Pred tekmo: Mura - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

MURA - GORICA

20. september 2020, ob 20.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmurski vlak je potem ko je »povozil« Celje, Tabor in estonski Kalju pretekli konec tedna v Ljubljani naredil krajši postanek, nato pa nadaljeval po začrtani poti. V četrtek je padla še druga ovira v kvalifikacijah za Evropsko ligo, tokrat so Muraši s 3:0 odslovili danski Aarhus. Znova suvereno, znova brez prejetega zadetka. Matko Obradović žoge iz svoje mreže ni pobral že mesec dni, vse od začetka novega tekmovalnega obdobja.  Za povrh varovanci Anteja Šimundže sijajne obrambne predstave nadgrajujejo tudi z učinkovitostjo v napadu, ki jih je na cedilu pustila le v Stožicah. Zbranost pred golom bo morala biti v nedeljo spet prva prioriteta črno-belih, v Mursko Soboto namreč prihaja goriški novinec.

Kdo je vroč?

Prekmurcem se je v Stožicah prva večja priložnost ponudila v 40. minuti, ko je dolgo akcijo svoje ekipe zaključil Andrija Filipović. Junak tekme s Taborom v nedeljo ni bil pri strelu in okroglo usnje je švignilo mimo vrat Žige Freliha. V 56. minuti je dvakrat poskusil Kevin Žižek, obakrat neuspešno, zadnji pa je v 73. minuti po napaki domačega vratarja slabo zaključil Luka Bobičanec. Med tednom so bili za evropsko slavje natančni Jan Gorenc, Kevin Žižek in Amadej Maroša.

Ali ste vedeli?

Maribor in Olimpija sta svojo evropsko epizodo že zaključila, Mura in Celje pa še upata na uvrstitev v Evropsko ligo. Petkov žreb parov za zadnji krog kvalifikacij je črno-belim (v primeru da presenetijo nizozemski PSV) na zadnji stopnički namenil zmagovalca dvoboja Rosenborg – Alanyaspor. Aktualni prvaki iz Celja se bodo, če preskočijo Ararat, v »play-offu« soočili z beograjsko Crveno zvezdo. Si bo kateremu od slovenskih klubov uspelo priigrati evropsko jesen?

GORICA

Prepoved nastopa: /

Primorci so si vrnitev med elito zagotovo predstavljali nekoliko drugače, še posebej po odločnem triumfu nad Triglavani v julijskih dodatnih kvalifikacijah. Po prvih 180 minutah prvoligaškega nogometa je jasno, da petarda v gorenjski prestolnici vendarle ni bila tako povedna in da Goričane čaka še precej dela. Sinje modri se že dober mesec ne morejo otresti slabe rezultatske forme, ki jih ne spremlja le v prvenstvu ampak tudi na prijateljskih obračunih. Po Kopru, ki je primorski derbi dobil z igralcem manj, je goriško kri med tednom prelila še tržaška Triestina. Četa iz mesta vrtnic je z igrišča že šestič zapored odšla sklonjenih glav, slab niz pa se bo ta konec tedna, ko jo čaka gostovanje v Prekmurju, najverjetneje nadaljeval - ali pač?

Kdo je vroč?

Mrežo Kopra je pretekli konec tedna načel Mathias Oyewusi. Nigerijec, ki je Gorico okrepil konec avgusta, je v 36. minuti izkoristil podajo Luke Volariča in se pridružil Adisu Hodžiću na seznamu prvoligaških strelcev. Ta je bil v 86. minuti daljši še za Žana Žužka, ki je predložek Matije Kavčiča preusmeril v lastno mrežo. Bodo sinje modri v nedeljo strelsko bolj razpoloženi?

Ali ste vedeli?

Dogodki zadnjih tednov so s trenerskega stolčka odnesli Borivoja Lučića, njegovo mesto na goriški klopi pa je zasedel Goran Petrić. Gre za nekdanjega nogometaša Partizana, ki je zaigral tudi za Glasgow Rangers, Crystal Palace in AEK. Srb je trenerske izkušnje nabiral predvsem v Beogradu – vodil je Bežanijo, Sinđelić, Teleoptik, Čukarički in Rad. Kot pomočnik trenerja se je preizkusil pri Partizanu in srbski izbrani vrsti, na tujem pa se je pred Gorico dokazoval zgolj na klopi grške Larisse.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura z zmago ostaja na vrhu
    Nogometaši Mure so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA