta Hadžića in popolno osamljenostjo na prvem mestu stoji le še ekipa z ravnice. Kdo se bo veselil v "Murski"?

Safet Hadžić, trener NK Olimpija: "Smo v vzponu in željni, da jesenski del prvenstva končamo na prvem mestu. Igralci bodo maksimalno pripravljeni, da tekmo dobimo. Pričakujem zanimivo in gledljivo tekmo z veliko goli. Upamo, da bomo slavili v Murski Soboti."

Kdo je vroč?

"Jeklena" kidriška obramba je bila prvič prebita že v 12. minuti srečanja. Gostujoči vratar je zaustavil poskus Maria Jurčevića, prvi pri odbiti žogi pa je bil nato Luka Menalo, ki ni imel težkega dela. Ljubljansko vodstvo je v 50. minuti z enajstih metrov podvojil Ante Vukušić. Hrvat je 9 minut kasneje udaril še drugič (skupno trinajstič v sezoni) in se utrdil na vrhu prvenstvene lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Ante Vukušić je z novima goloma proti Kidričanom potrdil odlično strelsko formo in bil še osemnajstič vpleten v zadetek svoje ekipe. Nasprotnikovo mrežo je trinajstkrat zatresel kar sam in za dobro mero vpisal še pet asistenc. Olimpijina devetica je tako najučinkovitejši nogometaš vseh evropskih prvoligaških tekmovanj, med drugimi je prehitel Erlinga Haalanda (Salzburg) in Artema Dzyubo (Zenit).

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura na derbiju boljša od Olimpije
    Nogometaši Mure so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:1 (0:0).

DELI NA