10.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 20. krog

MURA - DOMŽALE

12. december 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji

 

MURA

Prepoved nastopa: Amar Beganović

Zastor nad jesenskim delom Prve lige Telemach bo padel po ponedeljkovi tekmi v Fazaneriji. Mura po dveh zaporednih remijih brez doseženega zadetka gosti Domžale, ki so po Radomljah ugnale še Celje. Sobočani, kot že zapisano, po gostovanju Kopru tudi v Stožicah niso uspeli zatresti tekmečeve mreže, je pa lahko Damir Čontala zadovoljen z obrambnimi zadolžitvami, saj Prekmurci še tretjič zapored niso prejeli gola. Soboška obramba je na zadnjih šestih tekmah klonila zgolj v Ljudskem vrtu, v ponedeljek pa je lahko dodatna motivacija tudi to, da črno-beli v letošnjih obračunih z Domžalčani še niso zaklenili svojih vrat. Tekma ob Kamniški Bistrici se je končala z izidom 2:2, poletni obračun v Fazaneriji pa je ponudil kar sedem zadetkov in nekaj preobratov, po zadnjem pa so slavili Sobočani.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Treba se bo prilagoditi vremenskim razmeram in stanju igrišča, vprašanje, kakšno igro bo dovolila zelenica. Ne bo umiranja v lepoti, bo pa potrebno narediti vse za rezultat in da točke ostanejo doma."

Klemen Pucko, branilec NŠ Mura: "Bolj kot gre prvenstvo proti zimskemu premoru, težja so igrišča, težje je igrati lep nogomet. Tudi zato takšni rezultati. Zdaj so naše oči uprte še v tekmo z Domžalami. Kot vselej, gremo po tri točke in upamo, da nam bo uspelo skočiti na drugo mesto lestvice."

Kdo je vroč?

Klemna Mihelaka je v Stožicah po strelu Maria Kvesića rešila tudi vratnica, gol Svita Sešlarja pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. To vseeno ne spremeni dejstva, da je mladi vratar še šestič v devetem nastopu v golu Mure ostal nepremagan. Dvajsetletnik z dobrimi predstavami potrjuje zaupanje Damirja Čontale, predvsem pa svoj talent, ki ga je razvil ravno v mladinski šoli tokratnih gostov Fazanerije, v Domžalah.

Ali ste vedeli?

Klemen Pucko, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo s črno-belimi, se je po remiju v Stožicah ozrl proti tekmi z Domžalčani. Ravbarji z 28 točkajo zasedajo šesto mesto, z zmago pa bi ujeli ponedeljkove gostitelje. O izenačenosti zasledovalcev vodilne Olimpije vse pove podatek, da šeste Domžale za drugim Koprom zaostajajo za zgolj štiri točke. Zadnji krog jesenskega dela prvenstva tako lahko poskrbi za še nekaj sprememb na lestvici, od sobotne tekme Brava in Kopra pa bo odvisno, če bodo Sobočani še lahko upali na to, da prezimijo na drugem mestu.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

V domači zasedbi bodo na ponedeljkovi tekmi zagotovo pogrešali Amarja Beganovića, ki je v Ljubljani še četrtič to jesen videl karton rumene barve, domžalske vrste pa redčijo predvsem poškodbe. Simon Rožman je tako že na tekmi s Celjem pošteno premešal podobo enajsterice. Čeprav so imeli grofje več od igre, pa so bili Domžalčani učinkovitejši, z drugo zaporedno zmago pa so se tudi po zaslugi remija v Stožicah znova povsem približali mestom, ki po koncu sezone zagotavljajo evropske nastope. Dvakratni državni prvaki bi z novo zmago še bolj premešali položaj v zgornji polovici lestvice. Že zdaj je jasno, da bo nekdo v peterici klubov, ki so tesno skupaj, po koncu sezone razočaran, ker se ne bo prebil v mednarodna tekmovanja. A do takrat morajo nogometaši odigrati še skoraj polovico sezone.

Franko Kovačević, napadalec NK Domžale: "Mura premore veliko individualne kakovosti, še posebej vztrajni so na domačem igrišču. Po premoru so dvakrat remizirali brez prejetega zadetka, kar pomeni, da so zelo disciplinirani v obrambi. Pred njihovimi vrati torej ne bo veliko prostora, zagotovo pa pričakujem čvrsto tekmo. Kot vselej, proti Muri odločajo podrobnosti in čeprav gre za zadnjo tekmo leta, ko so nekatere glave z mislimi že na zimski pavzi, menim, da bo tudi tokrat šlo na nož. V igri so namreč nove zlata vredne tri točke."

Kdo je vroč?

Spopad s Celjani je odločil Matej Podlogar, prednost grofov pa je kmalu po zadetku Gregorja Bajdeta izničil Franko Kovačević. Poletni novinec v domžalski slačilnici se je veselil četrtega ligaškega zadetka v rumenem dresu, tri je dosegel na domači zelenici. Bo prvič po desetem krogu, ko je celjsko mrežo zatresel že v knežjem mestu, znova uspešen tudi na gostovanju?

Ali ste vedeli?

Dvoboj s Celjem so izpustili Slobodan Vuk, Tilen Klemenčič, Zeni Husmani, Daniel Offenbacher, Benjamin Markuš in Mirko Mutavčić, ki okrevajo po poškodbah, Mitja Ilenič pa je zbolel. Srečanje so tako vnovič pričeli Žiga Repas, Jošt Pišek in Emir Saitoski, v nadalejvanju je v igro vstopil še Nikola Jovićević, ki je izsilil prekršek Davida Zeca, po katerem je Matej Podlogar zadel za zmago Domžal. Tokratni kapetan rumenih je izkoristil natančen predložek Arnela Jakupovića, s 23 prvoligaškim golom pa se je na devetem mestu večne klubske lestvice izenačil z Matejem Podlogarjem.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal pri Muri
    Nogometaši Mure so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:1).

DELI NA