27.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telemach, 18. krog

MURA - MARIBOR

28. november 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- severna tribuna: 4 evre
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- PCT pogoj

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Neverjetno. Tako bi z eno besedo opisali četrtkovo dogajanje v Ljudskem vrtu. Slovenski prvaki so pred svojimi navijači pričakali Tottenham. Povsem jasno je, da angleški velikan črno-belih ni vzel resno, čeprav zadeve v skupini G še zdaleč niso bile odločene. Potem ko so odigrali za svoje standarde porazen prvi polčas (na drugi strani so se Prekmurci pokazali v dobri luči), so Londončani na odmor odšli z golom zaostanka. V nadaljevanju smo videli izenačenje in nato, nekaj sekund pred koncem – vodstvo Mure. Za zmago in vsesplošno ekstazo, ki pa ne sme trajati dolgo. Že v nedeljo varovance Anteja Šimundže čaka nov pomemben obračun – na obisk prihaja Maribor.

Žiga Kous, vezist NŠ Mura: "Odigrali smo že nekaj evropskih tekem, vemo, kako preklopiti. Težko je, a se moramo osredotočiti na domače prvenstvo. Maribor je Maribor, vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometu. So v izredni formi, a če se bomo borili kot proti Tottenhamu, bo vse v redu."

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Maribor je nanizal dobre rezultate, dokazal je, da je ne glede na vse še vedno največji klub v Sloveniji. Pričakujem, da bodo želeli zmagati. Po menjavi trenerja delujejo drugače, a DNK igralcev ostaja enak. Igramo pred svojimi navijači, zaupamo v svoje sposobnosti."

Kdo je vroč?

S skorajšnjo gotovostjo lahko zapišemo, da je Amadej Maroša v četrtek dosegel najpomembnejši zadetek v svoji karieri. Žoga je v zadnjih sekundah srečanja prišla do Kaia Cipota, ta pa je soigralca v ogenj poslal z lepo globinsko podajo. Toda to še ni bilo vse: Maroša je večino dela opravil sam. Pretekel je polovico igrišča, mojstrsko preigral gostujočega branilca in (tudi z nekaj sreče) zatresel londonsko mrežo.  

Ali ste vedeli?

Prekmurci na mednarodnem prizorišču še niso rekli zadnje. Svojo prvo evropsko pustolovščino bodo 9. decembra zaključili na Nizozemskem. V Arnhemu se bodo udarili z Vitessejem, ki je pred več kot dvema mesecema pod Kalvarijo slavil z 0:2 (usodna sta bila Tronstad in Doekhi). Možnosti za pomlad v Evropi slovenski predstavniki nimajo več, zato pa se jim ponuja priložnost, da po Tottenhamu štrene zmešajo še enemu favoritu.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Vijoličasti se črno-belih ne bodo ustrašili. Nenazadnje sami najbolje vedo, kaj s seboj prinašajo evropske tekme: v prvi vrsti je to utrujenost, fizična in mentalna. Prav nanjo bo verjetno računal Radovan Karanović, ki bo svoje varovance v nedeljo skušal popeljati do šeste zaporedne prvenstvene zmage. Zadnjo so Mariborčani vpisali proti Aluminiju, ki prejšnji konec tedna ni imel svojega dne. Štajerski dvoboj je bil, tako se je zdelo, praktično odločen že pri 1:0, Mariborčani pa so za dobro mero v rdeče-belo mrežo pospravili še dve žogi. Na drugi strani je vijoličasta nedotaknjena že vse od konca septembra. Bo takšna ostala tudi v Murski Soboti?

Radovan Karanović, vršilec dolžnosti trenerja NK Maribor: "Ne oziramo se na pretekle dogodke ali na morebitno utrujenost tekmecev, tekme proti Mariboru pomenijo dodaten motiv tudi za njih. O razpletu bo odločalo več dejavnikov, marsikaj se bo vprašalo tudi nas. Smo Maribor in vemo, zakaj gremo tja. Maribor se mora vrniti tja, kjer je nekoč že bil. V naši slačilnici imamo kar nekaj igralcev visokega nivoja, moštvo ima kvaliteto, ki jo potrjuje iz tedna v teden in iz tega bomo izhajali. Zaupam igralcem, imamo različne možnosti za način igre in ne glede na taktiko, ki jo bomo izbrali, verjamem, da bomo prišli do želenega rezultata."

Kdo je vroč?

Ognjen Mudrinski iz tedna v teden dokazuje, da so vijoličasti poleti, ko so srbskega napadalca za eno leto pripeljali v Slovenijo, povlekli pravo potezo. Gologlavi tridesetletnik se je novembra »razcvetel«: na zadnjih treh tekmah se je štirikrat vpisal med strelce. Usmilil se ni niti Kidričanov. V izdihljajih prvega polčasa ga je lepo zaposlil Rok Sirk, Mudrinski pa je hladnokrvno premagal nemočnega Janžekoviča.

Ali ste vedeli?

Zanimivo, kar dva mariborska nogometaša se lahko po 17 krogih pohvalita s polno minutažo. Poleg Ažbeta Juga (za vratarja je ta dosežek morda nekoliko manj navdušujoč) je vseh 1530 minut odigral Robert Voloder. Osrednji branilec se je vijoličastim pridružil poleti, kot posojen igralec Kölna pa bo na Štajerskem ostal do konca letošnje sezone. S 1217 minutami na 15 obračunih marljivi dvojici sledi Nemanja Mitrović.

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2021 | Prva liga Telemach
    Mura ugnala še Maribor
    Nogometaši Mure so na derbiju 18. kroga Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Maribor s 3:1 (2:1).

DELI NA