Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

MURA - MARIBOR

14. marec 2021, ob 14.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

MURA

Prepoved nastopa: Klemen Pucko

Za remi ob Kamniški Bistrici so morali varovanci Anteja Šimundže dati vse od sebe. V prvem polčasu so domačinom vajeti prepustili, tako se zdi, kar nekoliko nalašč, sami pa čakali na protinapade. Vse je teklo po načrtu do 43. minute, ko je črno-bele presekala izključitev. Do zadnjega sodnikovega žvižga smo nato spremljali obleganje prekmurskih vrat, videli smo domžalsko izenačenje, ne pa tudi preobrata. Sobočane že takoj v nedeljo čaka nov zahteven obračun: tokrat bodo na domačem terenu pričakali štiri točke boljše vijoličaste. Z zmago bi se lahko štajerskim rivalom približali na le eno, vložili pa bi tudi kandidaturo za sam vrh prvenstvene razpredelnice ...

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Maribor se je v zadnjem obdobju stabiliziral. Njegova kvaliteta je znana vsem, zato pričakujem dinamično predstavo. Doma si želimo biti tekmovalni, verjamem, da nam bo to uspelo."

Luka Bobičanec, vezist NŠ Mura: "Zamenjali so trenerja, igrajo nekoliko drugače, a DNK kluba se ne spremeni že po enem ali dveh tednih. Imajo veliko dobrih igralcev, veliko rotirajo. Za tri točke bomo morali vsi delati."

Kdo je vroč?

Potem ko je pred slabim mesecem dni zatresel mrežo Gorice, se je Žan Karničnik ob Kamniški Bistrici veselil drugega zadetka v sezoni. Prelomna je bila deseta minuta, ko je do žoge prišel po zmedi v domačem kazenskem prostoru. Položaj črno-belih je pred koncem prvega polčasa otežil njegov partner v obrambi Klemen Pucko, ki je še drugič na tekmi videl rumeno. Kako bo Ante Šimundža zapolnil nastalo vrzel?

Ali ste vedeli?

Muraši so na zadnjih treh domžalskih gostovanjih tekmo vselej končali z igralcem manj. Tokrat je bil to Klemen Pucko, oktobra je rdeče videl Jan Gorenc, še prej je zelenico predčasno zapustil Staniša Mandić. Prav vsi trije so bili, zanimivo, izključeni v prvem polčasu, le Pucko pa je do rdečega kartona prišel prek dveh rumenih. Tako Mandič kot tudi Gorenc sta si namreč prislužila direktno izključitev.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborčani bodo zmago na prekmursko-štajerskem derbiju napadali z drugega mesta, z dvema točkama zaostanka za vodilno Olimpijo. Za to so poskrbeli v četrtek, ko so po majavem začetku na koncu suvereno ugnali neugodne Koprčane. No, morda se bodo na Fazaneriji zadovoljili tudi z remijem – nenazadnje gre za eno zahtevnejših gostovanj v ligi (oktobra so Štajerci to občutili na lastni koži), hkrati pa bi z delitvijo točk ubranili položaj na lestvici. Sašo Gajserja bo pred nedeljskim obračunom veselilo dejstvo, da so črno-bele sredi tedna dodobra namučili Domžalčani. Murašev kljub temu ne gre podcenjevati, bodo vijoličasti ubrali pravi pristop?

Saša Gajser, vršilec dolžnosti trenerja NK Maribor: "Lestvica pove veliko. Mura je visoko, je kandidat za naslov prvaka. Pričakujem zanimivo, zahtevno tekmo. Je pa opazno, da v Mursko Soboto odhajamo s pozitivno energijo in kvaliteto. Muri zagotovo ne bo lahko."

Jan Mlakar, napadalec NK Maribor: "Vemo, kaj nam prinaša ta tekma. Ob tem tudi dobro vemo, da bo zahtevna, toda storili bomo vse, da pridemo do novih treh točk in si tako pripravimo boljše izhodišče za vstop v zadnjo četrtino prvenstva."

Kdo je vroč?

Marcos Tavares je znova dokazal, zakaj ima v Mariboru status legende. Brazilec je tekmo s Koprčani začel v udarni enajsterici, da je Saša Gajser s tem povlekel pravo potezo, pa je potrdil v 35. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru je žogo z odločnim volejem poslal za hrbet nemočnega Ivana Vargića in se veselil že svojega 156. zadetka med elito. Za dobro mero je golu dodal še asistenco. Kakšna bo njegova vloga v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Saša Gajser je v 89. minuti obračuna s Primorci v igro (bržkone z namenom, da bi zapravil nekaj sekund) poslal komaj 17-letnega Gala Gorenaka. Mladenič je imel seveda premalo časa, da bi vplival na potek tekme, si bo pa teh nekaj minut vseeno še kako zapomnil. Bile so namreč njegove prve v članski konkurenci, prve prvoligaške. Gorenak je sicer član mladinskega pogona vijoličastih, najbolje pa se znajde na sredini igrišča.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Derbi v Murski Soboti brez zadetkov
    Nogometaši Mure in Maribora so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA