Pred tekmo: Mura - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

MURA - KOPER

28. novembe 2020, ob 14.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

MURA

Prepoved nastopa: /

Štirinajsti krog Prve lige Telekom Slovenije se bo pričel udarno, z dvobojem tekmecev, ki se nahajata tik pod vrhom ligaške razpredelnice. Mura bo po pomembni zmagi v Novi Gorici pričakala Koper, ki trenutno spada med najbolj vroče ekipe prvenstva. Sobočani so na severu Primorske prekinili dva neugodna niza. Po porazu z Olimpijo in treh tekmah z zgolj dvema osvojenima točkoma so vknjižili šesto zmago sezone, Luka Bobičanec pa prekinil strelski post črno-belih. Prekmurci so se po 316 minutah veselili novega zadetka in minimalne zmage. Gorica je padla še drugič to sezono, Mura pa z 22 točkami ostaja v stiku z vodilnim Mariborom, ki je s tremi točkami več na prvem mestu lestvice. Točko več od Sobočanov je zbral tudi Koper, ki že osem tekem ne pozna poraza.

Ante Šimundža, trener Mure: "Zavedamo se kakovosti nasprotnika, ki smo jo poznali že pred tekmo v Kopru, kjer smo jih premagali. Na drugi strani pa se zavedamo tudi svoje kakovosti. Čeprav je Koper neporažen že devet tekem, želimo biti na svojem stadionu tisti, ki bomo šli na zmago. Ne vemo, kaj bo prinesla tekma, vemo pa, kako igrati proti Kopru."

Jure Travner, branilec Mure: "Lestvica kaže, da so nevarni, so v vrhu, res pa je, da je zahtevna vsaka tekma, če z glavo nisi pri stvari. Biti moramo povsem zbrani, dati vse od sebe, se boriti eden za drugega in rezultat ne bo izostal. Koper ima izkušene igralce, dobri so v prekinitvah, imajo individualno kakovost, zato jim bo potrebno preprečiti, da to pride do izraza."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec je v 88. minuti, po strelu z bele točke, potrdil zmago nad Mariborom, to pa je bil do torkovega zadetka v Novi Gorici tudi zadnji zadetek Prekmurcev. Prav medžimurski nogometaš je ob koncu prvega polčasa strl odpor Primorcev, ki so bili v drugem polčasu nekajkrat izjemno nevarni. Ob Bobičancu tako velja izpostaviti tudi Matka Obradovića. Dalmatinec je po odlični predstavi v obračunu z Olimpijo blestel tudi v slovenskem "Las Vegasu", ekipi pa je z nekaj pomembnimi obrambami pomagal do nove zmage.

Ali ste vedeli?

Matko Obradović tudi v letošnji sezoni dokazuje, da spada med najboljše vratarje lige. Devetindvajsetletnik je na  13 tekmah osemkrat zaklenil svoja vrata. Klonil je zgolj sedemkrat, posledično poveljuje najtrdnejši obrambi prvenstva. V Novi Gorici je presegel nov mejnik, saj je v golu Mure odigral že več kot 6.000 tisoč minut. V tem statističnem elementu ga na večni lestvici NŠ Mura presega zgolj Nino Kouter, ki je zbral malce manj kot 400 minut več. Obradović se s 67 ligaškimi nastopi uvršča na sedmo mesto večne lestvice, z 81 tekmami pa vodi vsestranski Žan Karničnik. Radeljčan po napredovanju Mure med prvoligaše ni zaigral na zgolj štirih tekmah.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ivan Borna Jelić Balta

Koprčani nadaljujejo serijo uspešnih rezultatov. Moštvo Mirana Srebrniča grenkobe poraza ni okusilo na zadnjih osmih ligaških preizkušnjah, Primorce pa so kot zadnji na kolena spravili prav Prekmurci. Sobočani so pot do zmage tlakovali z zadetkom Kevina Žižka v prvi minuti srečanja, kasneje pa so zadeli še dvakrat. Kanarčki so se pobrali po porazu in sestavili spoštovanja vreden niz. Ob treh remijih so premagali Domžale, Celje, Tabor, Olimpijo in nazadnje še Bravo. Čeprav so se Ljubljančani pokazali kot čvrst nasprotnik, to ni bilo dovolj, da bi Bonifiko zapuščali vsaj s točko. Žan Žužek in Dare Vršič - oba sta se veselila četrtega gola v aktualnem prvenstvu - sta poskrbela, da so Koprčani Bonifiko še četrtič na zadnjih petih domačih preizkušnjah zapuščali z zmago.

Miran Srebrnič, trener Kopra: "Vse tekme so zahtevne. Smo v čudoviti seriji in jo želimo nadaljevati. Potrebno je ohraniti tak  pristop, potrebno pa bo tudi malo osvežiti ekipo in dodati nove moči. Cilj  je vedno  enak, zmagati tekmo in s takim razmišljanjem gremo v Mursko Soboto. Mura je edini nasprotnik, ki nas je nadigral v letošnji sezoni. V Kopru so pošteno zmagali, zato jim  želimo vrniti. Na vsako tekmo gremo na zmago. Čeprav smo imeli dobre in tudi slabše tekme, smo osvajali točke. Fantje kažejo izjemen karakter, zato smo se že večkrat vrnili iz težkih položajev. Znajo izvleči maksimum in to se opazi s pravo  energijo na igrišču,  tako moramo nadaljevati. V Mursko Soboto gremo osredotočeni, tekmovalni in  željni uspeha. Cilj je zmaga."

Kdo je vroč?

Dare Vršič je z akcijo ob koncu tekme, ko je izsilil prekršek za najstrožjo kazen in jo nato suvereno tudi izvedel, pokazal, da mu ne manjka motivacije. Mož iz Segovcev pri Apačah v 37. letu starosti dokazuje, da spada med najboljše nogometaše v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ideje, želje in tudi kakovosti mu ne manjka, novembrsko-decembrski ritem pa bo pokazal, če lahko takšne predstave niza tudi v tako zgoščenem ritmu. V soboto mu motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj se bo vrnil v Fazanerijo, na kraj, kjer je kot golobradi mladenič v črno-belem dresu prvič opozoril nase.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič bo v Murski Soboti pogrešal Ivana Jelića Balto, ki je bil vse od tekme remija v Ljudskem vrtu eden od ključnih igralcev koprske zvezne vrste. Visokorasli Hrvat je v začetku novembra zadel na tekmi s Taborom, v tem času pa je pridno nabiral tudi kartone. Zaradi štirih rumenih opozoril, tri je prejel na zadnjih treh tekmah, v soboto nima pravice nastopa. Jelić Balta ni prvi nogometaš, ki je izpolnil kvoto rumenih kartonov, na lestvici največkrat opominjanih igralcev pa prednjačijo člani Tabora. Dominik Mihaljević in Mario Zebić sta ob štirih rumenih prejela še rdeči karton, Kevin Grobry je porumenel že štirikrat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura v zaključku do zmage
    Nogometaši Mure so na današnji tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:0).

DELI NA