22.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 2. krog

MURA - DOMŽALE

24. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre

MURA

Prepoved nastopa: /

Če bi se lahko Prekmurci kdaj rešili stožiškega prekletstva, je bilo to v prejšnjem krogu, ko jih je na svojem stadionu pričakala povsem raztresena Olimpija. A prekletstva so prekletstva zato, ker se ne končajo kar tako. Čeprav so bili uvodoma črno-beli boljši tekmec, so v nadaljevanju zbledeli, domačinom pa je nekako uspelo priti do dveh zadetkov. Prekmurci so se mučili tudi sredi tedna, ko je bil na sporedu evropski izziv na Irskem. Zasedba Damirja Čontale je proti izredno agresivnim nogometašem St. Patrick'sa celo povedla, na koncu pa iztržila remi. Za še boljšo popotnico pred povratnim dvobojem lahko poskrbijo v nedeljo, ko na ravnico prihajajo Domžale.

Kdo je vroč?

Irce je po slabe pol ure igre presenetil Mirlind Daku, ki je prestregel slabo podajo Brockbanka, obšel vratarja in žogo potisnil v prazno mrežo. Kosovski napadalec, ki bo črno-beli dres še do konca sezone nosil kot posojen nogometaš Osijeka, je sicer eno najlepših odkritij spomladanskega dela. Na 16 tekmah je dosegel 5 zadetkov in prispeval prav toliko asistenc. Bo soboške navijače razveseljeval tudi letos?

Ali ste vedeli?

Tako kot vsem slovenskim predstavnikom v evropskih tekmovanjih je tudi Muri že znano, s kom se bo pomerila v naslednjem krogu kvalifikacij. Potencialni tekmec črno-belih je bodisi CSKA Sofija bodisi GP Makedonija. Bolgari v sosednji Severni Makedoniji kljub statusu favorita niso prišli do želenega izhodišča pred povratno tekmo: domačini so z igralcem manj (pred odmorom je dvakrat porumenel Lamos) ubranili začetni izid.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Poznavalci slovenskega nogometa so v soboto z zanimanjem spremljali tekmo med Domžalami in Celjem. Še nekoliko večjo uganko od prenovljenih grofov so predstavljali gostitelji: vrste rumene družine je poleti zapustilo lepo število nogometašev, med njimi tudi dolgoletni kapetan in steber zvezne vrste Senijad Ibričić, taktirko pa je prevzel novi-stari trener Simon Rožman. Kljub vsemu so se ravbarji v vročem sobotnem popoldnevu povsem enakovredno kosali z gosti iz knežjega mesta in si prislužili točko. Tudi na gostovanju v Murski Soboti, ki jih čaka ta konec tedna, v poštev pride le pozitiven izid. Bodo izkoristili evropsko utrujenost domačinov?

Janez Pišek, vezist NK Domžale: "Mura je včeraj odigrala kvalitetno evropsko tekmo. Ritem igre je bil na visokem nivoju, prisotna je bila prava mera agresivnosti, tekmec pa vse do konca ni popuščal. V primerjavi z nami imajo torej manj časa za pripravo na tekmo, kar pa ne pomeni, da smo sedaj v prednosti. Tekma se začne z rezultatom 0:0. Kader Mure je širok in v domačem prvenstvu, ki je letos še bolj nepredvidljivo, je to zelo pomembno spoznanje. Kljub temu bomo v Fazanerijo odšli z jasnim ciljem. Gre sicer za neugodno prizorišče, a želimo biti boljši kot v prvem krogu. Načrt je izdelan, le izvesti ga moramo."

Kdo je vroč?

Christian Schoissengeyr, ki je domžalsko zadnjo vrsto okrepil pred tedni, je prvi zadetek dosegel že na svoji drugi tekmi v rumenem dresu. Takrat je resda šlo za pripravljalni obračun proti avstrijskemu Grazer AK, zdaj pa je 27-letni branilec iz Dominikanske republike prišel tudi do uradnega debija. Sobotno srečanje je odigral v celoti, brez spodrsljajev. So ob Kamniški Bistrici našli zamenjavo za Kariča in Dobrovoljca?

Ali ste vedeli?

Poškodba, ki jo je na tekmi s Celjani utrpel Ivan Durdov, ni hujše narave. Iz rumenega tabora so sporočili, da gre le za zvin gležnja, Hrvat pa bo znova nared po nekajtedenskem počitku. Gre sicer za napadalca, ki je na sončno stran Alp pred tedni prišel iz reškega Orijenta. Spletna stran Transfermarkt njegovo tržno vrednost ocenjuje na kar 700.000 evrov – z 800.000 evri je med ravbarji »dražji« le Jakupović.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA