Pred tekmo: Mura - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

MURA - GORICA

18. maj 2019, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev (povprečen obisk: 2.969 gledalcev)

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- južna in severna tribuna 8 evrov
- stojišča: 5 evrov
- otroci starejši od 6 let: 4 evrov
- organizirani navijači: 3 evrov

 

MURA:

Prepoved nastopa: Alen Kozar

»Za Evropo ide!« je v teh dneh slišati iz soboške Fazanerije. Slogan, s katerim na naslednjo tekmo vabijo črno-beli, ima realno podlago. Prekmurci so po celjskem porazu v štajerskem derbiju znova zavzeli četrto mesto, ki kot zadnje prinaša nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Naslednji tekmec Prekmurcev bo Gorica, ki ima v tem trenutku drugačne cilje. Primorci so priklenjeni na deveto mesto lestvice, v Murski Soboti pa se bodo skušali približati osmemu Triglavu, ki v soboto gostuje v Ljudskem vrtu. Goriške težave prav malo brigajo soboško zasedbo, ki si je, kot že zapisano, postavila svoje cilje. Po dobrih predstavah so narasli tudi apetiti privržencev črno-belih, ki si želijo, da bi že poleti v Fazaneriji spremljali evropske boje. Bo želja Prekmurcev uslišana že ob koncu letošnjega prvenstva?

Kdo je vroč?

Nino Kouter bo v zaključku sezone no od najbolj pomembnih orožij soboškega kluba. Otrok Fazanerije predstavlja srce prekmurskega prvoligaša, kar temperamentni vezist kaže tudi s slavjem zadetkov. Nizkorasli, a tehnično odlično podkovani nogometaš se je v Kidričevem veselil sedmega gola, ki je bil eden najpomembnejših v letošnji sezoni. Sobočani so z minimalno zmago premagalo Kidričane in spet skočili na četrto mesto. Ga bodo zadržali tudi po sobotnem obračunu z Gorico?

Ali ste vedeli?

Mura bo v soboto zaigrala brez Alena Kozarja, ki je v Kidričevem prejel že deveti rumeni karton. Kapetan črno-belih bo soigralce spodbujal na tribuni, a je vloge navijača že vajen tudi kot spremljevalec Sare Nemet, vratarke ŽNK Pomurja Beltincev. Pomurke so pred dnevi že poskrbele, da bo poleti vsaj ena prekmurska sredina igrala evropske preizkušnje. Beltinčanke so z zmago v Ljubljani potrdile sedmi naslov državnih prvakinj, konec maja pa bodo v Celju lovile tudi pokalno krono. Bodo Prekmurci poleti spremljali dvojni evropski spored?

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Rok Grudina

Primorci so se po seriji skromnih rezultatov znašli v globokem breznu. Osmi Triglav tri kroge pred koncem sezone beži za pet točk, kar ni nedolžen zaostanek, saj Goričani na zadnjih tekmah nikakor ne ujamejo pravega ritma. »Vrtnicam« sicer ne manjka priložnosti, a kaj, ko žoga kljub priložnostim ne želi v mrežo. Sinje-modrim tudi v spopadu z Rudarjem ni manjkalo priložnosti, ki pa so z izjemo poskusa Etiena Velikonje ostale neizkoriščene. Saša Kolman je lahko zgolj skomignil z rameni, tudi mladi strateg Gorice pa v tem trenutku ne najde pravega recepta za izhod iz rezultatske krize. Rudar je Gorici zadal že tretji zaporedni poraz. Primorci na levem bregu reke Mure nujno potrebuje zmago, s katero bi pred dvobojema z Aluminijem in Krškim okrepili načeto samozavest. Bo goriški scenarij dobil tudi konkretnejšo podobo?

Kdo je vroč?

Ante Šimundža bo v soboto pogrešal Alena Kozarja, brez pomembnega orožja pa bodo v spopad krenili tudi Goričani. Primorci se bodo morali znajti brez Roka Grudine, ki je pomembno orožje na sredini igrišča. V konici napada veliko bremena nosi Etien Velikonja, ki je zadel tudi na tekmi z Rudarjem, vendar že osmi gol pomladi ni bil dovolj za točke. Goričani morajo izboljšati realizacijo v fazi napada, se bodo v Murski Soboti predstavili tudi s trdnejšo obrambo?

Ali ste vedeli?

Pred tekmo Mure in Gorice ne gre zanemariti dejstva, da sinje-modri v letošnji sezoni še niso dobili tekme s soboškim klubom. Tekmeca sta se udarila že petkrat, dvakrat tudi v četrtfinalu Pokala Slovenije, Prekmurci pa so se po dveh zmagah prebili v polfinale pokalnega tekmovanja. Muri sta pripadla tudi zadnja ligaška spopada z Gorico, prvega je v Murski Soboti odločil Rok Sirk, Korošec pa je bil natančen tudi na severu Primorske, v Novi Gorici je uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Muri pomembna zmaga
    Nogometaši Mure so v tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 3:0 (2:0).

DELI NA