Pred tekmo: Mura - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

MURA - KRŠKO

16. marec 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.981 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- otroci: 4 evre
- organizirani navijači: 3 evre

 

MURA:

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

V Fazaneriji se bosta v soboto udarili ekipi, ki v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije še čakata na prvo zmago. Prekmurci bodo po bolečem porazu v Velenju pred popravnim izpitom, Krčani želijo še tretjič to sezono prekrižati načrte Mure. Posavci so v prvem delu prvenstva dobili oba spopada s črno-belimi, Prekmurci pa po nekaj uspešnih predstavah z vodilnimi tekmeci ne skrivajo, da morajo izboljšati izkupiček točk v dvobojih z ekipami iz spodnje polovice lestvice. Tudi nedeljsko gostovanje v Šaleški dolini je pokazalo, da se moštvo Anteja Šimundže precej bolje znajde v vlogi izzivalca, več težav pa Prekmurcem povzroča vloga favorita. Le-ta bo Muri – ne glede na razplet minulih tekem – pripadala tudi v soboto, saj so zahtevnost igranja v Fazaneriji na lastni koži izkusili tudi nogometaši Maribora, Olimpije in Domžal. Bodo možje v črno-belih dresih tokrat uspešnejši?

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec po poškodbi gležnja še čaka na pravo vrnitev, saj v nadaljevanju sezone še ni zaigral v začetni enajsterici. Med tiste, ki so zamenjali Medžimurca, spada tudi Tomi Horvat, ki je v Fazaneriji dočakal krstne članske minute. Nogometaš iz Turnišča se je poleti vrnil v Mursko Soboto, kjer je igral že pred selitvijo v štajersko prestolnico. Mladi vezist je hitro postal eno od orožij trenerja Šimundže, ki Prekmurcu močno zaupa. Junak tekme v Ljubljani je odigral 19 ligaških tekem, zdaj pa je prejel tudi vabilo v mlado izbrano vrsto, ki jo čaka prva od tekem v pripravah na domače evropsko prvenstvo.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža bo v soboto pogrešal Klemna Šturma, sicer nekdanjega člana Krškega. Bočni branilec je v Velenju prejel četrti rumeni karton, posledično pa ga prvič v letošnji sezoni ne bo v kadru Mure. Gorenjec je bil glede na minutažo najpomembnejši igralec Mure, saj doslej ni izpustil še niti sekunde. V 22 krogih Prve lige Telekom Slovenije sta takšna nogometaša le še dva, a niti en ni vratar. Ob Klemnu Šturmu se lahko s popolno minutažo pohvali le še branilec Maribora Saša Ivković. Srb bo, če vmes ne bo posegla višja sila, po 23. krogu prvenstva še zadnji posameznik brez izpuščene minute.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Luka Volarič

Muraši na zmago čakajo od 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko so v Fazaneriji premagali Gorico, Krčani pa so se zadnjega kompleta točk razveselili ob koncu prve polovice prvenstva. Tudi Posavci so tedaj ugnali Goričane, pred dnevi, v tretji pomladanski preizkušnji, pa so prvič po zimskim premoru vknjižili prvo točko. Nuklearci so pred domačimi gledalci remizirali s Celjani, ki so bili glede na število udarcev skromnejši nasprotnik. Šestnajsto točko sezone je z nekaj sreče zagotovil Marco Da Silva, ki je avgusta zadel tudi v soboški Fazaneriji in svoji ekipi zagotovil komplet točk. Posavci so jeseni sicer slavili trikrat, kar dvakrat pa so se razveselili skalpa Mure, podobnega scenarija pa se v krškem taboru nadejajo tudi tokrat. Ekipa, nad katero bdita Milan Đuričić in Radovan Karanović, nujno potrebuje zmago, s katero bi ostala v stiku s tekmeci. Kranjčani in Velenjčani so pobegnili, deveta Gorica pa Krškemu beži za šest točk.

Kdo je vroč?

Marco Da Silva je v letošnji sezoni že večkrat dokazal, da je mojster izvajanja prostih udarcev. Francoz portugalskih korenin je s petimi zadetki najboljši strelec moštva, kot že zapisano, pa so njegovo individualno kakovost dodobra spoznali tudi Prekmurci. Nogometaš sredine igrišča, ki je pred leti zaigral tudi med francosko elito, je sicer ena od svetlih točk, zato ne bi čudilo, če bi ga že po koncu sezone v svojo jato zvabil kateri od bolje stoječih slovenskih prvoligašev.

Ali ste vedeli?

Tomi Horvat bo v mladi reprezentanci Slovenije predstavljal črno-bele, s kar tremi nogometaši v izbrani vrsti pa se lahko pohvalijo v posavski prestolnici. Vabilo selektorja Primoža Glihe so prejeli Sandi Ogrinec, Ester Sokler in Tomaž Zakrajšek. Prvi v Krškem igra kot posojeni član Maribora, Sokler in Zakrajšek pa sta bila vzgojena na Gubcu. Sokler je v letošnji sezoni zbral 13 nastopov, Zakrajšek dva manj, a se lahko pohvali s precej bogatejšo minutažo, saj je odigral 946 minut, Sokler polovico manj.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razigrana Mura do visoke zmage
    Nogometaši Mure so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (2:0).

DELI NA