Pred tekmo: Mura - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

MURA - MARIBOR

29. oktober 2020, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc

Čeprav so z remijem v Domžalah vodstvo na lestvici prepustili Sežančanom, so bili Prekmurci po koncu nedeljskega obračuna boljše volje od gostiteljev. Že po četrt ure igre so po (sicer pametnem) prekršku Jana Gorenca na igrišču ostali z igralcem manj, dogajanje pa se je v nadaljevanju tako preneslo na črno-belo polovico. Kljub pritisku rumene družine je varovancem Anteja Šimundže uspelo iztržiti veliko točko, predvsem s psihološkega vidika. Soboška morala je v zadnjem času namreč utrpela precej udarcev, nenazadnje so pretekli konec tedna Muraši vpisali sploh prvi pozitiven izid po mesecu dni porazov. Se bodo v četrtek, ko na Fazanerijo prihaja Maribor, naposled vrnili na stara pota?

Kdo je vroč?

Jana Gorenca, ki je zaradi rdečega kartona predčasno odšel v slačilnico, je v osrčju obrambe zamenjal Dragan Lovrić – in svoje delo opravil odlično. Prekmurci so po njegovem vstopu v igro prejeli le en zadetek, pri katerem pa je bil Hrvat nemočen. Štiriindvajsetletnik je v Mursko Soboto sicer prispel v začetku septembra, pred tem pa je branil barve Zrinjskega iz Mostarja.

Ali ste vedeli?

Alen Kozar je ob Kamniški Bistrici prišel do prvega prvenstvenega zadetka po zelo dolgem času. Na začetku aktualne sezone se je prekmurski kapetan med strelce sicer vpisal v kvalifikacijah za Evropsko ligo, na domačih tleh pa je bil nazadnje uspešen aprila 2019. Takrat je mrežo zatresel že v prvi minuti obračuna s Celjem, končni rezultat pa je nekaj trenutkov zatem postavil Nino Kouter.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Tako kot njihov tokratni tekmec so bili pretekli konec tedna lahko tudi Mariborčani povsem zadovoljni z delitvijo točk. Koper je imel sredi Ljudskega vrta usodo vijoličastih v svojih rokah. v prvem polčasu so Kanarčki nanizali dovolj priložnosti za dva, celo tri zadetke v domači mreži, a jih (z izjemo najstrožje kazni) niso izkoristili. Po odmoru so imeli nekaj več od igre tudi varovanci Maura Camoranesija, kar pa gre pripisati predvsem utrujenosti gostov, ki so se le tri dni poprej dodobra namučili v pokalnem tekmovanju. Štajercem do zmage vseeno ni uspelo priti, hkrati pa v oči bode slaba obrambna predstava. Bodo na vselej zahtevnem soboškem gostovanju kompaktnejši?

Mauro Camoranesi, trener NK Maribor: “Prednost Mure je moštvenost. Imajo dobre posameznike, a je bistvenega pomena, da vsi vedo že na pamet, kaj morajo početi. So dobro organizirano moštvo z igralci, ki že dolgo igrajo skupaj. Ante Šimundža je izoblikoval zelo dobro ekipo, ki je ne glede na zadnje rezultate zelo nevarna. Toda nevarni smo tudi mi.”

Kdo je vroč?

Rok Kronaveter v zadnjem času pogosto opozarja nase, najsvetlejša točka mariborske zasedbe pa je bil tudi v soboto. Proti Kopru je bil tik pred iztekom prvega dela natančen četrtič na zadnjih petih tekmah, v izdihljajih srečanja pa se je veselil še drugič (skupno petič), a je bil njegov zadetek razveljavljen. Na drugem koncu je Mariborčanom s številnimi obrambami do remija pomagal Ažbe Jug.

Ali ste vedeli?

Vse kaže, da bo imel na Fazaneriji Mauro Camoranesi na razpolago tudi Aljošo Matka. Napadalec se je pripravam na obračun s črno-belimi priključil tik pred zdajci, pred tem pa je zaradi okužbe z novim koronavirusom nekaj časa preživel na stranskem tiru. Tam ostajajo Ilija Martinović, Luka Uskoković in Alexandru Cretu, v delovni proces pa sta se poleg Matka že vrnila Martin Milec in Gregor Bajde.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti premagali Maribor z 2:0 (1:0).

DELI NA