08.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Koper

Prva liga Telemach, 9. krog

MURA - KOPER

11. september 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Muro po točki v Novi Gorici tudi ob koncu uvodne četrtine Prve lige Telemach čaka primorski tekmec. V Fazaneriji gostuje ranjeni Koper, ki se bo v Prekmurju pobiral po domačem porazu s Celjani, a tudi Sobočani niso bili niti malo zadovoljni z razpletom tekme v slovenskem "Las Vegasu". Primorsko-prekmurski obračun je skoparil s pravimi priložnostmi, privrženci črno-belih pa so se morali prvič to sezono sprijazniti z nepopularnim izidom 0:0. Bolj kot to, pa lahko navijače Mure skrbi, da se je po razigranem poletju ohladil soboški napad. Četa Damirja Čontale po tekmi z Mariborom še drugič zapored ni dosegla zadetka. Prekmurci so si na tekmi z vijoličastimi ustvarili precej situacij, precej več težav pa so imeli na postavljeno goriško obrambo.

Martin Šroler, vezist NŠ Mura: "Na tekmi s Koprom mora biti več želje, volje in motivacije. Potrebno je dati maksimum in več kot na tekmi z Gorico. Ta teden smo zelo dobro trenirali in to bomo prikazali na nedeljski tekmi."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec je tekmo z Gorico pričel med rezervisti, po vstopu v igro pa je prav on najbolj nevarno meril proti domačim vratom. Je odločitev Čontale, da dolgoletnega člana Mure posadi na klop, prebudila Medžimurca? Tehnično odlično podkovani vezist je eden od dolžnikov letošnjega poletja, zagotovo pa od njega več pričakujejo tudi navijači kluba. Devetindvajsetletnik je v preteklosti že večkrat dokazal, da je lahko ob primerni vlogi na igrišču prva violina črno-belih.

Ali ste vedeli?

V Fazaneriji so nekaj dni po zaprtju poletne nogometne tržnice predstavili še eno novo ime. Muri se je pridružil Leard Sadriu, ki je zaostril konkurenco v zadnji vrsti soboškega prvoligaša. Kapetan mlade reprezentance Kosova je bil doslej član severnomakedonske Škendije, pri kateri pa se ni naigral. Precej pomembnejšo vlogo je imel v albanskem Skenderbeuju, v dresu katerega je kot posojeni član Škendije odigral 57 uradnih tekem. Kakšna bo njegova vloga pri črno-belih?

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so zelenico Bonifike še drugič zapuščali sklonjenih glav, po Olimpiji so se na Obali veselili še nogometaši Celja. Varovanci Zorana Zeljkovića niso uspeli zaustaviti razigranih grofov, ki so z goloma Charlesa Ikwuemesija in Neneja Gbambleja domov odnesli komplet točk. Kanarčki so bili tokrat v napadu dokaj neprepoznavni, res pa je, da so se nad Celjane podali brez Kaheema Parrisa. Jamajčan se je v zameno za najvišjo odškodnino v zgodovini koprskega kluba poslovil od Bonifike in oblekel dres kijevskega Dinama. Jasno je, da je koprski napad po prestop Lamina Colleyja v madžarsko Puškaš Akademijo izgubil še enega udarnega aduta, vendar časa za objokovanje ni. Bo Zoran Zeljković uspel prebuditi Daria Kolobarića?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Vemo, da nas čaka težko gostovanje, vendar se zavedamo tudi svojih kvalitet. Vsem moramo dokazati, da smo imeli na zadnji tekmi zgolj slab dan. Naši cilji ostajajo nespremenjeni, bilo je nekaj nenačrtovanih odhodov. Situacija je pokazala, da rabimo še nekaj dodatne kakovosti, vedno pa bomo naredili vse, da bo Koper čim višje."

Kdo je vroč?

Če je Luka Bobičanec na zadnji tekmah dolžnik Mure, nekaj podobnega velja tudi za že omenjenega Daria Kolobarića. Idrijčan, ki je pred leti navdušil v dresu Domžal, je bil poleti že na pragu Fazanerije, a je nato izbral Koper. V rumeno-modri opravi za zdaj še ni navdušil, saj na sedmih tekmah še ni dosegel zadetka, Zeljković pa ga je dvakrat že uvrstil tudi med rezerviste. Robustni napadalec je v preteklosti že dokazal, da je lahko sila nevaren, ko se mu odpre, za kaj takšnega pa bo najprej potrebno prebiti led in zabiti prvenec.

Ali ste vedeli?

Vodstvo pokalnih prvakov je luknjo po odhodu Kaheema Parrisa v Ukrajino zakrpalo s starim znancem slovenskih zelenic. V Prvo ligo Telemach se po kratki epizodi v tujini vrača Rudi Požeg Vancaš. Bivši član Domžal in Celja se je pozimi razšel z Mariborom, tako kot Parris, pa je tudi Belokranjec prestopil v Ukrajino, ki pa jo je zaradi znanih dogodkov moral zapustiti še pred uradnim debijem za Čornomorec. Aprila se je pridružil kazahstanskemu Tobolu, do konca junija pa je odigral šest tekem in se enkrat vpisal med strelce. Osemindvajsetletniku po 275 tekmah in 48 zadetkih v Prvi ligi Telemach ne manjka izkušenj, bo v Kopru ponovil predstave iz celjskega dresa? Kot grof je bil proglašen za igralca sezone 2018/19.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2022 | Prva liga Telemach
    Koper padel v Fazaneriji
    Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telemach Slovenije v Fazaneriji premagali Koper z 2:1 (1:0).

DELI NA